Ghost Spectre Windows 10 1607 LTSB Potato Edition kullanılır mı?

Alperen.py

Hectopat
Daha fazla  
Dün eski bilgisayarıma Windows 10 Super Lite Ghost Spectre kurdum ama RAM kullanımı 1.5 GB oldu ve bilgisayarın RAM'i 2 GB. Şimdi de Ghost Spectre'nin farklı bir editli Windows'u 1607 LTSB Potato Edition diye bir şey buldum, adam kendi videosunda gösteriyor ve RAM kullanımı 300 MB'larda. Sizce 64 Bit olanını kursam bir sorun olur mu? Boyutu tam 500 MB. Bir de bunu NTLite yazılımı ile editleyeceğim. Windows 8.1 ya da 7 falan önermeyin zaten 8.1 kullanıyordum ve bilgisayarın orijinal yazılımı da o. Ama şu an bir işimden dolayı bu bilgisayarda Windows 10'a ihtiyacım var. Düşüncelerinizi ya da önerdiğiniz farklı bir performanslı Windows 10 varsa beklerim.

Dün eski bilgisayarıma Windows 10 Super Lite Ghost Spectre kurdum ama RAM kullanımı 1.5 GB oldu ve bilgisayarın RAM'i 2 GB. Şimdi de Ghost Spectre'nin farklı bir editli Windows'u 1607 LTSB potato Edition diye bir şey buldum, adam kendi videosunda gösteriyor ve RAM kullanımı 300 MB'larda. Sizce 64 Bit olanını kursam bir sorun olur mu? Boyutu tam 500 MB. Bir de bunu NTLite yazılımı ile editleyeceğim. Windows 8.1 ya da 7 falan önermeyin zaten 8.1 kullanıyordum ve bilgisayarın orijinal yazılımı da o. Ama şu an bir işimden dolayı bu bilgisayarda Windows 10'a ihtiyacım var. Düşüncelerinizi ya da önerdiğiniz farklı bir performanslı Windows 10 varsa beklerim.

Bana sorarsanız AtlasOS 20H2 kurun. Çok daha yeni ve RAM kullanımı 600 MB.

Custom Windows Build'lerini önermiyoruz. İçeriğinde her türlü şey olabilir. Her ne kadar kurduktan sonra Antivirüs ve Antimalware'lerle taratsan da sistem içine gömülü olanları bulmak bu yazılımlar için bile zor oluyor. İlla deneyeceksen AtlasOS dene bari. Yine güvenli değil ama açık kaynaklı olması biraz rahatlatıyor.

Bana sorarsanız AtlasOS 20H2 kurun. Çok daha yeni ve RAM kullanımı 600 MB.

Bu sistemde işimi görür mü sizce ve NTLite'la da editlesem ve bazı ayarlar yapsam?

Custom Windows Build'lerini önermiyoruz. İçeriğinde her türlü şey olabilir. Her ne kadar kurduktan sonra antivirüs ve antimalware'lerle taratsan da sistem içine gömülü olanları bulmak bu yazılımlar için bile zor oluyor. İlla deneyeceksen AtlasOS dene bari. Yine güvenli değil ama açık kaynaklı olması biraz rahatlatıyor.

Çok fazla kişi kullanıyor ve pek bir sorun yok gibi bu yüzden çok sorun etmiyorum.

Bayağıdır bir yanıt gelmedi sizce yüklemeli miyim?

@Baş-ül Adam @Anna Karenina.
Bu forumda başka bir konuda "dl.bobpony.com" sitesinden bir ISO vermişler. Windows 10 enterpiese 2015 LTSB 32 Bit sizce indireyim mi bunu hafifleştirip kullanacağım. Dosyanın ismini aşağıdaki fotoğrafta gösterdim.

Dosya Ekleri

• 16876181545846034929008254877400.jpg
    16876181545846034929008254877400.jpg
    340,5 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:
Bu forumda başka bir konuda "dl.bobpony.com" sitesinden bir ISO vermişler. Windows 10 enterpiese 2015 LTSB 32 Bit sizce indireyim mi bunu hafifleştirip kullanacağım. Dosyanın ismini aşağıdaki fotoğrafta gösterdim.
LTSB ve LTSC olanlar eski Build'lar temelinde olduğundan daha düşük kaynak tüketir. Ve uzun süreli desteği olduğu için halen kullanılabilir. Umarım temiz ISO'dur. Onun üzerinden düzenleme yaparak daha hafif hale getirirsen daha güzel olacaktır.

Dün eski bilgisayarıma Windows 10 Super Lite Ghost Spectre kurdum ama RAM kullanımı 1.5 GB oldu ve bilgisayarın RAM'i 2 GB. Şimdi de Ghost Spectre'nin farklı bir editli Windows'u 1607 LTSB Potato Edition diye bir şey buldum, adam kendi videosunda gösteriyor ve RAM kullanımı 300 MB'larda. Sizce 64 Bit olanını kursam bir sorun olur mu? Boyutu tam 500 MB. Bir de bunu NTLite yazılımı ile editleyeceğim. Windows 8.1 ya da 7 falan önermeyin zaten 8.1 kullanıyordum ve bilgisayarın orijinal yazılımı da o. Ama şu an bir işimden dolayı bu bilgisayarda Windows 10'a ihtiyacım var. Düşüncelerinizi ya da önerdiğiniz farklı bir performanslı Windows 10 varsa beklerim.
Windows 7 ne dersin? 1GB RAM hatta 768MB RAM ile kullanılabilir. 700MB RAM kullanır. 64Bit falan kurmayın kesinlikle. 2GB RAM'e 64bit kurarsan cihaz kafayı yer. Windows 10 eğer gerçekten lazımsa ghost spectre kullanabilirsin. AtlasOS kullanmadım. Yorum yapamam. Ghost Spectre iyidir.

Windows 7 ne dersin? 1GB RAM hatta 768MB RAM ile kullanılabilir. 700 MB RAM kullanır. 64 Bit falan kurmayın kesinlikle. 2 GB RAM'e 64 Bit kurarsan cihaz kafayı yer. Windows 10 eğer gerçekten lazımsa Ghost Spectre kullanabilirsin. AtlasOS kullanmadım. Yorum yapamam. Ghost Spectre iyidir.

Ghost Spectre var zaten ama cok RAM kullanıyor eski sürümünü de bulamadım. Windows 7 de kullandım zaten hızlı olduğunu biliyorum ama Windows 10 lazım en az. İşlemcim de 64 Bit o yüzden 64 kuruyordum ama 32 Bit Ghost Spectre 21H2 mi ne öyle bir şey kurdum yine de RAM tüketimi çok fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı