Gerçek Spider-Man Suit'i Yapmak?

Viking

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar meraktan soruyorum. İnsan üstü olarak bir spider-man olamayız ama Spider-Man Suit'ine aynı özellikler yapılabilir mi? Bütçe bu arada : 100.000.000 TL yani hemen hemen $20.000.000. Suit'te Web Shooter, Yüzeylere tırmanmak için el ve ayak bölümüne ne gerekirse, nanoteknolojik yenileme (Suit'in belli bir yeri yırtılınca kendi kendine onarılması.), Suit'in vucüt şeklini alması ve filmde olan diğer özellikler gibi şeyleri bir Suit'e eklenebilir mi? Veya nelere kadar eklenebilir?

Bütçe : 100.000.000 TL - $20.000.000 gibi

Çözüm
Dostum diyelim ki bende para var ve yaptırmayı düşünüyorum. Devlet buna el felan koyar mı veya ben saklayabilir miyim teknolojiyi?
Ne desem yalan olabilir öyle bir dünya ve ülkede yaşıyoruz. Ki ben de bu konuları pek iyi bilen biri değilim. Şahsi fikrim şu yönde: (Yanlışım varsa bilen biri uyarırsa sevinirim.)

Devletin el koyacağını pek sanmam fakat sen yaptıktan sonra teknolojiyi isteyip kendi programlarına/projelerine uyarlamak isteyebilirler. Reddedersen asıl sıkıntı burada çıkar diye düşünüyorum.
Ve bakın ne buldum : How Much Would a Real-Life Spider-Man Super-Suit Cost?

Gerçek bir kostümün yapımı ortalama olarak $16,415,000 suit başına. Yani TL'ye çevirecek olursak: 92.744.750 TL ediyor. Buna diğer başka gerekli olan şeyleride felan eklersek tahminen yine benim bütçeye ulaşıyor. :D
Havada uçarken ne yapacağız peki?

Bir de, bu ağların çevreyi kirlettiği kimsenin aklına geldi mi bilmiyorum. Binalara attılan her ağ orada yapışık kalıyor. Kostümü birden fazla kişi kullansa, bütün şehir ağdan geçilmeyecek. Kendi kendine çözülebilen madde üretilirse başka tabi.
Filmde yapılan ağ ortalama 2 saat içinde çözünüyor. Bu yüzden kirlilik yapmıyor.

Filmde yapılan ağ ortalama 2 saat içinde çözünüyor. Bu yüzden kirlilik yapmıyor.
Bunu öğrendiğim iyi oldu.

Gerçek bir kostümün yapımı ortalama olarak $16,415,000 suit başına. Yani TL'ye çevirecek olursak: 92.744.750 TL ediyor. Buna diğer başka gerekli olan şeyleride felan eklersek tahminen yine benim bütçeye ulaşıyor. :D
Bize vergiden bahset hocam. ÖTV dahil en az iki katına patlar o zırh.

Eğer yaparsanız peşinize manyak, yaşlı ve kel bir gazeteci takmayı unutmayın :D
Bu attığım linkte duvara tırmanma gibi ekstra özellikler felan eklememişler. Yani onlarıda eklersek 100Mn TL'ye yaklaşır. Ama eğer gerçekten olursa ve yaptırabilirsem en kötü bir bisiklet hırsızını yakalarım :D Ölürsemde ya yükseklikten dolayı yada kalp krizi sanıyorum.

Bu attığım linkte duvara tırmanma gibi ekstra özellikler felan eklememişler. Yani onlarıda eklersek 100Mn TL'ye yaklaşır. Ama eğer gerçekten olursa ve yaptırabilirsem en kötü bir bisiklet hırsızını yakalarım :D Ölürsemde ya yükseklikten dolayı yada kalp krizi sanıyorum.
Büyük güç büyük sorumluluk ister ne de olsa değil mi?

Filmde onun önüne Örümcek Güçleri sayesinde geçilmişti gerçekte nasıl geçilir pek bilemiyorum.

Her şeyden önce kıyafete klima lazım. Valla vıcık vıcık terlemeye gerek yok.

413297

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum baya bir araştırmam gerekiyor. Parayı çöpe atmak istemem.
Dostum yanlış anlama ama o kadar parayı nereden buldun? Hiç inandırıcı gelmiyor(Eğer gerçekten varsa sana yardım edebilirim tasarım vs. konusunda).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı