Gigabit Fiber destekleyen altyapıda 10/100 Mb/s kablo kullanımı

Hocam olayı anladım ben. Sizde FTTB var sanırım ve MDU Gigabit ethernet destekli. Ancak sizin dairenize gelen ethernet kablosu CAT5 ve bu yüzden bu sınırlardasınız. Kablo değişirse olay bitmiş olur.
Fiber splitter var hocam. Fiber kabloları eve çekmek yerine aşağıya kurmuşlar ve oradan CAT kablolar ile evlere dağıtıyorlar. Elektrikçi getirtip fiber kabloyu eve çektirdim, şu anda Mbps hız alıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüldüyse güzel. Tahmin ettiğim gibi FTTB altyapı çıktı.
Hocam sanırım yorgunsunuz bir dinlenin isterseniz zira okuduğunuzu anlayamama gibi problem seziyorum sizde. 😅 Ya da konuyu tamamen okumadınız, artık siz söyleyin orasını. 😜

Üçüncü sayfada yer alan mesajımda da belirttiğim gibi konu sahibi arkadaşımızın altyapısı FTTH.

Screenshot_1.png

Sadece ONT cihazını dairenin içine değil de bodruma konumlandırmışlar olay bu yani. ONT cihazının nerede olduğu bir fark yaratmaz. Daha önce de görmüştüm bu tarz bir şey. Bodrum katta bir sürü ONT cihazı vardı. Bodrumdan dairelere CAT dağıtılıyordu. Artık fiber kabloyu dairelere çekerek uğraşmak mı istemediler farklı bir sebebi mi var bilemiyorum.

Konu sahibi arkadaşımız bodrumdan dairesine fiber kablo çektirmiş ve ONT cihazını dairesinin içine almış bu kadar. Çok ama çok basit bir şey neden bu kadar büyüdü ve yanlış anlaşıldı anlamlandıramıyorum. Ockham'ın usturası diyeceğim de bu forumdaki kaç kişi araştırır acaba o da ayrı bir mesele tabii.

Zaten daha önce forumda defalarca bahsettiğim üzere Türk Telekom, FTTB altyapısında 100 üzeri hız asla ve kat'a ve zinhar vermiyor. Bilmem kaç kez bunu ispatladık. Buyrun tekrar ispatlıyorum:

+100 FTTH.png


100+ FTTH.png

Arkadaşımız 500 Mbps kullandığını söylüyor. FTTB olsaydı bu hızı alabilir miydi sizce? MDU'nun portlarından bağımsız soruyorum, alamazdı değil mi? Öyleyse daha FTTB diye ısrar etmenin bir anlamı yok mantıken. Kaldı ki FTTB olsaydı dairesine fiber kablo çektirebilir miydi? Çektirse MDU'nun neresine takacaktı? Zaten arkadaş fiber splitter var demiş. Yani PLC dediğimiz ekipmandan bahsediyor: Fiber Optik Bölücü/ PLC Splitter 1/8 – Fiberden
Bunca şeye rağmen hâlâ nasıl FTTB olduğunu iddia edebiliyorsunuz akıl almıyor hakikaten.

Dolayısıyla hocam lütfen forumda yazılanları iyi okuyun, iyi analiz edin. Bunu neden söylüyorum? Çünkü bu forumda bir okumama sendromu görüyorum da ondan.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı