Geometri soruları nasıl çözülebilir?

YKSKURTULDUK

Centipat
Daha fazla  
Üç dört beşin TYT-AYT geometri kitabı var bende. Kazanım odaklı kısmını bitirdim ve testlerin başladığı yere geldim. Soruları çözüyorum ama mesela bir sayfada 10 soru varsa ben bunun 4 tanesini ya çözemiyorum ya da çözüyorum ama çok vakit harcamış oluyorum. Bu sefer eğer 1 saat içinde 15-20 soru çözmem gerekiyorsa ben 10 soru anca çözmüş oluyorum. Bu sorunu nasıl aşabilirim?

Eyüp B'nin soru çözüm videolarını izleyebilirsin.
Geometri ve problemler kısmında öyle olması çok normal. Soru çözdükçe gelişecek işte.
O konuda şöyle bir taktik uygulayabilirsin:
Çözemediğin sorulara cevabını işaretlemeden soru bırak. Daha sonrasında çözümünü izle. 1 hafta sonra kitabı aç o işaretlediğin soruları çözmeye çalış. Çözdüklerinden işareti kaldır. Çözemediğinin çözümünü izle daha sonra 2 hafta ara ver tekrar çözemediğin sorulara bak işaretlerini kaldır.

Eyüp B'nin soru çözüm videolarını izleyebilirsin.
Geometri ve problemler kısmında öyle olması çok normal. Soru çözdükçe gelişecek işte.
O konuda şöyle bir taktik uygulayabilirsin:
Çözemediğin sorulara cevabını işaretlemeden soru bırak. Daha sonrasında çözümünü izle. 1 hafta sonra kitabı aç o işaretlediğin soruları çözmeye çalış. Çözdüklerinden işareti kaldır. Çözemediğinin çözümünü izle daha sonra 2 hafta ara ver tekrar çözemediğin sorulara bak işaretlerini kaldır.

Saçma bir soru olacak ama eğer bir testteki çoğu soruyu çözemezsem ne yapmam gerekiyor yani kitap kademe kademe artıyor ama muhtemelen zor kısmına gelince bayağı sıkıntı yaşayacağım. Olurda 10 sorunun 3-4 tanesini anca yapabilirsem diğerleri için gene aynı taktiği mi uygulamalıyım?

Saçma bir soru olacak ama eğer bir testteki çoğu soruyu çözemezsem ne yapmam gerekiyor yani kitap kademe kademe artıyor ama muhtemelen zor kısmına gelince bayağı sıkıntı yaşayacağım. Olurda 10 sorunun 3-4 tanesini anca yapabilirsem diğerleri için gene aynı taktiği mi uygulamalıyım?
Yanlış yaptığın soruların YouTube'da çözümü varsa (kitap video çözümlüyse) bakabilirsin ya da eodevde sorabilirsin. Yanlış yapıp çözümünü bulduğun soruların yanına açıklama falan yaz, gerekirse sonraki gün bir daha çöz çünkü doğru yaptığın soruları zaten biliyorsun öğrenmek için yanlışlarını irdelemen gerekiyor.
Ayrıca zor olacak yapamayacağım diye düşünme, sorunun mantığını anladın mı zaten benzerlerini çözersin.

Daha kolay bir kitap alıp oradan başlayabilirsin. Orijinal tavsiye edebilirim. O da kolaydan zora doğru gidiyor. Önce kolayları çözüp çözümüne bakarsın sonra zorlara gidersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı