İnceleme Ghost Recon Wildlands

Hepinize merhaba. Bu makale de öve öve asla bitiremeyeceğim GR: Wildlands isimli oyunumuzu basitçe inceleyeceğim. Oyunu az önce bitirdim, ve yakında 2. sonu da yapacağım. İlk incelemem, o yüzden baya kısa gerçekten, önerileriniz varsa yazabilirsiniz. Bu "Basitçe" makalelerini devam ettirmeyi düşünüyorum :).

NEDİR BU WİLDLANDS?

Ghost Recon Wildlands, Ubisoft Paris, Milan, Bucharest, Reflections, Montpellier, Annecy, Belgrade ve Red Storm Entertainment tarafından yapılıp, Ubisoft tarafından sunulmuş bir taktiksel gizlilik oyunudur. Mart 7, 2017'de çıkan Ghost Recon Wildlands, Ghost Recon serisinin 10. oyunu olarak bilinir. 3. şahıs olarak oynadığımız oyun ayrıca nişan alınca 1. şahısta olabilmektedir (ALT tuşu).

BİZ KİMİZ?

Oyunda "Nomad" kod adlı (gerçek adı Anthony "Tony" Perryman, "Old-timer") karakteri canlandırıyoruz. Nomad, Delta Birliği, İlk Müfreze, 5. Özel Kuvvetler Grubu, "Ghosts" isimli bölüğün lideridir, ve Kingslayer Takımı'nın Destek Topçusudur. Önemli kararları kendisi veren Nomad, ABD Ordusunda başarı için ekibinin her üyesinin uzmanlığından yararlanmak üzere eğitilmiştir.

TEK MİYİZ Kİ?

Hayır, tek değiliz. Yanımızda bize verilen 3 tane YZ tarafından yönetilen "Ghosts"larımız var, ve kod isimleri; Holt, Midas ve Weaver'dır. Bu 3 Ghosts üyeleri, bize Bolivya'da yardım etmek için atanmış, özel kuvvetlerdir ve onlara TAB tuşu ile emir verebiliyoruz. Gerçekten bu 3 dostumuz olmasaydı nasıl hayatta kalırdık bilmiyorum.

PEKİ BU WİLDLANDS NEREDE GEÇİYOR?

Ghost Recon Wildlands, Temmuz 2019'da ve Bolivya'da geçmektedir. Evet, yazacak başka bir şey bulamadım buraya.

BOŞ GİTMEYİZ HERHALDE, DÜŞMANLARIMIZ KİM?

Bu oyunda bize karşı gelecek 2 tane düşman grubu var, ve onlar uyuşturucu karteli olan Santa Blanca, ve özel askeri polis grubu olan La Unidad'dır. Santa Blanca, kolay düşmanlar sunarken La Unidad ise sizi daha çok zorlayacak düşmanlar karşınıza çıkaracak. Ve inanmayabilirsiniz, ama bize yardım edenlerde var! Pac Katari'nin yönettiği "Rebels" isimli grupta bize Bolivya'da yardım etmeye hazır.

OYUN NASIL İŞLİYOR?

Çok basit. Ele geçirmemiz gereken 21 tane eyalet vardır (2 tanesi lidersiz). Tabii ki bu eyaletlerin liderleri de vardır. Bu eyalet liderlerini teker teker ya öldürmeniz, ya da ele geçirmeniz lazım. Tabii ki bu elemanları ele geçirmek kolay değil. Her eyaletin kendi özel belirlenmiş bir zorluğu var ve bu zorluk arttıkça düşmanlar çoğalıyor, La Unidad devriyeleri (helikopterler) artıyor ve basitçe daha zorlaşıyor.

Karen Bowman tarafından getirilen biz ise bu eyaletlerin liderlerini alt edip asıl baba olan "El Sueño" isimli en üst lideri alt etmemiz gerekiyor. Pac Katari, Karen Bowman ve "Rebels"lerin yardımıyla her eyaletin liderini teker teker alt ediyoruz.


SONLARI PEKİ?

İşte bu taraf biraz spoiler içeriyor. Görmek istemiyorsanız burayı okumayın (önerim okumamanızdan yana, oynayıp görün :) ). Ben, şu anlık oynadığım sonu yazıyorum.

Pac Katari bize ihanet etti. En son Karen Bowman ile görüşen Pac Katari, Karen Bowman'ı etkisiz hale getirip (öldürmedi) El Sueño ile görüşmeye gitti. Ama yine El Sueño tarafından öldürüldü. İhanet duyurusunu alan Rebels ise hemen bize karşı ateş etmeye başladı. O sırada El Sueño'nun yanına koşan Pac Katari ise vahşi bir şekilde öldürüldü, ve biz yerini biliyoruz. Yakından bir arabaya atlayan biz, Rebels, Santa Blanca ve La Unidad'den kaçarak Sueño Mausoleum'a varıyoruz. Yolumuzdaki düşmanları soğukkanlılıkla öldürerek, ve biraz yere düşme ile, sonunda anıta giriyoruz. İşte, karşımızda duruyor El Sueño. Karen Bowman ise bizimle beraber içeri giriyor (bizimle gelmiyor). Bu oynadığım sonda ise yaşanan olay bu; El Sueño, ABD'den para karşılığında dokunulmazlık istiyor, ve istediğini alıyor. Bunu telefondan haber alan Bowman ise Sueño tamda anıttan çıkarken onu defalarca vuruyor, ve hapisi boyluyor. Biz ise Bolivya'da kalmaya devam ediyoruz.

Bu, ilk sondu. Öbür sonu oynamadığım için bilmiyorum.


OYNANIR MI PEKİ?

İndirimde kesinlikle alınacak oyunlar listenizde olmalı bence bu oyun. Gereğinden az ilgi gören Ghost Recon Wildlands, spoiler olan sonu yazdığım yerde benim favori oyunlarıma jet hızıyla girmeye hak kazandı. Oyun tek başına da sarıyor, ama arkadaşlarınızla oynamanızı tercih ederim.

BU OYUNUN HİÇ EKSİSİ YOK MU?

Eksi olarak oyun biraz fazla tekrarlıyor kendisini. Genel anlamda üs temizlemek üzerine kurulmuş bu oyun. Ama sorun yok, Breakpoint kadar tekrar etmiyor kendisini. Arada sırada koruma, gizlilik zorunlu vs. görevlerde veriliyor bize. Klasik Ubisoft oyunu, bug yok mu? Diye sorarsanız var. Ben oyunkıran buglar ile karşılaşmadım, ama sizin deneyiminiz aynı olacak diyemem.

EKSTRA NOTLAR

Oyunda bir "Tier One" sistemi var. Bu sistemi aktifleştirmek için ise Seviye 30 olmanız lazım. Tier One etkin olduğunda oyunu oynadıkça size ödüller verilecektir. Ama tabii ki bu ödüller size beleşe verilmiyor. Tier One aktif olduğunda her Tier atladığınızda düşmanlar daha da zorlaşıyor, ve oyunu Advanced (zor) zorluğunda oynamanız zorunlu oluyor. İstediğiniz zaman Tier One kapatıp "Difficulty" bölümünden zorluğu indirebilirsiniz. Hikayeye ek olarak ise "Fallen Ghosts" ve "Narco Road" isimli 2 tane DLC'miz bulunuyor. Bunları satın alamadığım için ne yazıkki bunları incelemedim. Ayrı olarak ise bir Season Pass ve Year 2 Pass da var. Year 2 Pass size sandıklar ve eşyalar verirken Season Pass size daha çok şeyler sunuyor.

Co-Op ise çok basit işliyor. İsteyen herkes istediği görevi yapabiliyor, ama istenirse bir görevi yapan arkadaşa yardım edilebiliyor. Çok serbestsiniz yani.


SON NOKTA

Evet, incelemenin sonuna geldik. Genel anlamda gerçekten eğlenebileceğiniz bir oyun olan Ghost Recon Wildlands'i oynamanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Arkadaşlarınız varsa kesinlikle Co-Op oynayın, 2 kat daha eğlenceli olacaktır. Şu an Breakpoint'in indirime girmesini bekliyorum, kesinlikle onu da alacağım.

Biraz kısa oldu ama ilk incelemem, zamanla gelişirim artık.


ÖNERİYORUM.

1668364873591.png
 
Son düzenleme:
Güzel inceleme olmuş dostum. Öncelikle 600 saate yakın oyunu oynamış biri olarak söyleyebilirim ki kafa dengi bir arkadaşınızla oyundan alacağınız zevk ikiye katlanıyor. Tek başınaysanız da ekip arkadaşlarınızı yönetmek keyifli. Geniş bir harita ve yaşayan bir dünya.
 
Üzüldüm hocam, Breakpoint aslında Wildlands’e göre daha zayıf ama kişisel tercih, bir şey diyemem.
Bu oyunu beğenemedim ben ya. Oynanış olarak çok hantal kalıyordu. İade edip gidip breakpoint almıştım.
 
Bu oyunu single player şekilde "completionist" olarak bitirdim. Yani yapılacak herşeyi yaptım, %100 :) Gerçekten çok iyi bir oyundu. Görüntülerde çok güzel. Breakpoint'i daha oynamadım ama listede var bekliyor kenarda.
 
Hocam Breakpoint için arkadaşlarınızla oynamanızı tavsiye ederim. Trial sürümünü bitirmek üzereyim ve tek başıma aldığım zevk arkadaşlarımla aldığım zevke göre gerçekten yeri öpüyor. Friend Pass olmasaydı ne yapardım acaba :D.
Bu oyunu single player şekilde "completionist" olarak bitirdim. Yani yapılacak herşeyi yaptım, %100 :) Gerçekten çok iyi bir oyundu. Görüntülerde çok güzel. Breakpoint'i daha oynamadım ama listede var bekliyor kenarda.
 
Güzel inceleme olmuş dostum. Öncelikle 600 saate yakın oyunu oynamış biri olarak söyleyebilirim ki kafa dengi bir arkadaşınızla oyundan alacağınız zevk ikiye katlanıyor. Tek başınaysanız da ekip arkadaşlarınızı yönetmek keyifli. Geniş bir harita ve yaşayan bir dünya.

Hocam merhaba ben bu oyunda doktoru koruma yeri var adamlar saldırıyor doktor sürekli dışarı kaçıyor yer falan deişiyor ölüyor ve görev olmuyor nasıl yaparım.
 

Geri
Yukarı