Gigabayt A320-M overclock yapma

Makaleler
13
Arkadaşlar Gigabayt A320-M anakartım OC desteklemiyor fakat BIOS'dan saat hızını 3.80 MHZ yaptım ve PC açıldı çalışıyor. Nasıl oluyor acaba bu? Ben bunu 4GHZ falanda çıkarabilir miyim? AMD Ryzen 5 2600. CBP kapalı bu arada.

Kanıt:
1598346730227.png

Buda ryzen master SS'i.
1598347041986.png

Bende de aynı işlemci var fakat ben 3.8'e çektiğimde mavi ekran veriyordu ki ayrıca stok soğutucunuz varsa hiç denemeyin derim işlemcinin ömründen yersiniz. Bu arada benim anakart Gigabyte A320-M S2H V2 çipsetim de B350 yapılıyor OC ama voltajı kendisi ayarlıyor.

Bazı üreticiler BIOS güncellemeleri ile bu özelliği getirdi. Deneme yanılma ile bulabilirsiniz en stabil ve performanslı noktayı. Sağlam bir soğutucuyla 1.4V civarında 4.1GHz'e çıkılabilir ama işlemcinin silikon kalitesiyle de ilgili bir durum, o yüzden deneme yanılma şart.

Bende de aynı işlemci var fakat ben 3.8'e çektiğimde mavi ekran veriyordu ki ayrıca stok soğutucunuz varsa hiç denemeyin derim işlemcinin ömründen yersiniz. Bu arada benim anakart Gigabyte A320-M S2H V2 çipsetim de B350 yapılıyor OC ama voltajı kendisi ayarlıyor.
Evet ama sizin ki OC lu ana kart benim ana kartta OC yok. Eskiden Ryzen master'dan yaptığımda açılmamıştı. Bios pilini çıkarmıştım ama BIOS dan yükselttiğimde oldu anlamadım. Soğutucu alıcam yakında denemek için yaptım kapatıcam.
Bazı üreticiler BIOS güncellemeleri ile bu özelliği getirdi. Deneme yanılma ile bulabilirsiniz en stabil ve performanslı noktayı. Sağlam bir soğutucuyla 1.4V civarında 4.1GHz'e çıkılabilir ama işlemcinin silikon kalitesiyle de ilgili bir durum, o yüzden deneme yanılma şart.
Soğutucu öneriniz varmı hocam max 200 TL var.

Önce deneyin, belki başka sınırlamalar vardır. 80-90 derecelere kısa süreliğine çıkması zarar vermez. Stabil bir şekilde çalışıyorsa soğutucuyu öyle alırsınız. Ayrı konu açmanızda fayda var onun için, daha çok kişi görüp yanıtlayabilir.

Önce deneyin, belki başka sınırlamalar vardır. 80-90 derecelere kısa süreliğine çıkması zarar vermez. Stabil bir şekilde çalışıyorsa soğutucuyu öyle alırsınız. Ayrı konu açmanızda fayda var onun için, daha çok kişi görüp yanıtlayabilir.
Hocam soğutucum dandik ya baya baksanıza gerçi Antalya yaşıyorum şuan hava cayır cayır yanıyor. Kasada ateş gibi.
OC yapmasam bile düzgün bi soğutucu almam şart öneriniz varsa açığım sağlam soğutan 200 TL ye.

Soğutucu aldıktan sonra 4 GHZ leri denerim artık. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı