Gigabyte 5700XT 110C'de çalışıyor

25omerrrr

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
hp victus gaming r1012nt, 32 GB ram, 1 TB ssd, intel core i7 14700Hx,nvidia rtx 4070 120w, 2560*1440 240 Hz ekran,
Gigabyte 5700XT marka ekran kartı var PC'de. Bugün termal macunu değiştirmemize rağmen hâlâ çok ısınıyor. Oyunlarda NFS Payback'te 105-110 arası sıcaklık oluyor, sebebi ne olabilir?

Dostum zaten junction 110 üzerine çıkmaz kolay kolay. Kart kendi performansını kısar, ya da kendini darboğaza sokar sıcaklık değerini korumak için.Ben Warzone 1440p de oynarken malum havalar da ateş gibi, kart kendisi 82 83 derecryi görüyor, junction da 106-110 arası oynuyor. Kasa içi hava akışım da çok iyi değil zaten onun da etkisi var.
Anladım hocam zaten dediğiniz gibi darboğaz filan peoblemler olmuyor sadece ısınma sıkıntısı var o tedirgin ediyor baya

Macunla değişecek bir sıcaklık olmayacağını düşünürsek öyle evet. Normal sıcaklığınız 80'nı geçmediği sürece pek dert etmeyin. Şahsi fikrim ama yok dert ederim derseniz biraz voltaj kısın. Youtube'da AMD Undervolt yazarsanız çıkar birkaç mantıklı video.
Macunla değişecek bir sıcaklık olmayacağını düşünürsek öyle evet. Normal sıcaklığınız 80'nı geçmediği sürece pek dert etmeyin. Şahsi fikrim ama yok dert ederim derseniz biraz voltaj kısın. Youtube'da AMD Undervolt yazarsanız çıkar birkaç mantıklı video.
Undervolt yaparsak ne fark ediyor bir sıkıntı yaratır mı ilerisi için filan ne olduğunu anlamadım da

Anladım hocam zaten dediğiniz gibi darboğaz filan peoblemler olmuyor sadece ısınma sıkıntısı var o tedirgin ediyor baya
Kasa içi hava akışını güçlendirmeye bakın eğer orada bir eksiklik varsa. İyi havalandırma, iyi soğutma demektir. Hava sıcaklıkları ülke genelinde malum. Bunun etkisini azaltmak zor ne kadar uğraşsanız da.

XFX RX 6600 kullanıyorum ve ilk aldığım zaman hot spot sıcaklığı sürekli 100-110 arasında geziyordu. Bu sorunun çözümü kaliteli macun değişimi eğer değişimden sonra çok fark olmuyor ise tek çözümü undervolt ve underclock yapmak. AMD bu değerlerin normal olduğunu söylüyor 5700 XT ise günümüzde çok güç çeken bir kart bu ise çekirdeğin ısınmasına sebebiyet veriyor.

Kasa içi hava akışını güçlendirmeye bakın eğer orada bir eksiklik varsa. İyi havalandırma, iyi soğutma demektir. Hava sıcaklıkları ülke genelinde malum. Bunun etkisini azaltmak zor ne kadar uğraşsanız da.
4 fanlı kasam hocam hava akışı gayet iyi

XFX RX 6600 kullanıyorum ve ilk aldığım zaman hot spot sıcaklığı sürekli 100-110 arasında geziyordu. Bu sorunun çözümü kaliteli macun değişimi eğer değişimden sonra çok fark olmuyor ise tek çözümü undervolt ve underclock yapmak. AMD bu değerlerin normal olduğunu söylüyor 5700 XT ise günümüzde çok güç çeken bir kart bu ise çekirdeğin ısınmasına sebebiyet veriyor.
Siz macun yapınca geçmiş miydi sıcaklık

Undervolt ve underclock tam olarak ne oluyor düşürmek ne gibi yarar sağlar

4 fanlı kasam hocam hava akışı gayet iyi.

Siz macun yapınca geçmiş miydi sıcaklık.

Undervolt ve underclock tam olarak ne oluyor düşürmek ne gibi yarar sağlar.

Macun olarak Thermal Grizzly Kryonaut kullandım ve sonuç olarak yükte 95 altına düşmeyen hotspot 60-80 arasında geziyordu. Undervolt ekran kartın gereksiz kullandığı voltajı düşürerek sıcaklığın ve kullandığı gücü düşürmeye yarar. Underclock ise ekran kartın performansından fedakarlık ederek çekirdek hızını düşürüp sıcaklık ve çektiği gücü düşürmek hedeflenir.

P3 1960 Mhz/ 960 mV verin bakalım kart kaç derece görecek bu arada RX 5700XT için 90 derece hotspot için çok çok normal bir değer 100 dereceye kadar anormal bir durum söz konusu bile değil. 100 derece ve üzeri için sıkıntı doğurmaya başlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı