Bay
Megapat
Daha fazla
Bana senin şuan senin yaptığın şeyin, kaçınmaya çalıştığın şeye giden yolmuş gibi göründü nedense. Üniversiteye hazırlık yılları lise 3 ve 4 tür bence. Lise 4 e geldiğinde ne kadar çalışmış olursan ol lise 1 deki çoğu konuyu unutmuş olacaksın. İşin önemli olan tarafı üniversite tercihi. Üniversitede sırf para pul hayali için tercih yapmış resmen küfrederek okul okuyan, bitsin diye kırk türlü takla atan o kadar çok kişi var ki şaşarsın. Ben ne bölüm okuyacağıma lise 1'de hangi alt dal üzerinden ilerleyeceğime lise 3'te karar verdim ve şuan için gayet hayatımdan memnunum. Sadece 1 diploma alıp Allah izin verirse bir kaç ay sonra gideceğim. İyi bir bitirme projem yanına güzel bir Tübitak ve lise yıllarındaki sayısız teknofest/ tübitak gibi uğraşlarla okulu bitirmeyi planlıyorum. Ben mühendislik okuyorum. Ancak üniversitede öğretilen şeylerle benim kendi çalışarak öğrendiğim şeyler arasında dağlar kadar fark var. Yani demem o ki her şey ders çalışarak olmuyor.Evet hocam orası öyledir tabii ama son zamanlarda gerçekten oturup düşündüğümde benim hayalim köpek gibi çalışıp sonra borç harç içinde devlete bağlı bir maaşla geçinmek olmadığını fark ettim özellikle robert kiyosakinin zengin baba yoksul baba kitabı benim fikirlerimin gelişmesinde büyük bir etken oldu o kitabı okumanızı veya robert kiyosakinin söyleşilerini dinlemenizi öneririm belki sizi de etkiiler.