Ghost Recon Breakpoint alınır mı?

Eraycmk

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlat merhaba, Ghost Recon Breakpoint Epic Games'te 150 TL'ye düşmüş. YouTube'da falan videolarını izliyordum, hoşuma gidiyordu. Sizce alınır mı? Oynayanlar var mı, nasıl bir oyun?

"Casual" askeri simülasyon oyunu. Özel harekat arka planlı bi' karakteri oynuyorsunuz, gizli veya pata küte tarzda kullanabileceğiniz bi' ton silah ve alet var. Ama hikayesi ve haritası o kadar iyi değil.

Yerine oynamadıysanız Wildlands'ı alıp oynamayı bi' düşünebilirsiniz. Oynanış dışında her açıdan (hikaye, harita, atmosfer vs.) Breakpoint'ten daha iyi, ama sonuçta kötü bi' oynanışı yok ve günün sonunda oyunlar birbirinden aşırı farklı değiller.

İkisi de "fena değil" denebilecek oyunlar. Ne çok iyi, ne çok kötü. "Casual" askeri simülasyon oyunları pek fazla olmadığı için bu türe göre rahat oynanabilme açısından bayağı iyi denebilirler.

Hikaye ve harita olarak Wildlands, oynanış olarak Breakpoint daha iyi sayılır. Eğer kasarsanız, yan görev - soru işareti vs., oyunları her şeyiyle oynamaya falan. O açıdan ikisi de yeterince uzun soluklu ama Breakpoint açık ara daha uzun sürer.

İki oyunun da hikaye sunumu çok iyi sayılmaz. Wildlands'te bölgeler var, bölgelerin patronları var, bu patronları devirip karteli yavaş yavaş çökertmek adına haritada çeşitli görevler yapıyorsunuz. Şunları öldür, bunları patlat vs. mantığında. Herhangi bi' aksiyon oyunundan farklı olan az bi' askeri tarafı var sadece.
Breakpoint'i bitirmeyip yarıda bıraktım ama onun da hikayesi iyiydi diyemem. Ara sahneler az, olan ara sahnelerin kalitesi fena değil, ama yine Wildlands'teki gibi "Şuraya gidip bunu yap" mantığıyla işliyor hikaye. Görevler dizi halinde olduğu için bi' bölgeden diğerine geçiyorsunuz arada, en azından farklılık oluyor.

İki oyunun da aksiyonu fena değil. Gizlice düşman temizlemek, farklı silahları kullanmak falan bayağı sarıyor. Açık çatışmalar o kadar iyi hissettirmiyor ama.

İkisinde de açık dünyada yapılabilecek bi' ton şey var, düşman karargahları - yan görevler vesaire. Ama sonuçta yapılabilecekler açısından oyunlar birbirinden çok farklı değil. Yine de Wildlands biraz daha iyi bu konuda bana kalırsa.

Karakter özelleştirme ikisinde de fena değil. Uğraşırsanız bayağı ciddili asker tipleri yapabiliyorsunuz, ben karakteri daha "casual" diziyordum hep ama özel harekat gibi gezen elemanlara da bayağı denk geldim.

Son düzenleme:
"Casual" askeri simülasyon oyunu. Özel harekat arka planlı bi' karakteri oynuyorsunuz, gizli veya pata küte tarzda kullanabileceğiniz bi' ton silah ve alet var. Ama hikayesi ve haritası o kadar iyi değil.

Yerine oynamadıysanız Wildlands'ı alıp oynamayı bi' düşünebilirsiniz. Oynanış dışında her açıdan (hikaye, harita, atmosfer vs.) Breakpoint'ten daha iyi, ama sonuçta kötü bi' oynanışı yok ve günün sonunda oyunlar birbirinden aşırı farklı değiller.

Atmosfer'i daha mı iyi :D

Çok daha canlı bir dünyası var Breakpoint'in. Çok daha da güncel bir oyun, efsane olmadığı için MGS5 gibi eski oyunu oynamanın hiçbir anlamı yok. Güncel alınır. MGS5 varken ikisi de coop oynanmayacak ise öncelikli oynanmamalı.

Eyvallah, ama aynı fikirde değiliz hocam. @aabcc Benim için Breakpoint'in Auroa'sı, Wildlands'in Bolivya'sından iyi değil, aynı hissi vermiyor.
Tamamen kurgusal olduğu için - daha iyi yapmak için esinlenebilecek fazla kaynakları olmamıştır belki - bence çok fazla aynılık var ve bi' kaç bölge dışında pek çeşitlilik yok. Haritanın çoğunluğunun ormanlık olması (ve farklı hissettirmemesi) bi' yerden sonra sıkıyor; Wildlands'de ormanlık olan bi' bölge vardı, orada "vay be" diyip diğer bölgelerden farklı olduğunu hissediyordum.
"Canlı"dan kastınız ne, bilmiyorum. Sağda solda düşmanlara denk gelmekse 99'a kasarken fena değildi, işe yarıyordu. Sonraları bi' faydasını görmedim, "iyi ya" demedim. Hayvanlar da tamamen av hayvanlarından ibaret olduğu, hiç yırtıcı olmadığı için bi' kaç saatten sonra kayda değer bi' unsur olmaktan çıkıyorlar bence.
Breakpoint'in dünyası için ne "daha iyi" ne de "daha canlı" derdim, kısacası.

"Güncel"den kastınız ne? Her zaman internet bağlantısı zorunluluğu mu? Faydası yok, zarardan ziyade de sinir bozucu bi' tarafı var sadece.
Kendi açımdan (ilk başta da bahsettiğim gibi) Breakpoint'in oynanış dışında daha iyi (sizin hatrınız için "güncel" olsun hadi) bi' tarafını hissetmedim, dediğim gibi.

İki oyunu da co-op oynamadım, bi' eksikliğini hissetmedim. Koordinasyon olmadan da çoğu zaman yavaştan almak, gizlice gitmek yerine "nasıl olursa olsun" mantığında kendi kafasına göre oynuyorlar elemanlar zaten.

MGS5 kütüphanemde olmasına rağmen oynamadım, Ghost Recon konusunda da alakasını anlayamadım o yüzden. Bi' şey söyleyemem o açıdan.

Edit:
Hocam oynanış daha iyi, grafikler de daha iyi. Bu sefer sizin oyunla duygusal bağlantı kurmanızdan dolayı Wildlands daha iyi olmuş oluyor. İki oyun da hikayesiyle öne çıkan oyunlar değil, oynanışları ile öne çıkan oyunlar.

MGS5 de military stealth, shooter oyunu. Yapay zekası yüzünden ikisinden de 11 yaşında olmasına rağmen daha iyi bir oyun.
Duygusal bağlantı falan değil ya hocam. Üzerine pek düşünmedim, şimdiye kadar illa 1 - 2 oyunda olmuştur herhalde ama GR'larda olmadığına eminim, haha.

Grafikler daha iyi, evet. Eyvallah. Oyunlar arasında 2 yıl var sonuçta.
Ama Wildlands'ın atmosferi, harita dizaynı (benim için) daha iyi olduğundan grafikler üzerine pek düşünmedim, Breakpoint'in grafikleriyle de bi' problemim olmamıştı zaten.

"Hikaye değil oynanış" kısmına da katılabilirim, eyvallah yine. Ama yine de Wildlands'ın karakterleri, ara sahneleri, kartel hakkındaki "briefing" sahneleri ve ses kayıtları daha iyiydi bence. O yüzden Wildlands'ın az buçuk olan bi' hikayesi benim için daha iyiydi diyebilirim.

Phantom Pain konusunda da az bi' izlediğim, duyduğum ve okuduğum kadarıyla doğrudur, olabilir. Kojima MGS'si karşısında özünde kafa dağıtmalık, etrafta koşuşturup askercilik yapmalık ve role girmelik Ubisoft GR'ından aynı/benzer kaliteyi beklememek lazım ama bence.
Konuyu GR özelinde değerlendirdiğim için de seriden bildiklerimin dışına çıkmak istemedim.

Tartışma için teşekkürler. @aabcc

Son düzenleme:
@Teyrn Hocam oynanış daha iyi, grafikler de daha iyi. Bu sefer sizin oyunla duygusal bağlantı kurmanızdan dolayı Wildlands daha iyi olmuş oluyor. İki oyun da hikayesiyle öne çıkan oyunlar değil, oynanışları ie öne çıkan oyunlar.

MGS5 de military stealth, shooter oyunu. Yapay zekası yüzünden ikisinden de 11 yaşında olmasına rağmen daha iyi bir oyun.

@Teyrn Ben de teşekkür ederim hayırlı akşamlar, genel kitle sevse de Wildlands'ı bana kalırsa güncel daha mantıklı. Tabi kişiye kalmış.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı