''genuineintel.sys" mavi ekran hatası

Untethered

Hectopat
Katılım
1 Kasım 2019
Mesajlar
189
Çözümler
1
Yer
türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
ısıtmak soğutma iklimlendirme
Merhaba arkadaşlar, Genuineintel.sys hatası alıyorum minidump dosyamı paylaşacağım sizlere sorun işlemci arızası ve anakart arızası olarak geçiyor birkaç yerde şimdi ilk başlarda ben ekran kartından şüphe edip kartı ensa bilgisayara gönderdim 2 kere ve kart sağlam tüm testleri yaptılar ve elimdeki sağlam HDD'ye format atıp Windows 10 kurdum bir de öyle denedim sorunum devam etti RAM'lerde sorun olduğunu düşündüm RAM'lerde sağlam Power suplyden yapar diye düşündüm 3 adet bilgisayarda denedim kartımı " Time spy " testinde böyle uzun uzun çizgiler meydana geldi ama ki ensa bilgisayar kartın sağlam hiçbir problem yok demişti şimdi ben bu 3 adet bilgisayarda denedim o yeşillenme uzun uzun çizgiler orada da çıktı ne yapacağım ben şimdi, i7 3770 olan işlemciyi değiştirdim i3 2120 ile test ettim acaba İşlemcimi bozuk diye fakat yine aynı sorun emin olun işlemci derecesi 55i geçmiyor ekran kartı ise 68 derece sabit ne yapacağım bana bir yardım edin arkadaşlar.

MİNİDUMP DOSYASI

İşletim sistemi:

Anakart: ASUS P8H61 M lx 2.0.
RAM: HyperX 1866 MHz DDR3.
Ekran kartı: 1080 Ti AMP Extreme Core Edition.
SSD: James Donkey 240 GB.
Güç kaynağı: 750 + 80 Gold Plus Rampage etx.
Soğutucu: Coolor Master kule tipi soğutucu.
İşlemci: i7 3770 [ Kullanmakta olduğum şuan i3 2120 ]
 
Memtest86 ile test yapıp sonuçları paylaşın.


SFC /SCANNOW komutunu terminalde çalıştırmayı deneyin.

Diskinize error scan yapın.
 
Memtest86 ile test yapıp sonuçları paylaşın.


Sfc /scannow komutunu terminalde çalıştırmayı deneyin.

Diskinize error scan yapın.

Memtest86 ile test yaptım ben hiçbir hata almadım sfc scannow ile her şeyi denemedim olmadı. Birşey farkettim işlemci kullanım %100 fakat 30 WATT, TDP değeri kullanıyor ve sitede yazanla bir değil acaba beslemesinde sıkıntı mı var anakartın.
 
Memtest86 ile test yaptım ben hiçbir hata almadım sfc scannow ile her şeyi denemedim olmadı. Birşey farkettim işlemci kullanım %100 fakat 30 WATT, TDP değeri kullanıyor ve sitede yazanla bir değil acaba beslemesinde sıkıntı mı var anakartın.
Mining virüsü yemiş olabilirsiniz.
 
Bu hata işlemci yetersiz güç beslemesi veya overclock yüzüne olur. Overclock yaptıysan geri çek.

Genel olarak bu hata donanımsaldır.

Yorumun için teşekkürler, GTX 1080 Ti ekran kartı kullanıyorum ekrdan böyle yeşil yeşil pixeller oluyor, kartı Ensa bilgisayara gönderdim. kartın sağlam dediler, sorun nerede?
 
Hiç başka bir bilgisayar uzaktan bağlanmadım. Bağlansam bile ne yapabilirim ki?

Ben bu hata kodunun ne gibi sorunlar yüzüne oluştuğunu söyledim. Tam olarak ben sorun hangi parçada bilmiyorum.
 
Merhabalar konu çok önceden açılmış ancak çözüldü mü?
Çözüldüyse sorun nasıl çözüldü öğrenebilir miyim?

10 tane bilgisayarcı gezdikden sonra sorunu ben çözdüm üstünde durmak gerekiyor muş sorun şöyle çözüme ulaştı: 1080 Ti 11 GB AMP Extreme Core Edition kart ile CS:GO ve düşük VRAM harcayan oyunlarda sorun olmuyor lakin ne zaman 6 GB üstüne çıksa VRAM Kullanım oranı o zaman oyun kapanıyor du ve hata mesajı alıyordum Minidump ile baktığımda kartı Steam'de bulunan 3DMark FireStrike testi yaptığım o zaman oradaki VRAM kullanımı epey fazla olduğu için ekran kartımın VRAM'leri bozulmuştu ve piyasadan fiyat aldığım zaman o zaman 1.500 TL Gibi bir fiyat teklifi vermişlerdi o zaman piyasada ekran kartı bulunuyordu 2500 TL Fiyatlara 1080 Ti'ler satılıyordu hiç urasmadım yaptırmakla çünkü ne kadar yaptırsakda ileride kartın patlamayacağı ne malum bende kartı VRAM arıza olarak Sahibinden.com üzerinden satışa sundum kurtuldum çözüm bu şekilde oldu herkese iyi forumlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı