[Root] General Mobile E-Tab 4 Kullanıcı Kulübü

abdz07

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Havacılık ve Uzay Müh.
Kulubümüzü resmen açıyorum :D Yakında bütün root rom vs bu başlık altında toplayacağım lütfen konu kilit. Ayrıca bir arkadaşımızdan kulüp imzası rica edeceğim :)

MDM'yi durudurup ES Dosya Yöneticisi vb. indirmek için ;

Yeni bir kullanıcı açtıktan sonra Ayarlar > Ugulamalar > Çalışanlar > Cihaz Yönetim'e gel. "MDMService" ve "CockpitAgent"i durdur (başka bir şey açıksa onları da kapatın). Tabletiniz kapanana kadar MDM durduruluyor ve marketteki Es Dosya dahil bütün uygulamaları indirebilirsin. Ama bunu her açılışta yapmalısınız yoksa tableti açıp ikinci kullanıcıya geçtikten sonra MDM başlarsa MDM'nin yasak koyduğu programlar silinir. Yani es dosyayı filan yeni kullanıcıda kullanmalısın ana kullanıcıda nasıl MDM durduracağımı (rootsuz) maalesef çözemedim daha :(

veya

1-Mobogenie'yi bilgisayarımıza kuruyoruz.
2-Öncelikle tabletimi kapatıyoruz ve ses açma + power tuşlarına "General Mobile" yazısı gelinceye kadar basılı tutuyoruz.
3-Ardından "reboot system now" , "wipe data/factory reset" ve "wipe cache partition" şeklinde üç seçenek gelecek. Biz 3.sü olan "wipe data/factory reset"a tıklayacağız. (Yapamayanlar buraya tıklasınlar)
4-15 ile 20 saniye içerisinde işlem bitecektir(işlem bitmiyorsa pm atın bana).Ondan sonra tablet açılacak ve aktivasyon ekranı gelecek. KESİNLİKLE İNTERNETE BAĞLAMAYIN !!!.Pilin %14 veya altına gelmesini bekleyin.
5-Pil azalıyor uyarısı çıktığı zaman "Tamam"ın yanındaki "Pil Kullanımı"na tıklayın.
6-Ayarlar açıldığı zaman en alttaki "Tablet/Teşefon Hakkında"ya gelin. Derleme numarasına "Siz artık bir geliştiricisiniz" diyene kadar basın.
7-Sonra geliştirici seçeneklerine tıklayın (tıklayamayanlar pm atsın). Tabletinizi USB ile bilgisayarınıza bağlayın ve geliştirici seçeneklerinde "USB Hata Ayıklama Modu"nu açın.
8-Ardından kingo root ile rootlayın hala internete bağlamayın.
9-Mobogenie 2 ile "Uninstall Stock Apps" seçeneğinden "Installer rebooter,FatihMdmibnisina,Mptest,mptestgps,ota updater,Policydealer Service" silin.

Tamamen kendim yazdım. Alıntı değildir ! Mesuliyet kabul etmiyorum ama sorunlarınızı pm olarak atın gördüğüm zaman en kısa sürede geri dönüş yaparım.

Vay canına. Ayakta alkışladım böyle bir yardımda bulunduğun için. Herkes yardım alacaktır buradan eminim.
Ben Milli Eğitim Bakanlığının bu projesini yanlış buluyorum. Çocuklar tabletten ders çalışsın diye dağıttılar ama herkes çalışmak yerine hack peşinde. Hack bilmeyenler Google play'den oyun indirmeye devam :D .

Arkadaşlar Policy Dealer Service silmediğim için tabletimin internet bağlantısı kesildi. Factory Resetle düzelmeyince çözümü ROM atmakta buldum. Galiba ROM yüzünden tabletim açılmıyor. Bilgilerinize . . .

Arkadaşlar tabletin şarjının düşmesini bekledim. Bunu yaparken internete de bağlanmadım sıfırlamıştım dendiği gibi ama pil düşük diye uyarı gelmeden kapandı hemen bende hiçbir şey yapamıyorum.

Tablet açılırken birkaç saniyeliğine çıkıyor o uyarı zaten onun için çabuk davranıp "Pil Kullanımı"na tıklaman lazım.

Kulubümüzü resmen açıyorum :D Yakında bütün root rom vs bu başlık altında toplayacağım lütfen konu kilit. Ayrıca bir arkadaşımızdan kulüp imzası rica edeceğim :)

MDM'yi durudurup ES Dosya Yöneticisi vb. indirmek için ;

Yeni bir kullanıcı açtıktan sonra Ayarlar > Ugulamalar > Çalışanlar > Cihaz Yönetim'e gel. "MDMService" ve "CockpitAgent"i durdur (başka bir şey açıksa onları da kapatın). Tabletiniz kapanana kadar MDM durduruluyor ve marketteki Es Dosya dahil bütün uygulamaları indirebilirsin. Ama bunu her açılışta yapmalısınız yoksa tableti açıp ikinci kullanıcıya geçtikten sonra MDM başlarsa MDM'nin yasak koyduğu programlar silinir. Yani es dosyayı filan yeni kullanıcıda kullanmalısın ana kullanıcıda nasıl MDM durduracağımı (rootsuz) maalesef çözemedim daha :(

veya

1-Mobogenie'yi bilgisayarımıza kuruyoruz.
2-Öncelikle tabletimi kapatıyoruz ve ses açma + power tuşlarına "General Mobile" yazısı gelinceye kadar basılı tutuyoruz.
3-Ardından "reboot system now" , "wipe data/factory reset" ve "wipe cache partition" şeklinde üç seçenek gelecek. Biz 3.sü olan "wipe data/factory reset"a tıklayacağız. (Yapamayanlar buraya tıklasınlar)
4-15 ile 20 saniye içerisinde işlem bitecektir(işlem bitmiyorsa pm atın bana).Ondan sonra tablet açılacak ve aktivasyon ekranı gelecek. KESİNLİKLE İNTERNETE BAĞLAMAYIN !!!.Pilin %14 veya altına gelmesini bekleyin.
5-Pil azalıyor uyarısı çıktığı zaman "Tamam"ın yanındaki "Pil Kullanımı"na tıklayın.
6-Ayarlar açıldığı zaman en alttaki "Tablet/Teşefon Hakkında"ya gelin. Derleme numarasına "Siz artık bir geliştiricisiniz" diyene kadar basın.
7-Sonra geliştirici seçeneklerine tıklayın (tıklayamayanlar pm atsın). Tabletinizi USB ile bilgisayarınıza bağlayın ve geliştirici seçeneklerinde "USB Hata Ayıklama Modu"nu açın.
8-Ardından kingo root ile rootlayın hala internete bağlamayın.
9-Mobogenie 2 ile "Uninstall Stock Apps" seçeneğinden "Installer rebooter,FatihMdmibnisina,Mptest,mptestgps,ota updater,Policydealer Service" silin.

Tamamen kendim yazdım. Alıntı değildir ! Mesuliyet kabul etmiyorum ama sorunlarınızı pm olarak atın gördüğüm zaman en kısa sürede geri dönüş yaparım.
1. seçenekteki ayarı yaptık diyelim. Tableti her açtığımızda 1. kullanıcıyamı geçecek? Eğer 2. kullanıcıda kalırsa o işlemi tableti her açtığımızda yapacak mıyız? Bir de 2. seçenek root veya rom gerektiriyor mu? Gerektirmiyorsa yaptığımızda garantisi silinir mi? Son olarak 2. seçeneği yaptığımızda bir daha yasakları kaldırma falan filan gibi sorunlarla uğraşır mıyız? Bu arada güzel anlatmışsın çok teşekkürler. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı