Gigabyte 240 GB SSD'nin sağlığı 3 günde %98'e düştü

Xerseus

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Gigabyte 240GB 500-420MB/s SSD (GP-GSTFS31240GNTD)
Anakart
Asus M4A785D-M Pro
Merhabalar, Amazon üzerinden 3 gün önce aldığım 240GB SSD'nin sağlığı %98 oldu. 72 saat kullanmışım ve 900 GB veri yazmışım. TBW değeri 100 olarak yazıyor sitesinde. 3 günde bu kadar veri yazmamın sebebi Windows kurmam ve 2 defa format atmam. Sizce sağlığının bu kadar hızlı düşmesi normal mi? SATA 2 olarak kullanıyorum.

Ürünün linki: Gigabyte 240GB 500-420MB/s SSD (GP-GSTFS31240GNTD) : Amazon.com.tr: Elektronik

crysatdiskinfo.png
crystaldiskmark.png
HDsentinel.png
ssd toolbox.png

SSD'lerin birçoğu genellikle yüzlerce terabyte veri garantisi oluyor, bizim SSD'de 9 TB veri yazmamıza rağmen %1 anca gitmişti.
SSD girişin de girişi bir model sayılır neredeyse. Her SSD'nin dayanıklılığı aynı değildir, aynı serinin 120 GB versiyonunu kullanıyorum, benim de sağlığım 99 görünüyor. Halbuki 170 GB veri yazmışım üzerine.

SSD girişin de girişi bir model sayılır neredeyse. Her SSD'nin dayanıklılığı aynı değildir, aynı serinin 120 GB versiyonunu kullanıyorum, benim de sağlığım 99 görünüyor. Halbuki 170 GB veri yazmışım üzerine.
Çok fena olmayan bir SSD bu, gerçi Gigabyte'ın bazı modelleri biraz sıkıntılı.

Normal hocam. Kendim 120 GB modelini 1 yıldır kullanıyorum. Merak ettiğim için servise göndermiştim, durumun normal olduğunu, herhangi bir arızaya rastlanmadı diyerekten geri gönderdiler. Herhangi bir performans kaybı yok şu anlık.

gigabyte-ssd.PNG

Hocam doğru, kronik sorunu olmayan bir SSD ama üst sınıf SSD'lere göre ömür konusunda daha dayanıksız sayılır neredeyse.
Evet o yüzden SSD alırken TBW değerine bakmak lazım, bir de sağolsun @astroscott hocamızın yaptığı geniş bir SSD listesi vardı.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar anladığım kadarıyla ssd nin tbw si düşük olduğu için değerler böyle oldu iade gerektirecek bir durum yok değil mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı