Gigabyte 3060 Ti FurMark testinde 76 derece normal mi?

Karusd

Hectopat
Merhaba, Gigabyte 3 fanli vision white karta sahibim. Sonuclar nasıl sizce?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241215_171821_Gallery.jpg
    Screenshot_20241215_171821_Gallery.jpg
    71,4 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleyen: Moderatör:
O termal macunu sürmemişler banyo yaptırmışlar.
Termal macun fark ettirebilir evet düzgün sürmen lazim. VRAM'ler üzerindeki termal Pad'i paylaştırmışlar resmen onu da düseltsen güzel olur. Kart hala ısınıyorda kasadan kaynaklı hava almayabiliyordur belki.

Hocam macunu sürüp kapattımda padleri nasıl düzeltmedim sorun olur mu?

6950XT'yi 2 sene kadar kullandıktan sonra sıcaklıklar 80-85 arasında gezmeye başlamıştı. Sıvı metale geçiş yapma konusunda çok kararsızdım, uygulama zorluğu ve riskleri beni geri çekiyordu. Ancak gözümü karartıp uyguladım ve şu an %40 fan seviyesinde 68-70 derece ile çalışıyor. Undervolt yaparsam 250 watt tüketim seviyesinde 63-65 derecelere düşüyor. 335 watt OC seviyesinde ise 75 derece bandında %50 fan ile kullanabiliyorum. Macun önemli.

Performansda ne kadar artış oldu hocam overclock yaptığınızda?

Ekran kartınız sıcaklık kaynaklı bir voltaj düşürmeye ihtiyaç duymayacağı için "anlamlı" bir performans artışı beklemeyin. Normal şartlarda 75 derecede hız kesen bir ekran kartı yok. Bu nedenle siz bu değişimi yaptığınızda fanlarınız rahatlayacak, ekran kartı sıcaklıklarınız düşecek, haliyle kartın ve fanların ömrünü uzatmış olacaksınız. He ama bu soğutma performansını OC yaparak değerlendiririm diyorsanız o zaman da en fazla %3-5 FPS artışı olur. Ekran kartlarına Undervolt yapmak OC yapmaktan daha mantıklı geliyor bana. Harcadığı güce göre ciddi bir performans artışı olmuyor çünkü.

Padleri de değiştirmenize gerek yok. Ufalanmaya başlamadıysa ve katılaşmadıysa daha gider. Değiştirecekseniz de her padi doğru kalınlıkta ve ölçüde kullanmanız gerekiyor, aksi halde VRAM'lerde ciddi ısınma sorunları yaşayabilirsiniz. Kendim macun değiştirirken padleri değiştirmedim çünkü o konuda bir problemim yoktu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı