jestere1231231
Kilopat
Merhaba GeT ile işlemci, anakart, RAM ve HDD alacağım. Sizce nasıl testler yaptırmalıyım?
Son düzenleyen: Moderatör:
Adam kasa olarak satıyor ben işlemci anakart ram ve hdd olarak satmayı düşünürmüsünüz diye sordum oda evet dedi hangi kontrolleri istiyim adamdanAnakartın pinlerini iyice kontrol etmek için elden almanı tavsiye ederim. RAM konusunda 2. el olarak bir sıkıntı yaşayacağını sanmam, GET ile alabilirsin. 2. el HDD almanı kesinlikle tavsiye etmem!
Adam bilgisayarın çalışırken falan fotosunu attı harddisKontrolleri adamlarin degil, sizin yapmaniz gerekiyor. Adam size kontrol ettim sorunu yok der, islemci pini yamuk cikar basiniza is acarsiniz.
Adam kasa olarak satıyor ve çalışıyor. HD tune gibi diğer bilişenleri nasıl kontrol edebilirimAnakartı görsel olarak inceleyin. Kapasitörlerde, kondansatörlerde ve işlemcin soketinde bir sorun var mı yok mu iyicene bakın ve işletim sistemi kurunca tüm giriş çıkışlarını test edin.
RAM'i de görsel olarak inceleyin ardından anakarta takıp MemTest yapın.
İşlemcinin altındaki kapasitörlere bakın bir kopuk, çizik vb. var mı yok mu diye.
HDD'ye ise HD Tune ile bad taraması yapıp sağlık durumuna bakın.
Konuyla ne alakasi var? Adam alici yahu birazcik okusaniza.Ben GeT ile bilgisayar parçası ve ya bilgisayar satmaya karşıyım. Satıcı tarafından sıkıntı yok ama alıcı tarafında büyük sıkıntı olabiliyor.
Alan kişi Bilgisayarı alıp parçalarını çalıp ve ya bozup değiştirip geri iade edebilir.
Alıcıya güven olmuyor.
Okuduk konuyu zaten gerekli cevaplar verilmiş, çıkabilecek sorunlara yönelik ek bir açıklama yaptım. İnsanların boşluklarını aramaya çalışacağınıza biraz az boş yapıp medenileşin.Konuyla ne alakasi var? Adam alici yahu birazcik okusaniza.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.