Gıgabayte Z97X Gamıng 7 LED D4 Kodu Hatası

chimaira

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2014
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Anakartımda son zamanlarda Led kodunda D4 hatasını alıyorum. PC yeniden başlattığım da A0 geri dönüyor. D4: PCI resource allocation error. Out of Resources diye bir hata kaynak ayırma hatası gibi bir şey diyor kullanım kılavuzunda da ne olduğunu anlamadım. Bilen, yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler ilgi ve alakanız için

İyi akşamlar. İş den gelince ilk işim BIOS güncellemesini ve Clear CMOS işlemini uygulamak oldu. İşlemi uyguladıktan sonra Pc açılırken hata vermedi sonraki denememde yine anakart led'inde aynı kodu verdi (D4) Pc açılıyor sorunsuz çalışıyor ama bu hata kodu neyden kaynaklanıyor ? Şu an yine bir sorun yok ama neyin kaynağını ayıramıyor anlamadım. Windows 10 geçtikten sonra almaya başladım bu hatayı geçişimde biraz sancılı oldu sağ olsun üst üste 5 kere kesilip tekrar verilen elektrik kesintileri çok yardımcı oldu (Saygı ile anıyorum kendilerini hala) bununla bir alakası olabilir mi acaba biraz fazla uzattım sanırım ama beni aydınlatacak güvenilir insanlar burada :)
 
Bilmeden yorum yapmak istemem ama adı üstünde; "Yorum". Bildiğim kadarıyla anakartınız Dual BIOS. Elektrik kesintisi olunca anakartın BIOS'u zarar görmüş olabilir. Bunu Win10 kurarken elektriğin kesilmesine bağlıyorum. BIOS güncellemesi yapınca sistem sağlam olan diğer BIOS üzerinden çalışıyor olabiliyor. Hala bu hata kodunu vermesinin nedeni ilk BIOS'un bozuk olması olabilir. Bunu giriş seviyesi bilgisayar bilgimle söylüyorum.
 
Evet Dual BIOS. Güncelleme yapınca her iki BIOS'da güncellenmiyor mu ? Veya BIOS çipi zarar görmüş diyorsunuz buda bir fikir teşekkürler. PCI kafamı karıştırdı ekran kartından mı acaba ama çalışmasın da hiç bir sorun yok PC temizlerken çarpmış olsam yerinden oynasa çalışmazdı bir sıkıntı yok anlamadım.Araştırdım bu hatayı alanlar var Türkçe de bir kaynak yok .Şunu fark ettim PC kapatırken bilgisayarı kapat dediğim de hiç bekleme yapmadan kapanıyor öyle olduğunda kapanırken led D4 gösteriyor PC o konumda kapandığında bir daha ki açılışında D4 kodu geliyor bazende normal kapanıyor açılırken hata kodu vermiyor. Orijinal Windows 10 ile tekrar kurulum yapıcam inşallah bir çözüm bulurum.

Sorununa neyin sebep olduğunu çözemedim ama D4 kodunu şu işlemden sonra almıyorum ayarlar, sistem, güç uyku, açılan pencereden ek güç ayarları, sonra güç düğmesinin yapacaklarını seçin, kapatma ayarları kısmında ki hızlı başlatmayı aç seçeneğinin üzerindeki tiki kaldırın, bu işlemden sonra anakart D4 kodu vermiyor verdiği zamanda pc çalışmasında herhangi bir sorun vermiyordu ama benim gibi bu gibi konulardan rahatsız olan bu D4 hatası alan arkadaşlara duyurulur.Hızlı başlatma Windows 7'de var mıydı ? Bu hızlı başlatma ile bu hatanın ilişkisini bilen arkadaşlar varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı