Ghost of Tsushima ileride açılıyor mu?

Evet katılıyorum sürekli bölge ele geçirme yapıyoruz. Oyunu sanıyorsam yapım maliyeti Sony için çok düşük bir miktar olan 60 milyonla yapıldığı için sıkıcı Assassin's Creed klasik görevlerini yapmak zorunda kalmişlar ki ara sahnelerde de oyun belli ediyor bütçe düşüklüğünü. Yarın düşüncelerimi anlatacağım bayağı.

Ara sahne geçme de olmadığı için çabuk sıkıyor. AC sevmeyen biri pek sevmez bu oyunu da.

Bu konu benim de kafamı kurcalıyor. Alıp almama konusunda kararsızım. Spoiler de almak istemiyorum. Şöyle birkaç gün sonra tekrar yazarsanız sevinirim. Takipteyim.
Hocam şimdi oyun hakkında deneyim ve düşüncelerimi aktaracağım aşağıda. Oyunu yaklaşık +15 saat oynadım. Spoiler yoktur.

Ana Hikaye
Oyunun ana hikayesi bize samuraylık öğreten dedemiz bir şekilde kaçırılıyor biz de onu kurtarmak için adam toplama macerasına atılıyoruz denebilir. Hikayenin sonu epik şekilde biter mi orasını bilemem belki sonlara doğru çok daha büyür.

Yan Görevler
Bahsetmek istediğim kısımlardan birisi burası. Oyunun yan görevleri genel olarak Samuray efendi şurada şunu kaçırmış Moğollar onu kurtarman lazım gibi oluyor. Veya bir kehanet ortaya atılmış halk tarafından Samuray efendim işte şurada bak insanlar ölüyormuş cinli minli falan diye. Çok çeşitli ve güzel yan görevler yok bakacak olursak.

Ara Sahne Kalitesi
Ara sahneler için özellikle bahsetmek istiyorum. Oyunun yapım bütçesi 60 milyon. Bu bütçeye yaklaşık 4 tane The Last Of Us yapılıyor. Bu yüzden ana görevler dışında ara sahne kasılmamış. Maalesef karakterler eski oyunlardaki gibi put gibi dikilip birbirlerine sadece ağızları oynarak konuşma yapıyor. Genel bütçe ana hikaye ara sahnelerine ayrılmış. Hatta bazı yerlerde siyah ekran giriyor artık oralara bütçe mi yetmedi bilmiyorum.

Oynanış
Oynanış anlamında ilk başta aşırı zor gelecek bu canımız ne böyle en ufak hatamızda ölüyoruz vesayire diyeceksiniz ben çok kez dedim gerçekten de tek atımlık canımız var tek hataya ölüyoruz çok zor. Gittikçe alışıyorsunuz yeni yetenekleriniz ile güçleniyor ve canınızı arttırıyorsunuz. Yeni ok türleri açılıyor hatta bir hikaye dinler iseniz ve o hikayede bahsedilen yere giderseniz bir ek olarak büyük ok bile kazanıyorsunuz kesinlikle gidin. Oyun oynanış bakımından gelişiyor.

Görev Dizaynı
Gerçekten büyük sıkıntılı bir yer bu oyunda. Sürekli bir yere git şunları öldür alanı temizleyelim gibisinden oluyor yan görevler ve ana görevlerde de gördüm. Gizli de oynayabilirsiniz savaşarak da. Bazı yerlerde oyun gizli gitmeyi zorunlu kılıyor. Bu konuda Assasins Creed'ler ile benzerliği var.

Bunlardan bahsettim genel olarak gördüğüm kadarıyla artık size kalmış sorabilirsiniz aklınıza takılan bir şey olur ise. Alınabilir mi der iseniz oyun güzel fakat konsol için Playstation resmi sitesinde 600TL'den satılmasına karşın, Steam'de 60 dolar olduğu için aynı paraya bir RDR 2 veya God Of War Ragnarok da alabiliyorsunuz. Parasına deyeceğini düşünmüyorum bu paralara bu şaheserler var iken. Ama bunları alıp oynadıysanız yeni bir oyun alacaksanız artık alabilirsiniz.

Hocam şimdi oyun hakkında deneyim ve düşüncelerimi aktaracağım aşağıda. Oyunu yaklaşık +15 saat oynadım. Spoiler yoktur.

Ana Hikaye
Oyunun ana hikayesi bize samuraylık öğreten dedemiz bir şekilde kaçırılıyor biz de onu kurtarmak için adam toplama macerasına atılıyoruz denebilir. Hikayenin sonu epik şekilde biter mi orasını bilemem belki sonlara doğru çok daha büyür.

Yan Görevler
Bahsetmek istediğim kısımlardan birisi burası. Oyunun yan görevleri genel olarak Samuray efendi şurada şunu kaçırmış Moğol'lar onu kurtarman lazım gibi oluyor. Veya bir kehanet ortaya atılmış halk tarafından Samuray efendim işte şurada bak insanlar ölüyormuş cinli minli falan diye. Çok çeşitli ve güzel yan görevler yok bakacak olursak.

Ara Sahne Kalitesi
Ara sahneler için özellikle bahsetmek istiyorum. Oyunun yapım bütçesi 60 milyon. Bu bütçeye yaklaşık 4 tane The Last of Us yapılıyor. Bu yüzden ana görevler dışında ara sahne kasılmamış. Maalesef karakterler eski oyunlardaki gibi put gibi dikilip birbirlerine sadece ağızları oynarak konuşma yapıyor. Genel bütçe ana hikaye ara sahnelerine ayrılmış. Hatta bazı yerlerde siyah ekran giriyor artık oralara bütçe mi yetmedi bilmiyorum.

Oynanış
Oynanış anlamında ilk başta aşırı zor gelecek bu canımız ne böyle en ufak hatamızda ölüyoruz vesaire diyeceksiniz ben çok kez dedim gerçekten de tek atımlık canımız var tek hataya ölüyoruz çok zor. Gittikçe alışıyorsunuz yeni yetenekleriniz ile güçleniyor ve canınızı arttırıyorsunuz. Yeni ok türleri açılıyor hatta bir hikaye dinler iseniz ve o hikayede bahsedilen yere giderseniz bir ek olarak büyük ok bile kazanıyorsunuz kesinlikle gidin. Oyun oynanış bakımından gelişiyor.

Görev Dizaynı
Gerçekten büyük sıkıntılı bir yer bu oyunda. Sürekli bir yere git şunları öldür alanı temizleyelim gibisinden oluyor yan görevler ve ana görevlerde de gördüm. Gizli de oynayabilirsiniz savaşarak da. Bazı yerlerde oyun gizli gitmeyi zorunlu kılıyor. Bu konuda Assassin's Creed'ler ile benzerliği var.

Bunlardan bahsettim genel olarak gördüğüm kadarıyla artık size kalmış sorabilirsiniz aklınıza takılan bir şey olur ise. Alınabilir mi der iseniz oyun güzel fakat konsol için PlayStation resmi sitesinde 600TL'den satılmasına karşın, Steam'de 60 dolar olduğu için aynı paraya bir RDR 2 veya God of War: Ragnarok'da alabiliyorsunuz. Parasına deyeceğini düşünmüyorum bu paralara bu şaheserler var iken. Ama bunları alıp oynadıysanız yeni bir oyun alacaksanız artık alabilirsiniz.

Gene yanlış yazmışsınız dede değil dayı :D

Arkadaşlar biraz oynadım da hikayesi ilgimi çekmedi. Öncelikle bunun bir tane babası varmış galiba gidiyoruz onu kurtarmak için millete amelelik yapıyoruz. En son bizim babayı kurtaracağız sanırım. Ondan sonra animasyonlar, ara sahneler Assassin's Creed kalitesinde hiç uğraşılmamış karakterler dikilip bir şeyler anlatıyor sadece. Oynanış zevkli değil, blokla saldır, ağır darbe vur kalkanını indir gibi çok basit. Tek iyi yanı grafikleri o kadar yan görevleri vesaire de çok zorlama.

Ne düşünüyorsunuz ileride oyun açılıyor mu? Eğer böyle Assassin's Creed son oyunları kalitesinde Japonya'da geçen oyun ise silmeyi düşünüyorum. Oyuna giresim gelmiyor çünkü.
Zorlama kanka sal. Ben de senin gibi bir hevesle oturdum oyunun başına pek sarmayınca sildim.

Valla oyunu bitirdim. Ben gerçekten bir oyuna başlarsam bitiririm. Bunu da başlarda yan görevleri yaptım. Sonra doğru üstüme yan görev bombadırmanı saldı resmen hepsi de önemsiz hikayeleri tamamladığı için uğraşmadım. Sadece zırh veren, eşya veren yan görevlere gitim. Oyunu bitirmiş biri olarak oyununun sonu çok saçmaydı. Oynanışı idare eder seviyede. İlk 5'ime kesinlikle koymam ama oynadım demek için bir oyun oldu en azından konuşabilirim ileride biri ile oyun hakkında. Sırada Wolfenstein: The New Order oynayacağım daha güzel ve aksiyon dolu olacağını umuyorum. Umarım 2. Ghost Of Tshusuima oyununda alacakları daha büyük bütçe ile daha iyi oyun yaparlar.

Yok hocam o oyunları da oynamadım. Çünkü GoW serisi pek bana hitap etmiyor. Bu oyun Japon teması ile işlendiği için merak ediyordum sanırım alacağım. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
Oyun hakkında eğer aldıysanız sizin de yorumlarınızı dinlemek isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı