Çözüldü GIBIRNet bot mu basıyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çözüm
Bütün kullanıcıları inceledim ve kesinlikle böyle bir çalışma olmuş. Üç hesap açılmış birer gün arayla:
Bu hesaplar GIBIRNET reklamı yapıp siteye bir daha girmemiş zombi hesaplar. Reklam içerikli mesaj atmaktan kalıcı banlıyoruz.

Yarın da GIBIRNET'i forumdan kalıcı banlayıp banlamayacağımıza karar vereceğiz.

Hesapların eskiden açılması çok iyi oldu zira biliyorum yeni açılmış olsalardı birileri bu hesapları TurkNet zammı sonrası bizim GIBIRNET'i banlamak için organize ettiğimizi düşünürdü.
Yargısız infaz yapıyorsunuz hocam bizimle bağlantılı olmadıklarını açıkladım size.
Rastgele birkaç insan(!) çıkıp "Technopat'a girelim, GIBIRNet reklamı yapalım, hiçbir kazancımız olmasın" şeklinde düşünüp buraya mı geldi yani ?

Geçen sene GIBIRNet çalışanının açtığına emin olduğum ve organize olarak zombi hesaplarla yorum yapılan bir konuya şüphelenip GIBIRNet Discord sunucusuna girmiştim, ne rastlantı ki konuda tartıştığım kişi ve GIBIRNet sunucusunda kayıt kanalında beni "Technopat'taki arkadaş siz misiniz hocam?" şeklinde karşılayan yetkili arkadaşın Technopat'taki ismi de aynıydı. Ardından bunu ispatlayıp bir rapor gönderdim ve konu da silindi, kayıt kanalını değişmemiş olsaydınız bunun kanıtını gönderecektim fakat maalesef gönderemiyorum. Zaten bu konuyu açınca da direkt GIBIR yetkililerinin dolması da bunu kanıtlıyor, organize açıldığı her türlü belli oluyor. Bu arkadaşlar ve "GIBIR" kelimesi Technopat'tan yasaklanmadığı sürece kurtulamayacağız.

Neden diğer İSS'lerde bu bot hesaplar ortaya çıkmıyor?

Son düzenleme:
Bize mail attığını belirtti. Müsait olunca kontrol edeceğim. Reklam yapmalarını tespit etmemiz bir yıl aldıysa maillerini bulmamız da biraz zaman alabilir.

Sizce de yaptığınız şey normal mi? Adam size durumu açıklıyor ancak siz hala olayı anlatmalarını istemeden reklam diyip forumdaki kullanıcıları da kışkırtıyorsunuz. Olayı büyütüyorsunuz bildiğiniz.

Rastgele birkaç insan(!) çıkıp "Technopat'a girelim, GIBIRNet reklamı yapalım, hiçbir kazancımız olmasın" şeklinde düşünüp buraya mı geldi yani ?
Belki de amaçları GIBIRNet'i öne çıkarmak değildi de adını karalamaktı.
Recep beye de açıkladığım gibi hesapların aidiyeti konusundaki iki olasılık hakkında hiçbir kanıt veya delil bulunmuyor.

Firma adına iletişimi ben yürütüyorum ancak bu yersiz yasaklama kararının gözden geçirilmesinde etkisi olacaksa firma reklam birimi yönetimi adına icra kurulu başkanımız konu hakkında resmî açıklama yapabilir.

Sizi karalamak isteseler, 1 kere mesaj yazıp çıkmazlardı bence.

Hiçbir firmanın reklam birimi kendine zarar verme olasılığı olan bir reklam yöntemini tercih etmez hocam.
Bizim de "Technopat Sosyal'e organize bot hesaplar sokup reklamımızı yapalım" şeklinde bir planımız hiçbir zaman olmadı, biz böyle bir şeyi hiçbir zaman aklımızdan geçirmedik.
Silinen konuyu açan kişi bendim ve elimden gelenin fazlasıyla rasyonelce deneyimlediğim hizmeti inceledim.
Discord topluluğumuza geldiğinizde size o soruyu sormamın sebebi onca yıkıcı eleştiriden sonra neden geldiğinizi merak etmemdi.

Açıkça belirtmek isterim ki yapıcı olan eleştirilere sonuna kadar açığız, her şey eleştiriyle gelişir. Ancak hakkında önlem alınmış, yıllanmış konular üzerinden yapılan karalamaya maalesef göz yumamayız.

Sizi karalamak isteseler, 1 kere mesaj yazıp çıkmazlardı bence.
Benim gördüğüm hesaplar bütün internet konularına aynı cümleleri kopyalayıp yapıştırmışlar.
Bu ne idiği belirsiz hesapları görmek beni de rahatsız ettiği için bu hesapları Technopat yönetimine bildirdim. Firmayla bağlantıları olsa neden bildireyim?

Son düzenleme:
Sen yetkili misin kardeşim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…