köpek gibi çalışıp sonra borç harç içinde devlete bağlı bir maaşla geçinmek olmadığını fark ettim özellikle robert kiyosakinin zengin baba yoksul baba kitabı benim fikirlerimin gelişmesinde büyük bir etken oldu.
Bu düşünceye tamamen karşı çıkacağım. En bilindik iş adamları Jeff Bezos ve Bill Gates'den örnekler vereceğim.
Bu adamlar şuan dünya devi A kalite şirketlere sahipler. Zamanında "Bir garajla başladı" gibi insanların gözüne çok basitmiş gibi lanse edilen şeylere gelme. Bill Gates dediğin adam bir garajla başlamış olabilir ancak bu adam Harverd Üniversitesini kazanabilecek kadar çalışkan birisidir. Dünyada bilgisayarı eline alan ilk kişidir. Sen dünyaca ünlü bir üniversiteyi kazanabilip ardından terk edip tekrardan dünyaca ünlü olabilecek bir yatırım fikrin ve özgüvenin var mı? Eğer arasından bir tanesi olmazsa sen bir Bill Gates olamazsın.
Jeff Bezos dediğin adam Princeton gibi en prestijli üniversitede mühendislik okumuş birisi. Senin öyle bir üniversiteden mezun olabilecek çalışkanlığın yoksa sen bir Jeff Bezos olamazsın.
İnsanların gözünde zengin olmak sadece Trendyoldan iki üç tişört satıp, aksesuar satıp zengin olmayı anlatıyorlar çünkü vizyon bu kadar. Buna girişimcilik deniyor vizyon o kadar küçüldü. Gerçek girişimci dediğin adam Oğuz Alper Öktem'dir. Martı Tag'ı gerçekten bir garajda kurup büyüttü. Türkiyede görülmemiş bir projeye imza attı. Ancak bu adam da Amerikada sayılı üniversitelerden birinde okuyacak kadar çalışkan birisi. Bu adamlar buralarda "Ya ben şu yatırımı yapayım ama aynı zamanda mezun olmaya bakayım" demedi. Adamlar it gibi çalışarak sadece mezun olmaya, derslerine çalıştılar. Odak bozmadılar.
Kısacası demem o ki: Sen üniversiteyi bitirene kadar o girişimci olma hayallerini bir kenara koy. Yaşadığın ülkede girişimcilere destek olsaydı şuan A kalite bir ülke sınıfındaydık. Sen adamakıllı önce bir derslerine çalış, en iyi okullarda oku. Ortamı gör, projelere katıl, vizyonunu genişlet. Üniversiteden mezun olduktan sonra ne yaparsan yap. İster memur ol ister özelde çalış ister girişimci ol. Ama önce vizyonunu genişlet.
Medyanın sana sunduklarını değil gerçekleri gör. Laptoplu gezgin de kendine girişimci diyor ancak youtube'a gir "Lapotplugezgin battım" yaz en az 4 video batış hikayelerini anlatıyor. Niye? Çünkü özgün fikri yok. Bu adam girişimci değil sadece fazla para kazanıyor.
İnşallah demek istediğimi anlamışsındır. Ben açık konuştum.