Gigabyte 1660 Super ısınma sorunu

Aytekin135

Decapat
Daha fazla  
Bugün aldığım Gigabyte 1660 Super ekran kartı PUBG açtığımda çok fazla fan çalıştırıyor ve 78 dereceleri görüyor. Bunu nasıl düzelteceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa havalandırması nasıl? Ondan kaynaklı olabilir.

Temperli camı çıkarıp denedim. Bir fark olmadı. Ekleme olarak fan 1 saat oynadıktan sonra reset attı. İtopya'dan aldım. Değişime göndersem bir sıkıntı olur mu?

Dostum gayet normal bir değer. Galax 1660 Super ile GTA 5'te MSAA 4X ve hepsi Ultra ayarlarda 1080P'de 60-120 arası FPS alıyoruz ve ekran kartı 67 ila 74 derecede gidip geliyor. İstersen bu dediğim ayarlara alıp bir GTA 5 karşılaştırması yap.

78 en başta demişim. Sonradan 83 dereceye kadar çıktı ve reset attı değişime göndersem kabul olur mu?

78 en başta demişim. Sonradan 83 dereceye kadar çıktı ve reset attı değişime göndersem kabul olur mu?

Koronavirüsün bitmesini bekle. Bir şansını dene bir bakılsın karta. Ben 2 haftadır İncehesap'ın para atmasını bekliyorum, arayınca virüsten dolayı zart zurt yapıyorlar. Bekle öyle gönder. Bu arada 83 derecede kapanmasının sebebi 83 dereceyi sınır belirlemiş olabilir. Şöyle ki eğer MSI Afterburner kullanıyorsan otomatik ayarlarda temp limit yazar. O değeri yükselterek (yaklaşık 87-93 arası son sınırdır) bu kendini kapatma sorununu aşabilirsin. Şahsen bende 83'te kullanıyorum ve en baba GPU testinde 83'ü görüp kendini resetledi bilgisayar. Bence çok takılma, şunun şurasında 2-3 sene kullanıp değiştirmek isteyeceksin, oyna geç yani.

Bugün aldığım Gigabyte 1660 Super ekran kartı PUBG açtığımda çok fazla fan çalıştırıyor ve 78 dereceleri görüyor. Bunu nasıl düzelteceğim?

MSI Afterburner programı üzerinden kartın fanlarını hızlandırabilirsin, normalde kartın ısındıkça fanları otomatik hızlandırıyor. Ama bazen ekran kartı veya anakart problemlerinden problemlerinden midir bilmem ama otomatik hızlanmıyor bende de öyle şu an ama programdan ayarladım sorunum yok.

Kart 83 dereceyi sınır belirlediyse neden yükseltip risk alayım fan 90 civarında kullanıyor 0 kartın bu kadar ısınması nasıl normal olabilir 3 sene diyorsun 3 sene fan sesi mi çekilir?

Kart 83 dereceyi sınır belirlediyse neden yükseltip risk alayım fan 90 civarında kullanıyor 0 kartın bu kadar ısınması nasıl normal olabilir 3 sene diyorsun 3 sene fan sesi mi çekilir?

Hocam agresiflik yapma önce burada sana yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince. 83 derece kartın değil MSI Afterburner'in belirlediği temp limiti. Bunu 83 derecenin altına çekersen CPU'nun gücü kısılır diye biliyorum (bakar yazarım) ama 83 üstüne alırsan ki 85-90 idare eder çünkü Gigabyte sitesinde senin kartına 92 derece demiş benim Galax modeli için 91 ila 95 arası yazıyor ama seninki net 92 dereceye kadar sorunsuz çalışıyor. Eğer ki kart normal bir oyunda yük altında 83 derecelere geliyorsa yapman gereken temp limiti yükseltmek ve MSI afterbutnerdan fan eğrisi oluşturman gerekli. Artı olarak fan sesi demişssin fakat bahsettiğin fan sesini bende yaşıyorum ama rahatsız etmiyor. Gereksiz takılmaya gerek yok. Zaten kulaklık takıyorsun oyundayken odaklanıp duyman çok zor. PSU'mda coilwhine var ve incecik bir cızırtı için bu PSU'yu değiştirmeye kalksam başıma bir ton iş açıcaklardı. Eğer gözün yiyorsa git değişime yolla ama alacaklarını zannetmiyorum. Güzelim kartı açıp macun yenileyecekler gereksiz yere.

Bende 3 fanli Gaming OC modeli var 70 dereceyi kesinlikle görmüyor kasamda onu cam 3 fan var arkafa ve tepefe 2 egzoz fani var biri Akasa Viper, Antalya'da yaşıyorum klima kapalı oda da 70 görmüyor klima açık GTA 62 63 derece, ekran kartını tam yüzde yüz kullanabilen oyunlarda Max 69.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…