İkisi de "fena değil" denebilecek oyunlar. Ne çok iyi, ne çok kötü. "Casual" askeri simülasyon oyunları pek fazla olmadığı için bu türe göre rahat oynanabilme açısından bayağı iyi denebilirler.
Hikaye ve harita olarak Wildlands, oynanış olarak Breakpoint daha iyi sayılır. Eğer kasarsanız, yan görev - soru işareti vs., oyunları her şeyiyle oynamaya falan. O açıdan ikisi de yeterince uzun soluklu ama Breakpoint açık ara daha uzun sürer.
İki oyunun da hikaye sunumu çok iyi sayılmaz. Wildlands'te bölgeler var, bölgelerin patronları var, bu patronları devirip karteli yavaş yavaş çökertmek adına haritada çeşitli görevler yapıyorsunuz. Şunları öldür, bunları patlat vs. mantığında. Herhangi bi' aksiyon oyunundan farklı olan az bi' askeri tarafı var sadece.
Breakpoint'i bitirmeyip yarıda bıraktım ama onun da hikayesi iyiydi diyemem. Ara sahneler az, olan ara sahnelerin kalitesi fena değil, ama yine Wildlands'teki gibi "Şuraya gidip bunu yap" mantığıyla işliyor hikaye. Görevler dizi halinde olduğu için bi' bölgeden diğerine geçiyorsunuz arada, en azından farklılık oluyor.
İki oyunun da aksiyonu fena değil. Gizlice düşman temizlemek, farklı silahları kullanmak falan bayağı sarıyor. Açık çatışmalar o kadar iyi hissettirmiyor ama.
İkisinde de açık dünyada yapılabilecek bi' ton şey var, düşman karargahları - yan görevler vesaire. Ama sonuçta yapılabilecekler açısından oyunlar birbirinden çok farklı değil. Yine de Wildlands biraz daha iyi bu konuda bana kalırsa.
Karakter özelleştirme ikisinde de fena değil. Uğraşırsanız bayağı ciddili asker tipleri yapabiliyorsunuz, ben karakteri daha "casual" diziyordum hep ama özel harekat gibi gezen elemanlara da bayağı denk geldim.
Atmosfer'i daha mı iyi"Casual" askeri simülasyon oyunu. Özel harekat arka planlı bi' karakteri oynuyorsunuz, gizli veya pata küte tarzda kullanabileceğiniz bi' ton silah ve alet var. Ama hikayesi ve haritası o kadar iyi değil.
Yerine oynamadıysanız Wildlands'ı alıp oynamayı bi' düşünebilirsiniz. Oynanış dışında her açıdan (hikaye, harita, atmosfer vs.) Breakpoint'ten daha iyi, ama sonuçta kötü bi' oynanışı yok ve günün sonunda oyunlar birbirinden aşırı farklı değiller.
Duygusal bağlantı falan değil ya hocam. Üzerine pek düşünmedim, şimdiye kadar illa 1 - 2 oyunda olmuştur herhalde ama GR'larda olmadığına eminim, haha.Hocam oynanış daha iyi, grafikler de daha iyi. Bu sefer sizin oyunla duygusal bağlantı kurmanızdan dolayı Wildlands daha iyi olmuş oluyor. İki oyun da hikayesiyle öne çıkan oyunlar değil, oynanışları ile öne çıkan oyunlar.
MGS5 de military stealth, shooter oyunu. Yapay zekası yüzünden ikisinden de 11 yaşında olmasına rağmen daha iyi bir oyun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.