Geometri sorusu

Yer
İsrail
Arkadaşlar sizden cevap için değil işlemde anlamadığım bir yer olduğu için yardım istiyorum. 1. işlemde gördüğünüz gibi sarı alanı ayırıyoruz ve doğal olarak içerisinde bulunan A, 49 derece, b onunla beraber ayrılıyor fakat 2 fotoğraftaki işlemde dışarıdaki yeşil m yi ayırıyoruz ama içeride kalan B, D, a olması gerekmiyor mu sonuçta içerideki sarı m yi dışarı çıkmış olarak kabul etmiyor muyuz? Neden a+b olarak aldık?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    99,3 KB · Görüntüleme: 76
  • 2.png
    2.png
    111,5 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleme:
(Cda) açısı 98 derece oluyor. Sonra da zikzaktan iki aynı yönlü açı farklı yönlü açıya eşit oluyor, yani 2(a+b)=98, a+b= 49 oluyor.

(Cda) açısı 98 derece oluyor. Sonra da zikzaktan iki aynı yönlü açı farklı yönlü açıya eşit oluyor, yani 2(a+b)=98, a+b= 49 oluyor.

Hocam onu sormuyorum ilk fotoğrafta sarı ile ayırdığımız m yi karşıya siyah olarak çizdik içerisinde A, 49, b var. 2. fotoğrafta yeşili ayırıp mor olarak yazdık ama neden a+b aldık?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı