Gigabit Fiber destekleyen altyapıda 10/100 Mb/s kablo kullanımı

Sıkıntının biride şu GigaFiber için o kadar uzun CAT kullanılmaz maksimum daire içi uzun kullanılacaksada kaliteli bir şeyler olmalı



Normal şartlarda fiber optik kablo dairenize kadar çekilmesi gerekirdi sıkıntı neydi ki çekilmedide CAT ile verdiler dairenize.
Büyük ihtimalle masraftan kaçmak için olduğunu düşünüyorum hocam çünkü başka açıklaması yok bunun. Ha bu sarı kabloyu çekmişsin ha Cat kablo sonuç olarak kablo çıkıyor yukarı ama anlamadım gitti.
 
Büyük ihtimalle masraftan kaçmak için olduğunu düşünüyorum hocam çünkü başka açıklaması yok bunun. Ha bu sarı kabloyu çekmişsin ha CAT kablo sonuç olarak kablo çıkıyor yukarı ama anlamadım gitti.

Ha CAT ha fiber demen büyük yanlış eğer ki attığım resimdeki siyah splitter varsa arada dağlar kadar fark olur benim sana tavsiyem elektrikçi çağırıp fiber optik kabloyu oradan dairene kadar çektirmen ve modemi + PON cihazını daire içine alman.

Siyah kutudan kablo çıkıp bir dönüştürücüye girip sonra dairelere CAT5 kabloyla mı dağıtılıyor?

Dönüştürücülü olsa mdu cihaz olur oda CAT ile çalışır fakat normal fiber splitter var diyor muhtemelen aşağıda odada modemi oraya kurmuşlar.
 
Ben en iyisi Pazartesi günü bir elektrikçiye baktırıyım mümkünse fiberi daireye çektireyim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
 
Ben en iyisi pazartesi günü bir elektrikçiye baktırıyım mümkünse fiberi daireye çektireyim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Ama dediğin gibi eğer siyah splitter varsa yaptır yoksa mdu cihaz ise fiber ondan çalışmaz aşağı indiğinde eğer ki kutuya belirttiğim yerden şu şekil çok ince bir kablo giriyorsa yaptırın. Orada giren kablonun renkleri farklı olabilir. Eğer şüpheniz varsa yarın fotoğraf atın buraya kontrol edeyim splitterin buluduğu odanın. Detaylıca çekin ama.
 

Dosya Ekleri

  • Fiber-4.jpg
    Fiber-4.jpg
    176 KB · Görüntüleme: 17
  • 201903010911257841915.jpg
    201903010911257841915.jpg
    36,5 KB · Görüntüleme: 10
Ama dediğin gibi eğer siyah splitter varsa yaptır yoksa mdu cihaz ise fiber ondan çalışmaz aşağı indiğinde eğer ki kutuya belirttiğim yerden şu şekil çok ince bir kablo giriyorsa yaptırın.
Hocam biraz araştırdım, normal şartlarda Cat5 kablolar 1Gbpsye kadar verebiliyormuş ama eğer uçları düzgün bağlanmazsa bu hız normal olarak 100Mbps ye düşüyormuş. Büyük ihtimalle bendeki sorunda bu. Eğer fiber kabloyu yukarı çıkartamıyorsam kablonun uçlarını yaptırmayı deniyeceğim.
 
Garip bir durum. Neden böyle bir şey yapmışlar anlayamadım. Paket olarak 1000 Mbps mi aldınız? Belki bir elektrikçiyle aşağıdan fiber optik kabloyu daireye çekip bir PON girişli routerla kullanabilirsiniz.

@Dejuf hocam rahatsız ediyorum ancak kafa karıştırıcı bir durum.
Estağfurullah hocam ne rahatsızlığı.
Konuyu baştan sona okudum. Daha önce de benzer bir şey görmüştüm. Bu forum muydu başka forum muydu hatırlamıyorum. ONT cihazlarını bodrum kata konumlandırmışlar, dairelere CAT kablo çıkıyordu. Bildiğimiz FTTH sistemdi. Konu sahibi arkadaşımızın durumu da benzer sanırım. Tabii birkaç fotoğrafla konu netliğe kavuşur.
Aslında sorun şu: ONT'den daireye gelen kablo CAT5 olduğu için arkadaşımız 100'ü geçemiyor. ONT'nin bodrumda veya dairenin içinde olması bir şeyi değiştirmez. Uzun bir CAT6 kablo ile sorun hallolur yani.
 
Aslında sorun şu: ONT'den daireye gelen kablo CAT5 olduğu için arkadaşımız 100'ü geçemiyor. ONT'nin bodrumda veya dairenin içinde olması bir şeyi değiştirmez. Uzun bir CAT6 kablo ile sorun hallolur yani.
@OlivePigeon aslında evet, biraz basit düşününce bu şekilde de halledebilirsiniz hocam. Dejuf hocamın dediği gibi, birkaç fotoğrafla hallolur.
 
@OlivePigeon aslında evet, biraz basit düşününce bu şekilde de halledebilirsiniz hocam. Dejuf hocamın dediği gibi, birkaç fotoğrafla hallolur.
Pazartesi günü unutmazsam atayım hocam. Büyük ihtimalle CAT değişecek gibi ama şimdilik bir şey diyemem.
 

Geri
Yukarı