General Mobile 5 Plus mı Samsung Galaxy J5 mi?

Sen beni güldürdün açıkçası. Ben teknolojiyi bu gün öğrenmedim, televizyonlardan yada internetten de öğrenmedim, bunu tecrübelerime dayanarak da söylemiyorum. Hatta zamanında başkasından duyduğum bilgileri de burada satmıyorum. Ben teknolojiyi gerçekten seviyorum ve bu konuda hayatımı ilerletiyorum . Elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum, normal bir insandan kat kat iyi donanım ,yazılım ve katıhal fiziği bilgim var. Bunları hava atmak için de söylemiyorum. Sadece Samsung gibi dünya devi bir markayı küçümsediğin için yazıyorum.
Bence Samsung rakiplerinden üstün çünkü pazar hacmi ele alındığında en iyilerden olduğu aşikar. Bu da onu yazılım konusunda üstün kılıyor çünkü bu, yazılım ve geliştiriciye daha çok para harcadığı,mühendislerine daha çok maaş verdiği anlamına gelir. Siz de benim gibi samsung un plastik kasasına bakıpta dandik diyorsanız, kusura bakmayın ama bilmiyorsunuz demektir. Bu arada Samsung kullanıyorum doğrudur. Note 4 kullanıyorum ,ancak bunun benim teknoloji konusundaki fikirlerimle alakası yok.
Dışı plastik diye bir cihaz kalitesiz olmaz, yada kamerası diğerinden 1-2 megapixel düşük diye falan. Bu tip şeyler derinlemesine tek tek model model ,hatta deneyimler sorularak yapılır. Ki mesela 5 megapixel bir kamera 10 megapixel bir kameradan daha kaliteli fotoğraflar çekebilir.
Ben konun başında model yada cihaz olarak bilmeden yorum yaptım. Ben Samsung güvencesi vs. 'bende telefon yaptım' adlı markayı kıyasladım. Neyse çok lafa gerek yok. Siz bilirsiniz. Samsung u sevmeniz dilekleriyle.

Öncelikle olduğunuz bölümü tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim. Genel olarak Samsung'un teknolojik ürünlerine laf etmedim ben. Sadece telefonunu ve tabletlerini biliyorum. Kullandığım en saçma telefon ve tablet deneyimleri oldu. Sizde az çok biliyorsunuz ki Samsung telefonları 1 sene içinde çöp oluyor. Ben bu duruma sitem ediyorum. En üst model tabletini al 1 sene dayanmıyor yazılımı. En üst telefonu al 1 sene dayanmıyor. Orta segmentte her gün telefon çıkartıyor ama hepsi boş telefonlar. Samsung yerine HTC ve Huawei gibi firmalar var androidin hakkını veriyor. Samsung asla telefon ve tablet kısmında güzel işler çıkartmıyor.

Öncelikle olduğunuz bölümü tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim. Genel olarak Samsung'un teknolojik ürünlerine laf etmedim ben. Sadece telefonunu ve tabletlerini biliyorum. Kullandığım en saçma telefon ve tablet deneyimleri oldu. Sizde az çok biliyorsunuz ki Samsung telefonları 1 sene içinde çöp oluyor. Ben bu duruma sitem ediyorum. En üst model tabletini al 1 sene dayanmıyor yazılımı. En üst telefonu al 1 sene dayanmıyor. Orta segmentte her gün telefon çıkartıyor ama hepsi boş telefonlar. Samsung yerine HTC ve Huawei gibi firmalar var androidin hakkını veriyor. Samsung asla telefon ve tablet kısmında güzel işler çıkartmıyor.
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Samsung cihazların 1 yıl içinde çöp olması konusuna gelirsek,malesef bu Samsung ile alakalı değil;bu tamamen Android tabanlı bir sorun. Android kaynakları fazlasıyla hor kullanan ve birçok çöp ve çerez barındıran bir işletim sistemi. Android cihazları uzun süreli kullanmak birazda kullanıcı ile alakalı. Şimdi burada bu konuda sayfalarca şey yazılabilir ancak bu hem bana hemde bu konuyu okumaya çalışan kişilere işkenceden başka birşey olmaz. Ancak basitçe bir iki şey yazmak gerekirse , modern smart phone lar ssd benzeri bir depolama kullanır . Bu sanki seri USB üniteleri gibidir. Katı seri depolama üniteleri veri akışını hızlı tutmak amaçlı çok sayıdadır . Bu sayede anlık veri aktarımı birçok üniteden aynı anda olmak üzere seri bir şekilde gerçekleşir. Tabi bu kullanılan kontrolcünün performansına da bağlıdır ancak önemli olan ,bu katı depolama üniteleri ssd depolamalarda olduğu gibi yazılıp silinmeye karşı dayanıksızdır. Bu yüzden telefona birşey kurup sildiğinizde cihaz eskisi kadar hızlı olamaz,aslında bu veri silinmemiştir bile. Sadece işletim sistemi üzerindeki arşiv kaydı,verinin hangi sektörde kayıtlı olduğu verisi silinmiştir. Telefonu uzun ömürlü ve yavaşlamadan kullanmak istiyorsanız, işletimsistemi hakkında biraz bilgi sahibi olup;hiç değilse depolanan çerez ve çöp verilerinin konumlarını bilip onları arada bir silmeli, resim,müzik ,video gibi çokça yazılıp silinen verileri mikrosd kart içinde depolamalısınız. Sürekli uygulama kurup silmemelisiniz.
Dediğim gibi, bunlar androidin yapısı gereği ortaya çıkan sorunlar. Aslında sorun da sayılmaz çünkü diğer işletim
sistemleri de benzeri yöntemler kullanır . Hatta bu doğanın kanunudur. Herşey zamanla eskir,yavaşlar.
Tekrar teşekkür ederim. Konu başka yerlere saptı, konu sahibi kardeşim kusura bakma artık .

Son düzenleme:
Güzel anlatmışsınız. Konuda sapmış sayılmaz. Arkadaş bilgi edinmiş oldu. Peki HTC gayet stabil bir telefon bunu nasıl başarıyor ? Biliyor musunuz ? Androidin en stabil telefonu şüphesiz.

Ne ağırlıklı kullanacaksın? Ayrıca GM5+ adlı cihazın yazılımı direkt Google tarafından karşılanıyor Android One projesi kapsamında geliştirilen bir cihaz. @MEHMET TATLI
Ne ağırlıklı kullanabilir ki. Altı üstü telefon. 5000 TL bile olsa ne bir profesyonel kamera gibi fotoğraf çekebilecek ,video kaydedebilecek ,ne bir pc gibi oyun oynatabilecek , nede bir 5+1 ses sistemi gibi müzik oynatabilecek. Hepsinden az az , günlük pasif kullanım yapacak. Google desteğine gelirsek , ne kadar çok kola ayrılırsan her bir koldaki başarın o denli düşer. Sen dünyanın en iyi kamerasını üretiyorsan , "abi birde araba mı üretsem" deyip araba işine girersen senin ürettiğin arabadan bi cacık olmaz. Nexux vardı, hani Google destekliyordu . Ne artısı oldu? Allah bilir şarj yuvaları bozulmuştur çoğunun. Geceyin yapboz gibi fotoğraflar çekmiyordur umarım. Hala o cihazlara destek veriliyor mu? Bizim arkadaştaki s3 yavaşladı ancak hala tüm uygulamaları çalıştırabiliyor. Samsung nere gm nere, yapma gözünü seveyim. Güç yada donanım olarak farklı olsalarda , ben bildiğimden şaşmam. Yarın şarj yuvası bozulur ,kamera buga girer,imei klonlanır,işlemci ısınır ,batarya bozulur. Ama bu sefer note 7'de olduğu gibi "eskiyi getirin,bize güvendiniz, bizde size daha iyisini vereceğiz demezler adama". Kullanıcı hatası der geri yollarlar vesselam. Bilmem anlatabildim mi...

Güzel anlatmışsınız. Konuda sapmış sayılmaz. Arkadaş bilgi edinmiş oldu. Peki HTC gayet stabil bir telefon bunu nasıl başarıyor ? Biliyor musunuz ? Androidin en stabil telefonu şüphesiz.
Belki de stabilliği arayüzden kaynaklıdır. Yani birinin arayüz daha fazla sistem kullanıyordur ve bu yüzden hızlı yavaşlamış gibi gözüküyordur, diğerinin arayüzü sistemi daha az kullanıyordur ve yavaşlamalar onu dolayısıyla daha az etkiliyordur, belki. Ancak temelde yavaşlamaya mahkumlar.
Temel işlevlerde arayüz fark eder ancak iş uygulama ve oyuna gelince fark olmaz.
Bu arada Huawei nin arayüzüne ve Android de yaptığı değişikliklere hayran olduğumu belirtmek isterim . Eski bir Huawei fanıyım.

Kesinlikle Gmd 5 Plus al. Parasının çok üstünde performans veren bir cihaz. Çevremde bir çok kişi sorunsuz bir biçimde kullanıyor. Android 7.0 da geldi telefon yağ gibi kayıyor resmen. 3 gb ram ve saf android olması cihazı aşırı şekilde seri yapıyor.

GM kaliteli diyenlere sakın aldanma. Bunlar GM 1 çıktığında işte en iyi fiyat performans telefonu felan diye ortada dolanıyordur. Saçma sapan bir telefon. Donanım hemen çöküyor. Telefon kullanılamaz duruma geliyor. En üste koyduğu telefon GM Elite bile çökmüştü. Donanım özellikleri çok kötü. Sadece kağıt üzerinde özellik yazıyorlar. İnsanlar da birşey sanıyor. Kesinlikle Samsung yada GM alma dostum. İleride pişman olursun. Ya git paranın yettiği bir Apple al. Yada HTC veya Huawei yönel. Androidi akıcı kullanabilen 2 telefon HTC ve Huawei gerisi çöp.

Ne ağırlıklı kullanabilir ki. Altı üstü telefon. 5000 TL bile olsa ne bir profesyonel kamera gibi fotoğraf çekebilecek ,video kaydedebilecek ,ne bir pc gibi oyun oynatabilecek , nede bir 5+1 ses sistemi gibi müzik oynatabilecek. Hepsinden az az , günlük pasif kullanım yapacak. Google desteğine gelirsek , ne kadar çok kola ayrılırsan her bir koldaki başarın o denli düşer. Sen dünyanın en iyi kamerasını üretiyorsan , "abi birde araba mı üretsem" deyip araba işine girersen senin ürettiğin arabadan bi cacık olmaz. Nexux vardı, hani Google destekliyordu . Ne artısı oldu? Allah bilir şarj yuvaları bozulmuştur çoğunun. Geceyin yapboz gibi fotoğraflar çekmiyordur umarım. Hala o cihazlara destek veriliyor mu? Bizim arkadaştaki s3 yavaşladı ancak hala tüm uygulamaları çalıştırabiliyor. Samsung nere gm nere, yapma gözünü seveyim. Güç yada donanım olarak farklı olsalarda , ben bildiğimden şaşmam. Yarın şarj yuvası bozulur ,kamera buga girer,imei klonlanır,işlemci ısınır ,batarya bozulur. Ama bu sefer note 7'de olduğu gibi "eskiyi getirin,bize güvendiniz, bizde size daha iyisini vereceğiz demezler adama". Kullanıcı hatası der geri yollarlar vesselam. Bilmem anlatabildim mi...

Belki de stabilliği arayüzden kaynaklıdır. Yani birinin arayüz daha fazla sistem kullanıyordur ve bu yüzden hızlı yavaşlamış gibi gözüküyordur, diğerinin arayüzü sistemi daha az kullanıyordur ve yavaşlamalar onu dolayısıyla daha az etkiliyordur, belki. Ancak temelde yavaşlamaya mahkumlar.
Temel işlevlerde arayüz fark eder ancak iş uygulama ve oyuna gelince fark olmaz.
Bu arada Huawei nin arayüzüne ve Android de yaptığı değişikliklere hayran olduğumu belirtmek isterim . Eski bir Huawei fanıyım.

Kesinlikle arayüz yüzünden. Huawei de dikkatimi çeken bir telefon gayet stabil. HTC 10 u incelediniz mi bilmiyorum ama Harika bir iş çıkarttılar. Dünyanın en iyi sesi onlarda zaten yıllardır. Ama bu sene bi başka yaptılar. Prof ses stüdyolarında telefonu bağlayıp ses alıyorlar. Bunun haricinden en iyi ön kamerayı yaptılar. Ön kamerada OİS var ve ultrapixeli çok geliştirdi. Arka kamera ise S7 edge ile beraber dünyanın en iyisi. Yazılım kısmında da çok önemli işler yaptılar. Google ile anlaşma yapıp gereksiz uygulamaların hepsini sildiler ve sade olan arayüzü iyice sade oldu ve inanılmaz akıcı bi telefon oldu. Türkiye'de pahalı olduğu için yurt dışından sipariş verdim. Heyecanla bekliyorum. Daha önce HTC m8 kullandım. Telefon hala stabil, hala hızlı. iPhone 5 s aldım kardeşime telefon hala stabil hala hızlı ve çok da şık. HTC 10 bekliyorum şimdi. Diğer arkadaşlara da önerim HTC, Huawei ve Apple dışında telefon almamalılar. Pişmanlık yaşamak istemiyorlarsa.

Nexus serilerinde tum donanimi google belirliyor, uretici uretimini ve dagitimini yapiyor. Ayni dusunce tarzi android one serilerinde de var. Burada gm sadece dagitici. Donanimda kullanilan parcalari google belirliyor. Neden daha ucuz oldugunu gelirsek android one asya ve daha fakir ulkelerde yasayan mobil yazilimcilar icin aslinda. Donanim olarakta nexuslara oranla daha geri plandalar. Bu yuzden ucuz. Gm5+ ile ilgili hic olumsuz yorum duymadim mi, nette arastirirsaniz bayagi var tabiki. Konudaki iki cihaz arasinda kaldiysaniz tercihiniz gm5+ olmali. Baska cihazlara da bakiyorsaniz alternatif cok tabiki.

Beyler, bu iki telefon arasında seçim yapmam gerekiyor. Sizce hangisini almalıyım? Uzun süre kullananlar yorum atarsanız sevinirim.
GM 5'i kullanıyorum, emin olun J serisinden daha iyi. Yeni serilerinde ısınma olmamakta.

Sorularınız varsa cevap verebilirim.

GM kaliteli diyenlere sakın aldanma. Bunlar GM 1 çıktığında işte en iyi fiyat performans telefonu felan diye ortada dolanıyordur. Saçma sapan bir telefon. Donanım hemen çöküyor. Telefon kullanılamaz duruma geliyor. En üste koyduğu telefon GM Elite bile çökmüştü. Donanım özellikleri çok kötü. Sadece kağıt üzerinde özellik yazıyorlar. İnsanlar da birşey sanıyor. Kesinlikle Samsung yada GM alma dostum. İleride pişman olursun. Ya git paranın yettiği bir Apple al. Yada HTC veya Huawei yönel. Androidi akıcı kullanabilen 2 telefon HTC ve Huawei gerisi çöp.
GM 5 kullanıyorum diyorum, güzel diyorum. Ve sen Apple diyorsun. GM 1 ile 5 arasında çok sular aktı. 5 serisi daha bir adam gibi üretildi. Ayrıca donanım özellikleri olarak J serisinden daha iyi. Sadece kamerası bile bin basmakta.

Yorum yaparken dikkat edin. (y)

Evet Apple güzel, ama alabilene. Biz de Sabancı değiliz ve şahsen bir telefona da o kadar para vermek doğru olur mu, bilmiyorum.

Ayrıca Apple her yeni seri çıkarttığına sorunlar oluyor. Yani yorum yapıyorsunuz, kullanıcıyı da düşünün biraz...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı