Gigabyte 3060 Ti FurMark testinde 76 derece normal mi?

Karusd

Hectopat
Merhaba, Gigabyte 3 fanli vision white karta sahibim. Sonuclar nasıl sizce?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241215_171821_Gallery.jpg
    Screenshot_20241215_171821_Gallery.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleyen: Moderatör:
%90 fan yükünde farkındaysan.

Değerler güzel değil gibi bakım istiyor eğer ki 1-2 senedir veya daha fazla süredir yapılmadıysa.

Hocam miningde kullanilmis ama ne kadar sure kullanildi bilmiyorum, ve Gigabyte modellerinin sogutmasi kotu dediler ama sicakliklar gene de cokmu yuksek?

Termal padleri degiseyim mi bu arada?

Hocam bu arada icinde termal macun cok fazla var bundan dolayi isiniyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241215_195758_Gallery.jpg
    Screenshot_20241215_195758_Gallery.jpg
    81,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
3 fanlı bir model için 76 derece yüksek.

Termal ped ve termal macun değişimi yapman gerekiyor. Termal macun olarak Thermal Grizzly, termal ped olarakta icedragon alabilirsin. Termal pedler kurumuşsa uzun süre mining yapılmıştır, siner marka makine yağı ile fanları da yağlarsan tam verimi alırsın.

3 fanlı bir model için 76 derece yüksek.

Termal ped ve termal macun değişimi yapman gerekiyor. Termal macun olarak Thermal Grizzly, termal ped olarak da icedragon alabilirsin. Termal pedler kurumuşsa uzun süre mining yapılmıştır, siner marka makine yağı ile fanları da yağlarsan tam verimi alırsın.

Hocam macunu degistim hotspot 86, GPU sicaklifi ise 74 derece oldu, yeterli mi?

Hocam miningde kullanilmis ama ne kadar sure kullanildi bilmiyorum, ve Gigabyte modellerinin sogutmasi kotu dediler ama sicakliklar gene de cokmu yuksek?

Hocam bu arada icinde termal macun cok fazla var bundan dolayi isiniyor olabilir mi?

O termal macunu sürmemişler banyo yaptırmışlar.
Termal macun fark ettirebilir evet düzgün sürmen lazim. VRAM'ler üzerindeki termal Pad'i paylaştırmışlar resmen onu da düseltsen güzel olur. Kart hala ısınıyorda kasadan kaynaklı hava almayabiliyordur belki.

6950XT'yi 2 sene kadar kullandıktan sonra sıcaklıklar 80-85 arasında gezmeye başlamıştı. Sıvı metale geçiş yapma konusunda çok kararsızdım, uygulama zorluğu ve riskleri beni geri çekiyordu. Ancak gözümü karartıp uyguladım ve şu an %40 fan seviyesinde 68-70 derece ile çalışıyor. Undervolt yaparsam 250 Watt tüketim seviyesinde 63-65 derecelere düşüyor. 335 Watt OC seviyesinde ise 75 derece bandında %50 fan ile kullanabiliyorum. Macun önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı