Çözüm Gigabyte 1660S Ses sorunu

• Konuyu başlatan kerb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 542
Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Kartınıza bir şey olursa gelip hatayı bende aramayın. Bu ayarları bilmeyen kullanıcının yapmasını önermem. Bu ayarları yaptıktan sonra 1-2 gün boyunca sıcaklıkları gözlemleyin.
Merhabalar bugün size kendi kartımda yaşadığım problemleri açıklayacağım. FPS konusunda bir eksiği yok şimdiden söyleyeyim.
1- Fanları çalışırken bir yere sürtüyor gibi ses çıkarıyor.
Kaç defa kontrol ettim hatta kartın değişimini isteyip değiştirdim fakat aynı ses hep fanlar çalışmaya başlarken oluyor. En son forumda birkaç arkadaşta aynı sorunu yaşayınca kronik damgasını yapıştırdım direkt.

2- PSU'dan geldiğini düşündüğüm Coil Whine benzeri ses yine fanlardan geliyormuş.
Fan hızları %75 ile %90 arasında bu sesi yapıyor. Ben de bu sesi hep PSU'dan sanıyordum.
Ben bu sorunlardan haberdar olsam kesinlikle bu kartı almazdım. Fanlar dönmeye başlarken olan sesi çözemedim fakat yük altında fanların hızlandığı zaman çıkan sesi fan yüzdelerini elimle ayarlayarak buldum.

Bunun için MSI Afterburner programını bilgisayarınıza indirin ve kurun.
Akabinde uygulamayı açın ve ayarlara tıklayın.

a.PNG

Buradan fan ayarlarına tıklayın.

b.PNG

Buradan kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrolünü açın.

e.PNG

Ondan sonra burada kendi kartınızın hangi aralıklarda ses yapmadığını belirleyin.

c.PNG

Benim kartım bu aralarda yapmıyor.
Aşağıdan uygula/apply tuşuna basın.

d.PNG

Sonra üst menüden genel ayarlara gelin ve sistem başlarken çalıştır ve minimize olarak başlat seçeneklerini işaretleyin ve aşağıdan uygula/apply tuşuna basın.

f.PNG

Benim sorunum bu şekilde çözüldü. Herkesin aynı şekilde çözülmeyebilir. kartınıza bir şey olursa gelip hatayı bende aramayın. Bu ayarları bilmeyen kullanıcının yapmasını önermem. Bu ayarları yaptıktan sonra 1-2 gün boyunca sıcaklıkları gözlemleyin.

Son düzenleme:
Tamtamına 10 dk önce aynı ses için kasanın kapağını açıp uzun uzun dinledim ve dediğiniz gibi tam yük sırasında bir ses yok ama hızlanırken cik cik ötüyor... Şimdi deneyeceğim sizin yaptığınız yöntemi. Bende tam PSU'ya suç bulacaktım ki yazınıza denk geldim. Bende 3x fanlı versiyonu var bu arada

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı