George R. R. Mart'in kitapları hangi sırayla okunmalı?

Asteriaa5534

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, George RR Martin'in Taht Oyunları serisini okumak istiyorum ama hangi sırayla okumayı bilmiyorum. Bazılarından önce Buz ve Ateşin dünyası kitabını okumamı önerdi. Ancak nasıl bir sıralama ile ilerlemenin gerekliliği konusunda kararsızım. George RR Martin'in kitaplarını tam anlamıyla okumak için hangi sırayla okumalıyım? Türkçeye çevrilmiş tüm kitapların sıralamasını yapabilir misiniz?

1739480662622.png

İnternette bulduğum sıralama bu.

öncelikle yardımınız için teşekkürler okuduysanız öncelikle buz ve ateşin dünyası yerine taht oyunlarını okumamda bir sakınca var mı

Öncelikle 5 ana kitap olan buz ve ateşin şarkısı serisi kitaplarını okumalısın (Türkçeye ilk kitap hariç her kitap 2 ayrı kitap olarak çevrildi.). Çünkü ilk çıkan ve Game of Thrones dizisini oluşturan kitaplar onlar. Onları okuduktan sonra evren hakkında daha derin bilgiye sahip olmak için buz ve ateşin dünyası, ateş ve kan gibi kitapları okuyabilirsin. Bazıları evren hakkında daha temel bilgileri ve tarihi daha geriden anlatıyor diye o tarz sonradan çıkan kitapları önerebiliyorlar ama asıl tadı yazarın yazış sırasında okuyunca çıkıyor. Çünkü sen daha evren hakkında hiçbir şey bilmiyorken, falanca tarihte ne olayları olmuş, hangi hane dağılmış yıkılmış, hangi savaşlar olmuş onu okusan ne zevk alacaksın değil mi? Benim düşüncem bu şekilde.

Öncelikle 5 ana kitap olan buz ve ateşin şarkısı serisi kitaplarını okumalısın (Türkçeye ilk kitap hariç her kitap 2 ayrı kitap olarak çevrildi.). Çünkü ilk çıkan ve Game of Thrones dizisini oluşturan kitaplar onlar. Onları okuduktan sonra evren hakkında daha derin bilgiye sahip olmak için buz ve ateşin dünyası, ateş ve kan gibi kitapları okuyabilirsin. Bazıları evren hakkında daha temel bilgileri ve tarihi daha geriden anlatıyor diye o tarz sonradan çıkan kitapları önerebiliyorlar ama asıl tadı yazarın yazış sırasında okuyunca çıkıyor. Çünkü sen daha evren hakkında hiçbir şey bilmiyorken, falanca tarihte ne olayları olmuş, hangi hane dağılmış yıkılmış, hangi savaşlar olmuş onu okusan ne zevk alacaksın değil mi? Benim düşüncem bu şekilde.

Yardımınız için teşekkürler bence de haklısınız hem anladığım kadarıyla buz ve ateşin dünyası ansiklopedi tarzında olduğu için seriden sıkılma ihtimalimde var taht oyunları 1 ciltli olan kitabı sipariş verdim galiba ilk 2 kitabı içinde barındırıyor onunla başlayacağım seriyi beğenirsemde devam edeceğim iyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı