Çözüldü C# "Gerekli bir veya daha fazla parametre için girilen değer yok" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ensar güven

Decapat
Daha fazla  
Proje odevimi yaparken böyle bir hata aldım, normalde hasta güncelle de aynı kod ama ilac güncellede böyle bir hata alıp duruyorum.

resim_2025-04-16_163406183.png

Veri tabanındaki tabloda bu şekilde.

resim_2025-04-16_163517075.png

Çözüm
Veritabanındaki sütun ismi ile Query'e yazdığın tutmuyor. "ilcaAd" yazmışsın ama tabloda "ilacAd" sütunu var. Sebebi bu yüksek ihtimalle. Hatayı görselde kırmızı ile işaretledim. Ayrıca yazım yanlışına dikkat etmen için de maviyle bir işaret daha attım. Bir zararı yok ama düzeltmek isteyebilirsin. "Firima" değil "Firma" olacak. Başka bir zaman bu da bir karışıklığa sebep olup hata yaptırabilir.

.
Veritabanındaki sütun ismi ile Query'e yazdığın tutmuyor. "ilcaAd" yazmışsın ama tabloda "ilacAd" sütunu var. Sebebi bu yüksek ihtimalle. Hatayı görselde kırmızı ile işaretledim. Ayrıca yazım yanlışına dikkat etmen için de maviyle bir işaret daha attım. Bir zararı yok ama düzeltmek isteyebilirsin. "Firima" değil "Firma" olacak. Başka bir zaman bu da bir karışıklığa sebep olup hata yaptırabilir.

.

Dosya Ekleri

• resim_2025-04-16_163406183.png
    resim_2025-04-16_163406183.png
    271,5 KB · Görüntüleme: 17
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı