Çözüldü Gigabyte 890GPA-UD3h anakart HD6850 ekran kartını görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BatuhanYALIN

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Dostlar selamlar, hızlıca konuya gireyim, elimde Gigabyte 890GPA-UD3h rev 2.1 anakart ve HD6850 ekran kartı var. Bu şekilde olan sistemde bilgisayar ekran kartını driverların bütün sürümlerini tek tek denememe rağmen ki DDU ile silip silip denedim, görmedi. Ekran kartı görüntüyü monitöre veriyor ama kurmama rağmen driver yok gibi davranıyor. Aygıt yöneticisinde HD6850 çıkmıyor ve standart VGA gözüküyor. Bilinen her basit yolu denedim.
Sonra bunun donanımsal bir sorun olabileceğini düşünüp HD6850 ekran kartını başka bir anakarta takıp denedim ve aynı şekilde driver kurulumunu yaptığımda aygıtlarda ekran kartı gözüktü ve PC kartı okudu. Buradan da ekran kartında problem olmadığı anakartta sorun olduğu çıkıyor. Fakat işin garibi şu, elimde NVIDIA GT8600 ekran kartı var, onu da bu Gigabyte 890gpa anakartına takıp aynı şekil driver kurduğumda HD6850'yi okumayan anakart bu ekran kartını okuyor. Ve bunu birden fazla kez denedim. Anakartların soket yapısı dışında ekran kartı seçiciliği yapmadığını biliyorum. Dünden beri uğraşıyorum bir sonuca varamadım. Bilgisi yorumu olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Çözüm
HD6850 PCI-e 2.1 destekli, GT8600 ise 2.0 ve 1.1 destekliyor. Bu farklılıkla alakalı olabilir.

Geriye yönelik uyumluluk olmaz mı acaba ve forumlarda birkaç yerde bu anakartla bu ekran kartının kullanıldığını gördüm.
Hocam ek olarak anakartta PCI-e 2.0, HD6850 de PCI-e 2.0 versiyon. Birebir uyumlu gözüküyorlar.

Evet sorunu çözmüş bulunmaktayım, aynı sorunu yaşayanlar için kısaca bahsedeyim. Normalde anakartın resmi sitesinden sürücüleri kurarız, arkadan da diğer eklentileri ekran kartı vb. kurarız, mantık budur. 4. formattan sonra tekrar Windows 7 64 Bit format attım ve önce anakartın sürücülerini kurdum ama bu sefer uygulama başlığı altında ayrılmış ufak sürücüleri de kurdum. Yani normalde elzem olmayan kurmanız gerekmeyen sürücüleri de kurdum ve sırayla kurulumdan sonra ekran kartı driverını kurmadan PC'yi yeniden başlattım. Daha sonra PC açıldığında sistem HD6850 grafik kartını okumuş oldu, çözünürlük düzeldi ve aygıtlarda gözüktü. AMD Vision Engine Control Center kurulmuş oldu. Tüm bu işlemler sırasında bilgisayar Ethernet kablosuyla internete bağlıydı ve Windows Update veya BIOS Update işlemleri uygulanmamıştı. Tabii ki bu gibi sorunlar çözümünde önce bunları güncelleyip sonra denemeniz daha sağlıklı sonuç doğuracaktır. Dolu dolu 1 günlük uğraşımın verdiği mutlulukla artık rahat edebilirim.
Ek olarak BIOS'dan Advanced BIOS settings menüsünden init display first ayarını PCI'dan PEG'e çektim. Bunu da yapmayı ihmal etmeyin.
HD6850 PCI-e 2.1 destekli, GT8600 ise 2.0 ve 1.1 destekliyor. Bu farklılıkla alakalı olabilir.

Geriye yönelik uyumluluk olmaz mı acaba ve forumlarda birkaç yerde bu anakartla bu ekran kartının kullanıldığını gördüm.
Hocam ek olarak anakartta PCI-e 2.0, HD6850 de PCI-e 2.0 versiyon. Birebir uyumlu gözüküyorlar.

Evet sorunu çözmüş bulunmaktayım, aynı sorunu yaşayanlar için kısaca bahsedeyim. Normalde anakartın resmi sitesinden sürücüleri kurarız, arkadan da diğer eklentileri ekran kartı vb. kurarız, mantık budur. 4. formattan sonra tekrar Windows 7 64 Bit format attım ve önce anakartın sürücülerini kurdum ama bu sefer uygulama başlığı altında ayrılmış ufak sürücüleri de kurdum. Yani normalde elzem olmayan kurmanız gerekmeyen sürücüleri de kurdum ve sırayla kurulumdan sonra ekran kartı driverını kurmadan PC'yi yeniden başlattım. Daha sonra PC açıldığında sistem HD6850 grafik kartını okumuş oldu, çözünürlük düzeldi ve aygıtlarda gözüktü. AMD Vision Engine Control Center kurulmuş oldu. Tüm bu işlemler sırasında bilgisayar Ethernet kablosuyla internete bağlıydı ve Windows Update veya BIOS Update işlemleri uygulanmamıştı. Tabii ki bu gibi sorunlar çözümünde önce bunları güncelleyip sonra denemeniz daha sağlıklı sonuç doğuracaktır. Dolu dolu 1 günlük uğraşımın verdiği mutlulukla artık rahat edebilirim.
Ek olarak BIOS'dan Advanced BIOS settings menüsünden init display first ayarını PCI'dan PEG'e çektim. Bunu da yapmayı ihmal etmeyin.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı