Gerçek Hayatta İşe Yarayacak Program Yaratmak

hdreizcehennemi

Hectopat
C# konusunda son yolladığım konudan beridir biraz ilerleme kaydettim. Artık kafamdaki soru, gerçek hayatta kullanılması mümkün olan bir program yazabilmek. Sakın ha ki yanlış anlamayın buradan benim amacım havalı arayüzler, harika kullanıcı deneyimi veya üst düzey işlevsellik değil. Benim amacım bu basit olarak nitelendirebileceğimiz programı tasarlar ve kodlarken öğrenebileceğim yeni bilgiler. Benim ricam bana önerebileceğiniz örnek gerçek hayatta kullanılan basit ama alt düzeyin üzerinde bir uygulama örneği.

Not: WindowsForms kullanmaya da yeni yeni başladım o yüzden arayüz açısından çok zengin olmasa da bir seçeneğim mevcut. Ayrıca yeni de olsa Unity öğrenmeye başlayacağım her şey hazır umarım o konuda da sizden yardım isteyeceğim yaın bir zamanda.

Ben bunu düşündüm bir ara. İnsanlara yarar sağlayacaksa bulunduğu konuma göre bilgi verebilir. (tarihi,ne yaşandığ,ı nasıl olduğu hakkında)

Fazla basit düşünüyorsunuz. Bilgisayar bilmi içerisinde yüzlerce soru[n] mevcut.
Bazılarını C# üzerinden çözerek hem kodlama hem de analitik düşünme becerinizi geliştirebilirsiniz.
Örnek. Steinberg Dithering ile Resimleri sadece 1 bit seviyeye indirgeme.
1582566755279.png

1582566759932.png

İhtiyacınız olabilecek tüm bilgi Burada mevcut.

@The Anorak'nin dediği gibi ihtiyaç duyduğunuz şeylerde yardımcı olabiliyor. Daha basit bir örnek de ben vereyim, kriptolojiyle ilk ilgilenmeye başladığımda mantığını anlayabilmek için frekans analizi yapmak istemiştim, birkaç dakikada ufak bir program oluşturup metne göre grafik oluşturuyordum.

C# konusunda son yolladığım konudan beridir biraz ilerleme kaydettim. Artık kafamdaki soru, gerçek hayatta kullanılması mümkün olan bir program yazabilmek. Sakın ha ki yanlış anlamayın buradan benim amacım havalı arayüzler, harika kullanıcı deneyimi veya üst düzey işlevsellik değil. Benim amacım bu basit olarak nitelendirebileceğimiz programı tasarlar ve kodlarken öğrenebileceğim yeni bilgiler. Benim ricam bana önerebileceğiniz örnek gerçek hayatta kullanılan basit ama alt düzeyin üzerinde bir uygulama örneği.

Not: WindowsForms kullanmaya da yeni yeni başladım o yüzden arayüz açısından çok zengin olmasa da bir seçeneğim mevcut. Ayrıca yeni de olsa Unity öğrenmeye başlayacağım her şey hazır umarım o konuda da sizden yardım isteyeceğim yaın bir zamanda.

Bir Windows kullanıcısı olarak bunu en iyi siz bilebilirsiniz. Günlük kullanımda sizin (ve dolayısıyla diğer Windows kullanıcılarının) tam olarak nelere ihtiyacınız olduğunu ve hangi özellikler şu şekilde olsaydı daha pratik/iyi olurdu şeklinde düşünün. Ardından bu ihtiyaçlarınıza göre programınızı tasarlayın.

Bir Windows kullanıcısı olarak bunu en iyi siz bilebilirsiniz. Günlük kullanımda sizin (ve dolayısıyla diğer Windows kullanıcılarının) tam olarak nelere ihtiyacınız olduğunu ve hangi özellikler şu şekilde olsaydı daha pratik/iyi olurdu şeklinde düşünün. Ardından bu ihtiyaçlarınıza göre programınızı tasarlayın.
Açıkçası denenmiş şeyler üzerinde biraz daha kendimi geliştirmek istiyorum. Böylelikle kendi sorun olarak gördüğüm şeyleri ortadan kaldırmak ikinci planda benim için. 0 bir program yaratmaktansa başkalarının projelerinden yardım almak da istiyorum, kendi sıkıştığım bir noktada veya verimsiz kullanılan kodda yardım alabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı