Geniş alan için ağ yapılandırması

munlu

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, pek fazla bilgim olmadığı için sizlere danışmak istiyorum. Yeni taşındığım bina da TürkNet 100 Mbps hız alabiliyorum. Daha taşınmamışken küçük bir internet kafe gibi eve sistem kurmak istiyorum.
3+1 evde, 4 odaya duvarlardan internet hattı çekmek istiyorum. Ana kabinden her odaya internet hattı dağıtmak istiyorum. Bunun için Switch almam gerekiyor sanırım, her odaya 3 adet internet girişi vermek istiyorum. Aynı zamanda Wi-Fi desteklemesi de gerekiyor sistemin. Gereksinimlerime göre baktığımda modem + Wi-Fi için(2 adet router) + Switch almam gerekiyor.
Ana kabinde yer alan modemden Switch'e bağlantı vereceğim Switch'den de odaların prizlerine internet bağlantısı dağıtacağım. Prizden gelen internet bağlantısı ile router i birleştirip Wi-Fi sinyal menzili oluşturmuş olacağım. Bu mantık ne kadar doğrudur ya da doğru olan planlama sistemi nasıl olur yardım ederseniz çok sevinirim.
Ürün önerimi şeklinde de yol gösterimi yaparsanız maliyet hesaplamasını da rahatlıkla yapabilirim şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

dip not: Bu sistemi yapmamda ki amaç internet sorunu yaşamadan her odada tam verim alabilmektir.
Konu günceldir

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı