Ghosting olmayan monitör önerisi

Bütçe
4000-5000
Sanırım IPS panele yöneleceğim pek. Sadece eski laptopumda kullandığım için IPS panel de ghosting sorunu yaşar mıyım?

Bu attığınız bilgiler doğru bu arada kafanız karışmasın. VA panellerin sorunu sadece ghosting değil ondan kafanız karışıyor. Yavaş tepki süresi gözle baktığında sadece ghosting değil blurr fanda yaşatır.

Sanırım IPS panele yöneleceğim pek. Sadece eski laptopumda kullandığım için IPS panel de ghosting sorunu yaşar mıyım?

IPS panellerde ghosting yaşama ihtimaliniz epey düşük.

Bakalım yaşarsam da bu sefer iade edeceğim aldığım gün direk uğraşmak istemiyorum bir daha. Galiba takıntım var diye de çok rahatsız oluyorum. Belki başkaları olmuyordur.

Giriş seviye kötü tepki süresi almadığınız sürece yaşamazsınız.

IPS panellerin giriş seviyesi bile artık hızlı merak etmeyin yaşamaz.

Giriş seviye kötü tepki süresi almadığınız sürece yaşamazsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle bir test var YouTube'da çok faydalı buldum bu konu hakkında. Mesela ben telefonum ile monitörümden videoyu aynı anda açtığımda az da olsa monitörümde bir fark gördüm. Dediğim gibi rahatsız edici seviye de değil ama kesinlikle fark var. Bir kere monitörde az da olsa silüet tarzı bir şey görünüyor. Rekabetçi oyun oynayanlar etkilenir.

Çok abartılacak bir şey değil sanıyordum ghosting. Ama gerçekten rekabetçi oynayan ve takıntılı birisi alıyor ise gerçekten mağdur olur. Tabii benimki gibi çok ise. Az ise katlanabilir. ETS girmeyi denemiştim. Orada aşırı fazla belli edildi Forza 4 oynadım orada belli olmadı. ETS de akşam olunca siyahlıktan oynanmıyordu resmen. VA panel bence o kadar başarısız olmayabilir ama almak isteyen varsa ASUS TUF'dan almasın sadece.

Arkadaş Redmi telefonumun paneli monitörümden daha iyiymiş.

Konu ghosting olmayan monitör önerisiydi ama biraz gereksiz uzadı hocam sizi biraz oyaladım kusura bakmayın. Zaten ben eğer fiyatta alternatif IPS panel varsa VA panel asla önermiyorum mesela rekabetçi oyun için kullanılacaksa ise direkt VA paneli siliyorum öneriden bu kadar basit ister ghosting çok olsun ister az olsun ben CS falan oynasam sinir olurdum sizin gibi. İyi geceler diliyorum konuyu gereksiz uzatmaya gerek yok.

Arkadaş Redmi telefonumun paneli monitörümden daha iyiymiş.

Benimki de öyle.

Özelliklerden bakınca AMOLED ekranmış. İlk kez duydum telefonlar için sanırım. OLED monitör ekrana merak edip baktım. Parası bayağı üst seviyeymiş. IPS alacağım. VA panel oynadığım oyunlara ve çok dikkat ettiğim için bu saatden sonra boş para harcamak gibi bir şey. Önerin için teşekkürler artık anladım.

Ya işte Samsung olsun ASUS TUF olsun bunları satış stratejisi çok satsın diye oyuncu monitörü adı altında piyasaya sürüyorlar. Aslında normal monitör diye sürseler problem olmayacak çünkü hani monitörü sadece biz kullanmıyoruz her yerde kullanılıyorlar en basit örneği hastane de ki sıramızı takip ettiğimiz ekranlar bile duvara sabitlenmiş monitörler. Belki onların bazıları VA panel ama ghosting kimin umurunda olur böyle bir amaçta ki? Şimdi bunu rekabetçi oyun oynayacak diye alıyorlar çünkü sözde oyun monitörü ama repsone time kötü çıkınca sonucu böyle oluyor. Ben bu amaçla almadığım için sorun yaşamıyorum işin temelinde az veya çok olmasindan değil Ghosting'in diğer arkadaşta TV olarak kulmanıyor mesela. Sen o ghostingi gözünle görebiliyorsan o rekabetçi herhangi bir oyunda öyle bir gözüne çarparki aklın durur durumu aslında. Sonuç telefonumuzun bile ekranı daha iyi oluyor. Bu arada ASUS monitörü test etse oyun monitorü diye satmazlar ama işte test yok herhalde giriş segmenti ürün diye içine koydukları panelin kalitesi bile belli değil.

Para tuzağı diyelim buna. Oyuncu monitörü falan değil. Bunca ghosting olduktan sonra 144 165Hz kimin umurunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…