General Mobile yapamıyor!

Bütçe
11000

649338

Decipat
Makaleler
4
Selamlar dostlar. Bir süredir telefon piyasasına bakmıyordum. Yeni baktım ve General Mobile "era 30 ve era 50" adında iki cihaz çıkarmış. İlk gördüğümde sevindim aslında. Sonuçta Türkiye'de bu tür işleri yapan çok bir marka yok. General Mobile'ın yaşadığını görmek bir anlığına da olsa mutlu etmişti. Her neyse incelemek için görüntülerini açtım. Ağır iPhone Pro esintisi var. Hatta arka tarafı aynı bile diyebiliriz. Hatta bir an farklı bir cihaza m ı bakıyorum diye bile sordum. Fakat maalesef tasarım iPhone tasarı mıydı? İlk hayal kırıklığım burada oldu. Neyse dedim, önemli olan dış değil iç güzellik dedim ve içine geçtim. RAM boyutu 4 GB olması da üzücü. Android 14 kullanacak bir cihaz için 4 GB RAM çok az. Her neyse, kaliteli bir işlemciyle toparlarlar herhalde diye düşündüm ve tüm hevesim işlemciyi görünce kursağımda kaldı. MediaTek Helio G36 işlemcisi kullanılıyordu. Moralim bozuldu durduk yere. Lansman fiyatını görünce daha da şok oldum. 7600TL. General Mobile ne yapıyor anlamış değilim. Ekran, Reeder ve Redmi'den alıştığımız, HD+,IPS ekran. Göz kanatan cinsten. Tek avantajı 90 Hz olması. Kamerası da kağıt üzerinde hoş değildi. Yani GM era 30 tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. Neyse dedim. Düşük model bu, era 50'de toplamışlardır diye düşündüm. Ve era 50'ye baktım. Tasarım bence era 30'dan da kötü. Uzaktan bakıldığında çok benzeseler de yakından bakıldığında era 50 daha kötü duruyordu. Neyse dedim, belki içi güzeldir. Era 30'dakiyle aynı felsefeyi benimseyerek içine baktım. Ekran Redmi 12'yle aynı gibi. Tatmin eder bir ekran. FHD+, IPS, 90Hz. Kamera olarak iki cihazında kamerası aynı gibi geldi bana. Her neyse, Android 14 için 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri olması güzel bir şey. Bu bakımdan da era 50 hoşuma gitmişti aslında. Hatta era 30 gibi bir hayal kırıklığından sonra era 50'yi yapmışlar dedim. İşlemciyi gördükten sonra fikrim değişti ama. Helio G88 marka işlemcinin kullanıldığını görünce yıkıldım. Resmen Redmi 12'yi kopyalamışlar dedim içimden. Bayağı moralim bozuldu hatta. Temmuz'da yerli çipin denendiğini falan görünce Türk firmalara bakışımı değiştirmiştim. Ondan sonra ilk gördüğüm bu cihazlar olunca tüm hevesim kaçtı tabii ki. Daha da kötüsü, lansman fiyatı 11000TL olacak denilmiş. Şaka yapar gibi ya. İçimden sordum kendime, ne olmuş General Mobile'a? Bir bakıyorum, GM9 zamanına da, o zaman gerçekten General Mobile iyiymiş ya. Hadi GM9 olmasın, GM21 Pro, GM 22 pro/ Plus, GM24 Pro'yu falan gördükten sonra bile ufak ufak da olsa gelişiyor demiştim. Era serisi tokat etkisi yarattı bende. Sanırım Reeder'in politikasını izliyorlar. Ucuz olsun, göz boyamak için RAM ve hafıza fazla olsun, o cihaz satar. Umarım bu politika devam etmez. Ve ya umarım bu era serisi bir ara modeldir. 2024 bitmeden yeni General Mobile cihazları görürürüz. Aslında fiyatı pahalı olmasa GM Phoenix 5G çok da hoş cihazdı. Onun izinden gitseler belki saygı kazanırlar geri. Reeder'dan zaten hiç umudum kalmadı. S19 Max Pro s Zoom ile düzeldiler sanmışken saçma sapan modellere devam ettiler. Sizlere önerim, paranız ne kadar az olursa olsun şu anda Türk markası bir cihaz almayın. İnanın sırf Türkiye kazansın diye Türk firmasından aldığınız cihaz, Türkiye'ye daha çok zarar verecek. Benden bu kadar, düşüncelerinizi merak ediyorum. Benim bilmediğim bir şey var mı, bu cihazlar ara model mi bunları duymak istiyorum. Kendinize dikkat edin dostlar, şimdilik hoşça kalın .

NOT : Era 50 modelinde 8GB Ram yokmuş dostlarım. 256GB Hafızayı görünce RAM'de yükselmişdir demiştim. Yükselmemiş .

Biraz daha uzun yazsaymissiniz keske tam anlasilmiyor cok kisa olmus
Uzun yazı yazmayı seviyorum , teknoloji editörlüğü gibi bir iş hayal ediyorum burada da antremanlığını yapıyorum. Noktaya virgüle vs. dikkat etmeye de özen gösteriyorum.

Uzun yazı yazmayı seviyorum , teknoloji editörlüğü gibi bir iş hayal ediyorum burada da antremanlığını yapıyorum. Noktaya virgüle vs. dikkat etmeye de özen gösteriyorum.
Tebrik ederim ama kimse okumaz bence bu yaziyi, insanlar uzun metinler okumayi sevmiyor kisa ve oz olsa daha iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Türk malı telefonlar fiyatı yüksek tutmamak için düşük kalitede ve düşük fiyatlarda parçalar ile yapıyorlar telefonu yani genellikle düşük kalitedeki parçalar telefonun satılmasını sağlayabiliyor çünkü ülkemizde çok fazla maddi durumu kötü olan veya çocuğuna öylesine telefon alan insanlar var bu sebeple General Mobile'in standartlarını çok aşağı indirmesi bana ekonomi ile fakirlik oranının artmasından kaynaklı olduğunu düşündürüyor.

Tebrik ederim ama kimse okumaz bence bu yaziyi insanlar uzun metinler okumayi sevmiyor kisa ve oz olsa daha iyi olur.

Teşekkür ederim, aslında bu işle ilgilenen kişilerin okuyacağını düşünerek yazmıştım. Fakat yine de haklısınız, muhtemelen kısa ve öz bir yazı çok daha fazla okunur. Tekrardan teşekkür ederim .

Bunların 90Hz'i standart 60Hz'den daha kötü çalışıyor. Elimde Realme C65 var sözde 90Hz ekranı eski MI8 60Hz telefonum daha akıcı

O ekrandan değil de yazılımdan kaynaklanan bir mevzu aslında.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlışın var, era 30 FHD+. Bana göre GM'nin tek başarılı telefonu phoenix 5g ki onu alacağıma da samsung alırdım.

Çok haklı bir düşünce , yazıyı yazmadan önce de oturup düşündüm fakat insanlar ucuz ve kalitesiz cihaz yerine biraz daha verip biraz daha kaliteli cihaz almayı tercih ediyor. Yani teknolojiden anlamayanlar hariç çok kişinin alacağını sanmıyorum. İkinci ele yönelmek daha mantıklı. Bence yanlış bir satış politikası bu.

Yanlışın var, era 30 FHD+. Bana göre GM'nin tek başarılı telefonu phoenix 5g ki onu alacağıma da samsung alırdım.
Yazımı yazarken , özellkileri ıskalamamak için bakarak yazmıştım dostum.

GM24 Pro , GM22 Pro/Plus , GM21 Pro , GM9 Pro/Plus da insanların ilgisini çeken cihazlar aslında. Ve kalitesi de çok düşük değil. Fiyatlarını hak eden cihazlar. Fakat en iyisi tabi ki GM Phoenix 5G.

Dosya Ekleri

• era30ek.png
    40,1 KB · Görüntüleme: 60
@444666 ben ChatGPT'ye atıp özetlettirdim.

Bence haklısınız. Vestel Venus modeli, bazı markaların genel olarak çıkan ürünlerin kalitesinin özeti. O kaliteyi geçemiyorlar veya geçmek istemiyorlar.

Birkaç ay Infinix Hot 30i kullandım, kalitesiz bir telefondu. Fakat o kötü marka bile hızlıca ilerleme katetmiş. 2013 yılında çıkıp da her geçen gün güncel teknolojilere daha çok adapte olabiliyorsa bu marka, 2005 yılından beri n'apıyorsun kardeşim sen?

Artık oturup "Ne kadar daha leş bi' ürün çıkartabiliriz, çıtayı ne kadar daha aşağı çekebiliriz?" diye mi düşünüyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…