Çözüldü Gigabyte GTX 1660 Super OC 6 GB ısınma

• Konuyu başlatan KanaT
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 53
  • Görüntüleme 4.436
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KanaT

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar 29.09.2020 tarihinde PC elime ulaştı ve startı verdim, boşta iken yani yükte değilken 49-50 derecelerinde seyrediyor oyunlara girdiğim zaman mesela ETS 2'ye girdiğimde en yüksek ayarlarda 82 dereceyi geçmedi sabit 82'de kaldı, Arma 3'de ise 78 geçtiğini görmedim GTAV FiveM'de en fazla 63 dereceye çıktı, en yüksek ayarda farming Simulator 19'da 81 dereceye kadar çıktığını gördüm acaba bu değerler normal mi? Diğer bileşenlerimi de yazayım onlara göre bir yol gösterirseniz sevinirim, garantiye yollamama gerek var mı?
2 X Corsair 8 GB Vengeance LPX siyah 3000MHz CL16 DDR4 Single kit RAM.
1 X sistem montaj hizmeti.
1 X Gigabyte B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart.
1 X Gigabyte GeForce GTX 1660 Super OC 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.
1 X Power Boost X-59 RGB 650W 80+ tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa.
1 X Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (1700 MB okuma / 1600 MB yazma)
1 X AMD Ryzen 5 3500 MPK 3.6GHz 16MB önbellek 6 çekirdek AM4 işlemci.
Şimdiden teşekkür ederim yardımınız için iyi günler.

@kandes2 hocam ekran kartım nedense boşta bile 60 derecede çalışıyor. Undervolt işlemi yapmadan önce 45 derecelerde çalışıyordu boşta. Yükte ise maksimum 65 derecede çalışıyor. Ne yapmam gerekiyor?

Normal hocam, kart boştayken yüksek hızlara çıktığı için boşta olan sıcaklık artabilir.

60 dereceye kadar fanları kapatıp kullanabilirsiniz.
@Mustafafnt nasıl ya uv yaptıktan sonra daha mı kötü oldu ?

Hayır, sadece boşta olan sıcaklıkları arttı ama boşta olan sıcaklık pek önemli değil.

@KanaT hocam nasıl memnun musunuz bende yapmayacağım birazdan, 75 derecelerde geziyor benim de PUBG'de.
@kandes2 daha onay verilmedi, onay verilsin gözükücektir.

Vallahi yapmadan önce testlerde 82 dereceye kadar geliyordu şimdi yaptıktan sonra testlerde 70 dereceyi bile geçmiyor 69'da sabitledi @kandes2 na çok teşekkür ederim.
Birazdan ETS 2'ye girip tekrardan deneyeceğim o zaman tekrardan yazarım. Boşda iken yine aynı normalde kartı ilk aldığımda da 49 ve 50 derecedeydi şimdi de aynı yükteki derece düştüğünü söyleyebilirim UV yapmak size kalmış.
Herkesin yardımı için çok teşekkür ederim ETS 2'de test yaptım 74 75 derecelerde idi 1 saat boyunca kontrol ettim ve ideal bir sıcaklıkta olduğunu düşünüyorum UV yaparak düzeldi @kandes2 çok teşekkür ederim senin sayende çözdüm konuyu kapatabiliriz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı