Geometri çalışırken tıkanmışlık hissi

Bana senin şuan senin yaptığın şeyin, kaçınmaya çalıştığın şeye giden yolmuş gibi göründü nedense. Üniversiteye hazırlık yılları lise 3 ve 4 tür bence. Lise 4 e geldiğinde ne kadar çalışmış olursan ol lise 1 deki çoğu konuyu unutmuş olacaksın. İşin önemli olan tarafı üniversite tercihi. Üniversitede sırf para pul hayali için tercih yapmış resmen küfrederek okul okuyan, bitsin diye kırk türlü takla atan o kadar çok kişi var ki şaşarsın. Ben ne bölüm okuyacağıma lise 1'de hangi alt dal üzerinden ilerleyeceğime lise 3'te karar verdim ve şuan için gayet hayatımdan memnunum. Sadece 1 diploma alıp Allah izin verirse bir kaç ay sonra gideceğim. İyi bir bitirme projem yanına güzel bir Tübitak ve lise yıllarındaki sayısız teknofest/ tübitak gibi uğraşlarla okulu bitirmeyi planlıyorum. Ben mühendislik okuyorum. Ancak üniversitede öğretilen şeylerle benim kendi çalışarak öğrendiğim şeyler arasında dağlar kadar fark var. Yani demem o ki her şey ders çalışarak olmuyor.

Aynı Noktada Birleştik hocam ama bu kadar donanımlı ve saygın biri robert kiyosaki ile tanışırsa çok daha yükseklere uçarsınız

Bu düşünceye tamamen karşı çıkacağım. En bilindik iş adamları Jeff Bezos ve Bill Gates'den örnekler vereceğim.

Bu adamlar şuan dünya devi A kalite şirketlere sahipler. Zamanında "Bir garajla başladı" gibi insanların gözüne çok basitmiş gibi lanse edilen şeylere gelme. Bill Gates dediğin adam bir garajla başlamış olabilir ancak bu adam Harverd Üniversitesini kazanabilecek kadar çalışkan birisidir. Dünyada bilgisayarı eline alan ilk kişidir. Sen dünyaca ünlü bir üniversiteyi kazanabilip ardından terk edip tekrardan dünyaca ünlü olabilecek bir yatırım fikrin ve özgüvenin var mı? Eğer arasından bir tanesi olmazsa sen bir Bill Gates olamazsın.

Jeff Bezos dediğin adam Princeton gibi en prestijli üniversitede mühendislik okumuş birisi. Senin öyle bir üniversiteden mezun olabilecek çalışkanlığın yoksa sen bir Jeff Bezos olamazsın.

İnsanların gözünde zengin olmak sadece Trendyoldan iki üç tişört satıp, aksesuar satıp zengin olmayı anlatıyorlar çünkü vizyon bu kadar. Buna girişimcilik deniyor vizyon o kadar küçüldü. Gerçek girişimci dediğin adam Oğuz Alper Öktem'dir. Martı Tag'ı gerçekten bir garajda kurup büyüttü. Türkiyede görülmemiş bir projeye imza attı. Ancak bu adam da Amerikada sayılı üniversitelerden birinde okuyacak kadar çalışkan birisi. Bu adamlar buralarda "Ya ben şu yatırımı yapayım ama aynı zamanda mezun olmaya bakayım" demedi. Adamlar it gibi çalışarak sadece mezun olmaya, derslerine çalıştılar. Odak bozmadılar.

Kısacası demem o ki: Sen üniversiteyi bitirene kadar o girişimci olma hayallerini bir kenara koy. Yaşadığın ülkede girişimcilere destek olsaydı şuan A kalite bir ülke sınıfındaydık. Sen adamakıllı önce bir derslerine çalış, en iyi okullarda oku. Ortamı gör, projelere katıl, vizyonunu genişlet. Üniversiteden mezun olduktan sonra ne yaparsan yap. İster memur ol ister özelde çalış ister girişimci ol. Ama önce vizyonunu genişlet.

Medyanın sana sunduklarını değil gerçekleri gör. Laptoplu gezgin de kendine girişimci diyor ancak youtube'a gir "Lapotplugezgin battım" yaz en az 4 video batış hikayelerini anlatıyor. Niye? Çünkü özgün fikri yok. Bu adam girişimci değil sadece fazla para kazanıyor.

İnşallah demek istediğimi anlamışsındır. Ben açık konuştum.

ve işte hocam dediğiniz gibi şu anda yaptığım şey aslında benim B planım yani A planım tutmazsa işimi garantiye almak istiyorum

Çok fazla ders çalışmak sorun değil tamamen senin yararına. 1'in her zaman 0'dan büyük olduğunu unutmayın. Alışılmış şeyin dışına çıktığınızda kendinizi rahatsız hissedersiniz. Çünkü konfor alanınız oluşmuştur ve siz onu bozarsanız konfor alanınızın dışına çıkmış olursunuz. Dersi bir süre bırakınca disiplini bozduğunuz için kendinizi bir süre rahatsız hissedebilirsiniz. Tekrar derse döndüğünüzde ise konfor alanınıza döndüğünzden dolayı mutlu olur ve motivasyonunuzu arttırarak girmiş olursunuz. Ancak burada o molayı fazla kaçırırsanız bu sefer konfor alanınızı dersten oyunlara çekersiniz. Bu tamamen sizin kontrolünüzde.

Kendinize mola verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…