Foruma girmeden önce Orijinal'in AYT Geometri denemesinden 2 deneme çözmüştüm, hiçbir soru bunun kadar zor değildi :/ Soruda eksik bilgi olduğunu düşünüyorum.
Yeni bir ücgen olusturun diyorum yukarıda, okumuyor musunuz hocam? Üçgenin dısında bir noktada, neden diye soruyorsanız da CDA acısı 130 derece oluyor bunu 80 50 bicimde ayırmak amacıyla yapıyorum bunu. Kagıt kalem bulayım atacagım.
yeni bir ücgen olusturun diyorum yukarıda, okumuyor musunuz hocam? Üçgenin dısında bir noktada, neden diye soruyorsanız da C'da acısı 130 derece oluyor bunu 80 50 bicimde ayırmak amacıyla yapıyorum bunu. Kagıt kalem bulayım atacagım.
Yeni bir ücgen olusturun diyorum yukarıda, okumuyor musunuz hocam? Üçgenin dısında bir noktada, neden diye soruyorsanız da CDA acısı 130 derece oluyor bunu 80 50 bicimde ayırmak amacıyla yapıyorum bunu. Kagıt kalem bulayım atacagım.
Hocam benim 160'ı boşverin de sanki bu da biraz tahmini olmuş. Eşkenar elde etmek için 80'i 60+20 diye parçalayıp uzunluğun oraya geleceğini bilemeyiz bence. Ya olimpiyat sorusu, ya bilgi eksikliği var.
Hocam benim 160'ı boş verin de sanki bu da biraz tahmini olmuş. Eşkenar elde etmek için 80'i 60+20 diye parçalayıp uzunluğun oraya geleceğini bilemeyiz bence. Ya olimpiyat sorusu, ya bilgi eksikliği var. Eki Görüntüle 2174196
En mantıklısı attıgım gibi oluyor hocam, baska bir cozumunun oldugunu sanmıyorum. Soru ortaokul falan degil AYT'de cıksa eleyici sorulardan biri olabilecek düzeyde sorulmus.