General Mobile yapamıyor!

Bütçe
11000
GM önceden neydi ki şimdi bir şeyler yapsın? Ayrıca yerli falan da değil. Parçaları alıp birleştiren ve biz yerli üretiyoruz diyen diğer firmalardan birisi. Cihazlarında kullandığı bir tane yerli ürün var mı? Donanım yabancı, yazılım yabancı. E nesi yerli? Çünkü cihaz Türkiye'deki fabrikada toplanıyor. Vaaay be. :D

Zamanında GM5 Plus kullanmıştım. Sadece 1 ayda kasası esnemişti aletin. Anında elimden çıkarmıştım. RAM ve donanım olarak iPhone 5S'den iyi görünmesine rağmen performans ve kalite olarak yaklaşamıyordu 5S'e.
Yıl 2024 olunca da çok bir şey değişmemiş. Hala yaramaz cihazlar çıkarıyorlar demek ki.
Cihazı kullandığım zamanlardan bir video bırakayım...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
@444666 ben ChatGPT'ye atıp özetlettirdim.

Bence haklısınız. Vestel Venus modeli, bazı markaların genel olarak çıkan ürünlerin kalitesinin özeti. O kaliteyi geçemiyorlar veya geçmek istemiyorlar.

Birkaç ay Infinix Hot 30i kullandım, kalitesiz bir telefondu. Fakat o kötü marka bile hızlıca ilerleme katetmiş. 2013 yılında çıkıp da her geçen gün güncel teknolojilere daha çok adapte olabiliyorsa bu marka, 2005 yılından beri n'apıyorsun kardeşim sen?

Artık oturup "Ne kadar daha leş bi' ürün çıkartabiliriz, çıtayı ne kadar daha aşağı çekebiliriz?" diye mi düşünüyorlar?
Venus cihazları hakkında konuşmaya değmez , zamanında V3 5580 kullanıcısıydım , son zamanında elimde patlamıştı. V5 falan da işlemcisiz cihazlardı. Kalitenin en dibiydi ya. Sıfıra yakındı.

GM önceden neydi ki şimdi birşeyler yapsın. Ayrıca yerli filanda değil. Parçaları alıp birleştiren ve biz yerli üretiyoruz diyen diğer firmalardan birisi. Cihazlarında kullandığı bir tane yerli ürün var mı ? donanım yabancı, yazılım yabancı. E nesi yerli ? Çünkü cihaz türkiyedeki fabrikada toplanıyor. Vaaay be. :D

Zamanında gm5 plus kullanmıştım. Sadece 1 ayda kasası esnemişti aletin. Anında elimden çıkarmıştım. Ram ve donanım olarak iphone 5s den iyi görünmesine rağmen performans olarak yaklaşamıyordu 5S e.

Yıl 2024 olunca da çok bir şey değişmemiş. Hala yaramaz cihazlar çıkarıyorlar demek ki.

Cihazı kullandığım zamanlardan bir video bırakayım...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi , parçaların dışarıdan alınıp Türkiye içerisinde birleştirilmesiyle , dışarıdan birleştirilip alınması arasında fark var dostum. Bakış açın aslında doğru ama eksik. Türkiye'de birleştirdiğin zaman sadece parçaların parasını ödemiş oluruz. Onu birleştirme parası çıkmaz. Ve o işi yapmak için Türkiye'den sayılı insan çalıştırırsın , sayende ekmek kazanırlar. Böyle düşünmek gerek. Dışarıdan iPhone alırsan , ne bizim insanımız ekmek kazanmış olur , ne de hakettiği parayı verirsin. Gereğinden fazlasını vermek zorunda kalırsın çünkü cihazın birleştirmesi dışarıda yapılmış. Neyse bu konu böyle , gelelim GM5 Plus konusuna. Discovery ile aynı mantıkta bir cihaz GM5 Plus. Kuzenimde ve dayımda vardı. Fakat cihazların ikisi de problemliydi. Gerek yazılımı gerek donanımı. Dediğim gibi , discovery mantığıyla üretilen cihazlardı. Günü kurtarsın yeter diye. Yaklaşık üç sene içerisinde de kullanılamaz hale gelirlerdi zaten. iPhone 5S ile rekabet edememesinin sebebi zate belli. Hafızası ve Ram'i 5S'den fazla olabilir ama asıl önemli faktör , işlemcisi 5S'den çok geride. Bu Era50 ile iPhone 12'yi karşılaştırmaya benziyor aslında. iPhone 5S , şimdinin iPhone 12'si , GM5Plus'da şimdinin Era 50'si.

Son düzenleme:
Venus cihazları hakkında konuşmaya değmez, zamanında V3 5580 kullanıcısıydım, son zamanında elimde patlamıştı. V5 falan da işlemcisiz cihazlardı. Kalitenin en dibiydi ya. Sıfıra yakındı.

Şimdi, parçaların dışarıdan alınıp Türkiye içerisinde birleştirilmesiyle, dışarıdan birleştirilip alınması arasında fark var dostum. Bakış açın aslında doğru ama eksik. Türkiye'de birleştirdiğin zaman sadece parçaların parasını ödemiş oluruz. Onu birleştirme parası çıkmaz. Ve o işi yapmak için Türkiye'den sayılı insan çalıştırırsın, sayende ekmek kazanırlar. Böyle düşünmek gerek. Dışarıdan iPhone alırsan, ne bizim insanımız ekmek kazanmış olur, ne de hakettiği parayı verirsin. Gereğinden fazlasını vermek zorunda kalırsın çünkü cihazın birleştirmesi dışarıda yapılmış. Neyse bu konu böyle, gelelim GM5 Plus konusuna. Discovery ile aynı mantıkta bir cihaz GM5 Plus. Kuzenimde ve dayımda vardı. Fakat cihazların ikisi de problemliydi. Gerek yazılımı gerek donanımı. Dediğim gibi, Discovery mantığıyla üretilen cihazlardı. Günü kurtarsın yeter diye. Yaklaşık üç sene içerisinde de kullanılamaz hale gelirlerdi zaten. iPhone 5S ile rekabet edememesinin sebebi zate belli. Hafızası ve RAM'i 5S'den fazla olabilir ama asıl önemli faktör, işlemcisi 5S'den çok geride. Bu era50 ile iPhone 12'yi karşılaştırmaya benziyor aslında. iPhone 5s, şimdinin iPhone 12'si, GM5Plus'da şimdinin era 50'si.

Maliyet açısından diyorsan peki bu fark neden fiyatlarına yansımıyor? GM'ın sattığı fiyatlara çok daha iyi yabancı markalar var?

Orası da markanın insafına kalmış bir konu , üretim maliyeti açısından çok daha uygun oluyor. Mesela Reeder dışarıdan paketlenmiş cihaz alıyor , tek yaptığı şey üstüne kendi logosunu basmak. Fakat GM'in yaptığı bu değil. En azından şuan öyle değil. Parçaları teker teker aldığı için onlara maliyeti çok daha uygun oluyor. Fakat satış fiyatı olarak orasına ben birşey diyemem. Bu arada sitede veya ebnim internetimde bir problem var galiba , çok geç yükleniyor çünkü.
Maliyet açısından diyorsan peki bu fark neden fiyatlarına yansımıyor? GM'ın sattığı fiyatlara çok daha iyi yabancı markalar var?

Orası da markanın insafına kalmış bir konu , üretim maliyeti açısından çok daha uygun oluyor. Mesela Reeder dışarıdan paketlenmiş cihaz alıyor , tek yaptığı şey üstüne kendi logosunu basmak. Fakat GM'in yaptığı bu değil. En azından şuan öyle değil. Parçaları teker teker aldığı için onlara maliyeti çok daha uygun oluyor. Fakat satış fiyatı olarak orasına ben birşey diyemem. Bu arada sitede veya ebnim internetimde bir problem var galiba , çok geç yükleniyor çünkü.
Site nanayı yemiş. Aşırı ağır.

"Sat diskarvi al."

Zamanında gm5 plus kullanmıştım. Sadece 1 ayda kasası esnemişti aletin. Anında elimden çıkarmıştım. Ram ve donanım olarak iphone 5s den iyi görünmesine rağmen performans ve kalite olarak yaklaşamıyordu 5S e.
Android kanadındaki tüm cihazların olayı da bu değil mi zaten? Kağıt üzerinde "iyi" olmak.

Fiyatına göre ürün diyelim. Ama düşünceniz bence yanlış.
Fiyat performans olayı başka müşteriyi rakamlarla kandırmak başka.
Kimse fiyat performans olmadıklarını söylemiyor fakat gerçekten özellik bakımından gereksiz şişik rakamlarla ürün satmaya çalıştıkları da bir gerçek.

Fiyat performans olayı başka müşteriyi rakamlarla kandırmak başka.
Kimse fiyat performans olmadıklarını söylemiyor fakat gerçekten özellik bakımından gereksiz şişik rakamlarla ürün satmaya çalıştıkları da bir gerçek.
Her marka şişirme özellik kullanmıyor , tüm Android firmaları yapıyor demeniz bence büyük bir hata. Mesela Samsung 12GB ram koyuyor S24 Ultra'ya. 8GB Ram ile arasında ciddi performans farklılıkları oluyor. Mesela Xiaomi'de öyle. 16GB Ram'li cihaz ile 8 ve ya 12GB Ram'li cihaz arasında fark oluyor. Android iOS kadar stabil olmadığından fazla RAM kullanmak durumunda kalıyor. Olay bundan ibaret.

@incisquirtle dostum beğenmedim atmakla olmuyor bu olaylar. Savunmanı yap ki cevap vereyim. Yaptığın dümdüz AppleFanBoy'luğu olmasına rağmen ses etmedim , haklı olduğun yerler vardır belki yanılıyorumdur diye bekledim. Ama senin amacında ortaya çıtı. Savunmanı yapmalısın , yapamayacaksan da hatalı düşündüğünü söyleyeceksin. Veya ben hatalıysam benim neden hatalı olduğumu belirteceksin. Klavye arkasına saklanıp sağa sola laf atmayla olmuyor bu işler. Senin düşüncenin yanlış olduğunu düşündüm , beğenmedim attım ve savunmamı yazdım. Fakat sen savunmanı yazmadın. Çünkü savunacak olayın yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı