Gigabit internetten LAN kablosu ile PC'de 100Mbps almak

DjeromB.

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar,
Superonline 1000MBITs internet paketi kullanmaya başladım. Telefon ile Wi-Fi hız testi yaptığımda sorunsuz 1000MBITs alıyorum. Laptopum ile bağlandığımda modeme olan mesafe doğrultusunda yine 500-600 mbits hız almaktayım. Fakat lan kablosu ile bilgisayarımda hız testi yaptığımda maksimum 95-100mbits hız alabilmekteyim.

Anakart modelim: MSI B450 Gaming Plus (gigabit desteği mevcut)
Lan kablosu: Ugreen CAT7 15m (piyasada bulunan sertifikalı güvenilir yüksek kaliteli bir model)

Denediğim çözümler:
-Ağ sürücüsünü güncelleştirdim, kaldırdım, yeniden yükledim (Realtek PCI-e GBE Family Controller)
-Farklı bir CAT6 kablo ile denedim.
-Modemde kablonun takılı olduğu girişleri değiştirdim.
- Ağ bağdaştırıcı ayarlarından yapılandırma menüsünden hız&ikili 1.0 Gbps tam ikili olarak ayarladım.

Herhangi bir şekilde çözüme kavuşamadım, yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ben olsam modem üzerinde yoğunlaşırdım. Modem arayüzünü iyice kontrol eder, LAN bağlantısında hız sınırlayıcı bir ayar olup olmadığını kontrol ederdim.
Merhaba arkadaşlar,
Superonline 1000MBITs internet paketi kullanmaya başladım. Telefon ile Wi-Fi hız testi yaptığımda sorunsuz 1000MBITs alıyorum. Laptopum ile bağlandığımda modeme olan mesafe doğrultusunda yine 500-600 mbits hız almaktayım. Fakat lan kablosu ile bilgisayarımda hız testi yaptığımda maksimum 95-100mbits hız alabilmekteyim.

Anakart modelim: MSI B450 Gaming Plus (gigabit desteği mevcut)
Lan kablosu: Ugreen CAT7 15m (piyasada bulunan sertifikalı güvenilir yüksek kaliteli bir model)

Denediğim çözümler:
-Ağ sürücüsünü güncelleştirdim, kaldırdım, yeniden yükledim (Realtek PCI-e GBE Family Controller)
-Farklı bir CAT6 kablo ile denedim.
-Modemde kablonun takılı olduğu girişleri değiştirdim.
- Ağ bağdaştırıcı ayarlarından yapılandırma menüsünden hız&ikili 1.0 Gbps tam ikili olarak ayarladım.

Herhangi bir şekilde çözüme kavuşamadım, yardımlarınız için teşekkür ederim.

Mesela QOS ayarları gibi

Aygıt yöneticisindeki ethernet kartı ayarlarınız bu şekilde mi ?

Düzeltme: Zaten öyleymiş ayarlarınız, şimdi gördüm kusura bakmayın.

Screenshot_2.png

Ben olsam modem üzerinde yoğunlaşırdım. Modem arayüzünü iyice kontrol eder, lan bağlantısında hız sınırlayıcı bir ayar olup olmadığını kontrol ederdim.

Mesela QoS ayarları gibi.

Superonline ekibinden gelen kişi kendi laptop ve kablosunu kullanınca sorunsuz 1000MBIT aldı. Bana sorunun kabloda olduğunu söyledi bende Ugreen CAT7 kablo aldım fakat nafile.

Superonline ekibinden gelen kişi kendi laptop ve kablosunu kullanınca sorunsuz 1000MBIT aldı. Bana sorunun kabloda olduğunu söyledi bende Ugreen CAT7 kablo aldım fakat nafile.

Hocam kabloyu kendi laptopunda deneyene kadar aynı kabloyu senin bilgisayardında denemeyi akıl edememişmi, işinin ehli, pratik zekası olmayan insanlar maalesef teknik servis (ustayım) diye geçiniyor.

Hocam kabloyu kendi laptopunda deneyene kadar aynı kabloyu senin bilgisayardında denemeyi akıl edememişmi, işinin ehli, pratik zekası olmayan insanlar maalesef teknik servis (ustayım) diye geçiniyor.

Maalesef denemedi, oysa mantıklı olan oydu.

Bilgisayarında sorun var, Ethernet ayarların yanlış ya da portun 100 Mbit.

Portum gigabit desteklemekte anakart modelini paylaşmıştım. Ethernet sürücüsünü guncellestirerek hız&ikili 1.0 Gbps tam ikili olarak ayarladıgimi belirtmiştim. Bu ayarların haricinde yapılması gereken bir ayar biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşlar bugün eleman tekrar geldi farklı kombinasyonlarda deneme yaptık her şekilde 1000MBIT alırken kasama bagladigimizda 100Mbit almaktayız. Ethernet portum gigabit destekliyor oysa, kabloda da sıkıntı yok, sürücü de güncel, ayarlamalar da yapılı fakat ne kadar denediysek kasada 1gigabit alamadık. Bu doğrultuda Ethernet kartı alarak deneme yapacağım son durumu sizler ile de paylaşırım, Ethernet kartı öneriniz var ise paylasirsanjz sevinirim, teşekkürler.

Arkadaşlar Ethernet kartı ile sorunsuz 1000MBIT alıyorum. Biraz zahmetli oldu ama bunada şükür. Sorunun nedenini cozemedik ama. Anakart da gigabit port mevcut, sürücüler ve BIOS güncel, Ethernet ayarlarında herhangi bir eksiklik yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı