Gerçekte 50 Mbps alabilir miyim bu uzaklıktan?

Öyle sanırım 😊 .
Şu koca yiğit santral nereden bulacağım? O yiğidimi görmek istiyorum. Düne kadar 8 Mbps kullandığım için baya iyi oldu bu 80 Mbps olayı.
IMG_20200817_110550.jpg
 
Arkadaşlar bu sitelerde ki değerlen tutarsızdır. Bakın bahsettiğiniz site de test ettim ve sonuç tamamen yanlış çıktı, hiçbir şekilde alakası yok :) İki tane ekran görüntüsü paylaşacağım. 1. sizin test ettiğiniz site, 2. resim de modem arayüzünde ki gerçek sonuç.
Ayrıca saha dolabım ile uzaklığım 130 metre değil. 50 metre kadar bir mesafe var. Netspeed bu verilere sahip değil :) Sahadolap uzaklığını nerden bilsin bu kişiler ? Bu şekilde mantık yürütülmez. Dediğim gibi önce VDSL bağlantı türünüz olmalı. O zaman modeme gelen hat değerlerinden daha mantıklı sonuçlar çıkarabiliriz. ADSL bağlantısı içinde hat değerleri vardır, ama VDSL kutuları ile ADSL kutuları genelde farklıdır.
 

Dosya Ekleri

  • 20200815_153330.jpg
    20200815_153330.jpg
    2,9 MB · Görüntüleme: 44
şuan ttnet kullanıyorum ama adsl 16 mbps hızdan 12 13 vs. alıyorum. Bina vdsl2 destekli ortak kullandığımız için tarife değiştiremiyorum.


Boşuna ADSL kullanma. Deneyimlerimden biliyorum. ADSL bağlantı türü VDSL göre tarifeleri daha pahalı. Malesef böyle saçma bir sistem var :) Bence en kısa zamanda hattınızın bağlantı türünü VDSL taşıyın. En azından binanızda ya da size yakın apartmanda olan bir tanıdığınızın modem arayüzünden hat değerlerine bakıp sonuçları görebilirsin. Yalnız kesinlikle bu tür sitelere aldanma. Ben bile kaç defa internet sağlayıcıları ile papaz oldum. Israrla bana hattımın 80mbps download ı geçemeyeceğini söylediler.


Bak gördün mü modem arayüzünde alabileceğin maksimum download hızın 93mbps. Sana VDSL saha dolabı üzerinden ADSL bağlantı türü vermişler. 75 mbps download hızını kullanabilirsin :) Hadi hayırlı olsun. Eğer ki görüştüğün internet sağlıyıcıları sana dönüp "35mbps download hızı alabilirsiniz" gibi bir şeyler söylerse sen de onlara dönüp modem arayüzünde 93mbps download hızını desteklediğini anlat. Tabi bu demek değildir ki 93mbps alacaksın, 75mbps download hızını alırsın ama bu değerler ile...

NOT: Şöyle bir şey de eklemek istiyorum. Bina ankastre kutusundan evin içine gelen kablodan sonra ki DSL bağlantısını kesinlikle normal telefon kablosu ile yapma. CAT6 kablosu kullan. Emin ol hat değerlerini bir tık etkiliyor.
 

Geri
Yukarı