General Mobile GM20 rezilliği

ahmetironn

Hectopat
Daha fazla  
Telefonum GM20 ve daha 2 yıllık, öyle ağır programlar veya oyunlar falan da yüklemedim. Zamanında şarjı tam bitmeden şarja bile takmamaya özen gösteriyordum fakat son 6 aydır durumlar vahim. Şarj seviyemin beşer beşer azaldığına, şarj olurken %24 de gücü kesip şarj işlemini tamamladığına şahit oldum. Ayrıca hafıza da 20GB boş alan var telefonun meşgul olması için herhangi bir sebebi yok. Kesinlikle bu markadan uzak durulması fikrindeyim, dışarı çıktığımda aramalarımı bile kısa tutmaya çalışıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230923-010533~2.png
    Screenshot_20230923-010533~2.png
    26,2 KB · Görüntüleme: 363
Son düzenleyen: Moderatör:
GM 21 Plus kullanan birisi olarak katılıyorum. 2-3 gün güzel gitti sonra arayüz bile kasmaya başladı durduk yere. Android 12'ye güncelledim, geri alamadım, çok büyük rezillik. O kadar ağır ve hatalı çalışıyor ki.. GM'ye soruyorum, stock ROM nerede? Adamlar veremeyiz, bize yollayın diyor resmen.

Zamanında şarjı tam bitmeden şarja bile takmamaya özen gösteriyordum
Bu başlı başına yanlış bir eylem zaten. Lityum İyon piller, şarjı tam bitirilmemelidir.
Batarya ömrü şarj döngüsüyle doğru orantılıdır.
Bu yüzdendir ki, telefonunuzun batarya performansını uzun vadede koruması için, %15 - %20 nin altına indirmeyin, %80 - %85 üstüne çıkarmayın.
Arada kalan kapasite, sizin pil kapasitenizdir.
Doğru şarj ile bu kapasite uzun vadede korunur.

General Mobile zaten direkt rezil bir marka ki. Bende kullandım telefonlarını annemin eski Samsung’u bile kat ve kat daha iyidir.

Bu başlı başına yanlış bir eylem zaten. Lityum İyon piller, şarjı tam bitirilmemelidir.
Batarya ömrü şarj döngüsüyle doğru orantılıdır.
Bu yüzdendir ki, telefonunuzun batarya performansını uzun vadede koruması için, %15 - %20 nin altına indirmeyin, %80 - %85 üstüne çıkarmayın.
Arada kalan kapasite, sizin pil kapasitenizdir.
Doğru şarj ile bu kapasite uzun vadede korunur.
Hocam Li-Po kullanan bir Samsung tabletim var.
Lityum İyon gibi mi kullanmalıyım?
Şarj döngüsünü en minimal seviyede tutmak için ne yapmalıyım? Li-Po hakkında ne kadar araştırma yapsam da sağlıklı bilgi edinemedim.

Hocam General mobile, GM 9 dan sonra bozdu. GM 9 dan bugüne kadar çıkardığı tüm telefonlar kötü. Ancak son zamanlarda iyi telefonlar çıkarıyor yavaş yavaş toparlamaya başladı.

Telefonum GM20 ve daha 2 yıllık, öyle ağır programlar veya oyunlar falan da yüklemedim. Zamanında şarjı tam bitmeden şarja bile takmamaya özen gösteriyordum fakat son 6 aydır durumlar vahim. Şarj seviyemin beşer beşer azaldığına, şarj olurken %24 de gücü kesip şarj işlemini tamamladığına şahit oldum. Ayrıca hafıza da 20GB boş alan var telefonun meşgul olması için herhangi bir sebebi yok. Kesinlikle bu markadan uzak durulması fikrindeyim, dışarı çıktığımda aramalarımı bile kısa tutmaya çalışıyorum.

GM9 Pro kullanıyorum 3 senedir, fena değil ama onun sonrasında çıkan telefonları cidden kötü, geçmiş olsun.

Dedem yıllarca GM5 kullandı hiçbir problemi yoktu ama şu yeni çıkan 20, 21 gibi modeller tam rezillik Phoenix 5G bir tık iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı