Gerçek hayatta "omnitrix" olabilir mi?

xienion

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Az önce ben 10 izliyordum bir anda aklıma takıldı. Uzaylı yaratıklar görmesek bile hayvanlar gibi canlılar ile bu yapılabilir mi? Anında DNA kopyalayarak bizi bir süreliğine farklı bir canlıya dönüştürme işlemi? Bazen nasıl ya? Dediğim teknolojik aletler görüyorum. O yüzden olabilir mi diye sormak istedim? Umarım dalga geçen olmaz :D

Bilmeyenler için fotoğrafını bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Ominitrix-ben10.png
    Ominitrix-ben10.png
    99,9 KB · Görüntüleme: 2.830
Günümüzde bunu yapmak imkansız kalıtsal özellikler olsun iç organlar olsun bunların gelişmesi sadece evrim ile olabilir ki evrim çok uzun yıllar boyu sağlanan yaşam koşullarına uyum sağlanması ile gerçekleşiyor yani eğer bir gün dünyada yeteri kadar oksijen kalmazsa insanlar ölür ama güçlü olanlar hayatta kalır ve güçlülüğünü çocuklarına geçirir ve böylece insanlar zamanla oksijene ihtiyaç duymadan yaşayabilirler basit bir şekilde evrim budur bahsettiğiniz konuya gelirsek direkt olarak organlar değişmese bile teknoloji ve yapay zeka ile ileride yapılabilir aynı Iron Man gibi.

Günümüzde bunu yapmak imkansız kalıtsal özellikler olsun iç organlar olsun bunların gelişmesi sadece evrim ile olabilir ki evrim çok uzun yıllar boyu sağlanan yaşam koşullarına uyum sağlanması ile gerçekleşiyor yani eğer bir gün dünyada yeteri kadar oksijen kalmazsa insanlar ölür ama güçlü olanlar hayatta kalır ve güçlülüğünü çocuklarına geçirir ve böylece insanlar zamanla oksijene ihtiyaç duymadan yaşayabilirler basit bir şekilde evrim budur bahsettiğiniz konuya gelirsek direkt olarak organlar değişmese bile teknoloji ve yapay zeka ile ileride yapılabilir aynı Iron Man gibi.

Iron Man mantıklıymış hocam. Ya da hologram da olabilir.

Merhaba arkadaşlar. Az önce ben 10 izliyordum bir anda aklıma takıldı. Uzaylı yaratıklar görmesek bile hayvanlar gibi canlılar ile bu yapılabilir mi? Anında DNA kopyalayarak bizi bir süreliğine farklı bir canlıya dönüştürme işlemi? Bazen nasıl ya? Dediğim teknolojik aletler görüyorum. O yüzden olabilir mi diye sormak istedim? Umarım dalga geçen olmaz :D

Birgün temel yapıtaşı düzenleyici keşfedilirse tam olarak hayal ettiğimiz şekilde olmasa da menzer şeyler mümkün, ancak tabii doğuracağı sonuçlardan henüz emin değiliz. Bu tarz deneyler şimdi bile yapılmakta ancak bu kadar kompleks olmayan ve basit deneyler tabii. Ancak hafıza, irade gibi henüz tam olarak kavrayamadığımız maddeye bağlı maneviyatlar bu deneyler sonucunda nasıl etki görecek henüz bir fikir yok. bu sebeple ilerde böyle bir teknoloji olsa bile kişisel tahminime göre tüm yapıyı tamamen değiştirmek yerine belli yerlerde kullanılması muhtemel.

Evet. Biyolojik testlere göre böyle bir şey kesinlikle gerçek hayatta olabilir ama biz daha basit bir genetik değişimini bile zar zor yapıyoruz, böyle bir şeyi gerçek hayatta yaparsak 24. veya 26. yüzyılda falan yaparız. Günümüzde öyle bir şeyi yapmak imkansızdır ama biz şimdiki zamanda bir şeyler tasarlarız ve gelecekte torunlarımız onları gerçek yapar. Zaten hep böyle olur; önce gerçek hayatta olmayan bir teknoloji film veya dizilerde tasarlanır, sonra da gelecekte torunlarımız bu şeyden ilham alarak onu gerçek yapar yani Omnitrix'i gerçek hayatta yapmak kesinlikle mümkündür.

Hayır olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı