Gerçekçi rüyalar görmek

Evet, aklımı çok zorluyor ve şöyle olaylarda yaşıyorum normal hayatta bazı yaşadığım olayları sanki önceden yaşamışım gibi geliyor acaba bunların bu dediğim olaydan olma ihtimali var mı? Çünkü bu olay başladıktan sonra bu olay da başladı.
 
Size birinci tavsiyem bir uzmana gitmeniz. Bu uzman bir nörolog yada psikiyatrist olabilir. Onlar büyük ihtimalle sizi gitmeniz gereken yerlere gönderir.
Size diğer tavsiyem, uykularınızı bir alarm -belki bir kaç alarm- ile bölmeniz. Bu şekilde uykunun REM kısmına geçme ihtimali düşer. Bu önemli çünkü rüyalar REM kısmında görülür.
REM: Uyku beş bölümden oluşur. Biz rüyalarımızı uykunun yalnızca bir kısmında görürüz-En azından yapılan deneylerin sonucu böyle gösteriyor. -. Uykunun bu kısmının ismi REM'dir (Rapid Eye Movement). Ve bir uyku ne kadar uzunsa uykunun REM kısmına geçilme ihtimali o kadar artar. Ve normal şartlar altında uykunun REM kısmında kişinin kol ve bacak kasları paralize olur ve kişinin beyin kökünden motor nöronlara yayılan glisin adındaki bir aminoasit ile kişi felç olur. Bu şekilde rüyanızda tekme attığınızda yanınızdaki kişiye tekme atmamış olursunuz.
Yaşadığınız durumun bir nedeni var. Bu nedeni öğrenebilmenin yolu bir uzmana gitmek.
Bunların dışında doğal olarak vitamin desteği alın. Yani sebze ve meyve tüketin. Sebepsiz yere yorulmanızı en iyi bu açıklar. Hasta olmadığınızdan emin olun.
Bu tarz şeyleri çok takmayın. Zira bir durumu açıklayamamak kişiyi saçmalamaya yöneltir. Bence zihinsel olarak bir probleminiz yok. Sadece bir şeyler yolunda değil.
Doktora gidin ve bu işi halledin.
 
Akşam üzeri randevu alacağım ama doktora ne anlatacağım çünkü bir hastalığım yok, herhangi bir şeyden etkilenmedim her çeşit yemek yiyorum bu sene özellikle meyve tükettim ki hiç hasta olmadım her akşam sebze yiyorum yaşadığım olay çok saçma nasıl anlatacağım bilmiyorum. Konuyu açarken de kaç kere sildim. Aklım gerçekten çok karışık. İyi ki çok rüya gören biri değilim yoksa sürekli sürekli kafayı yerdim.
 
Aynı sorunu bende yaşıyorum şuan. Sorundan ziyade korkutucu geliyor bana. Yorgunlukla bir alakası yok benim. Çok gerçekçi şeyler görüyorum ve uyandıktan 5 dakika sonra öyle bir şey olamaz deyip hayatıma devam ediyorum. Örnek vereyim kendimi okulda veya çalışırken görüyorum ve yaşadığım şeyler üzerinden yaşamadığım şeyler yaşıyorum. Ama gerçekten yaşamış gibi his ve duyguyu yaşıyormuşum gibi geliyor. Çalışırken ve okurken böyle şeyler görmüyordum, son 1 aydır evdeyim ve neredeyse her gün görüyorum rüya. Uyandığımda önce bir korku sonra gerçek olmadığını öğrenince sevinç evresi var.
 
Evet yorgunlukla bir alakası yok. Benim aksime ben o kadar abartı rüyalar görmüyorum o yüzden ayırt edemiyorum.
 
Bende aşırı gerçekçi ruyalar goruyorum.
Bir rüyam şöyleydi: Uyudugumu hatırlıyorum gece 1 gibi bir anda ruya goruyorum boyle saat hala 1 aynı vazıyette yatıyorum oda ayni sekilde hafif karanlık ve üstümdeki yorganı arkadan biri cekiyor ben arkamı donemiyorum cunku hareket vs edemiyorum bir anda cekiyor yorganımı ve ustumu örtüyor ama cok korkuyorum sadece aglayabiliyorum sesim cıkmıyor sonra aynenn o şekilde uyanıyorum aynı vaziyette ama o kadar gercekciydi ki, ruya olup olmadıgı konusunda tereddut ediyorum. Böyle odamda yatarken aynı vaziyette sonrasında aynı sekilde kalktıgım bir sürü ruyam var. Oda karanlık oluyor genellikle kardesim yanımdaki yatakta yatıyor korkuyorum yardım et demeye calısyorum hareket edemiyorum surunerek yanına gitmeye calısıyorum sonra uyanıyorum ama aslında hala ruyadayım tamam uyandım cok sukur diyorum ama bir bakıyorum hala ruyadayım.
Gercekten bu durum cok korkutuyor beni ne yapmalıyım?
Burada garip bir olay var. Sen rüyadan uyandıktan sonra yatağın içinde olmuyor musun?

Bende aşırı gerçekçi ruyalar goruyorum.
Bir rüyam şöyleydi: Uyudugumu hatırlıyorum gece 1 gibi hemen ruya gormeye başlıyorum boyle saat hala 1 aynı vazıyette yatıyorum oda ayni sekilde hafif karanlık ve üstümdeki yorganı arkadan biri cekiyor ben arkamı donemiyorum cunku hareket vs edemiyorum bir anda cekiyor yorganımı ve ustumu örtüyor ama cok korkuyorum sadece aglayabiliyorum sesim cıkmıyor sonra aynenn o şekilde uyanıyorum aynı vaziyette ama o kadar gercekciydi ki, ruya olup olmadıgı konusunda tereddut ediyorum. Böyle odamda yatarken aynı vaziyette sonrasında aynı sekilde kalktıgım bir sürü ruyam var. Oda karanlık oluyor genellikle kardesim yanımdaki yatakta yatıyor korkuyorum yardım et demeye calısyorum hareket edemiyorum surunerek yanına gitmeye calısıyorum sonra uyanıyorum ama aslında hala ruyadayım tamam uyandım cok sukur diyorum ama bir bakıyorum hala ruyadayım.
Gercekten bu durum cok korkutuyor beni ne yapmalıyım?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…