Gigabyte 9070 XT ısınıyor

Daha fazla  
Herkese merhaba, 06.03.2025 tarihinde Gigabyte 9070 XT aldım ve bugün elime ulaştı. Kartı ilk taktığımda yoğun bir coilwine sesi geldi ancak sonradan kullandıkça ses giderek azaldı. 2020-2024 tarihleri arası çıkan birkaç oyuna göz atma fırsatım oldu 2K olarak. İlk gözlemlerime göre sıcaklıklar oldukça yüksek diyebilirim. Kasanın yan kapağını kapatmadan full yükte ekran kartı 85 derecelerdeydi. Bana şahsen biraz yüksek geldi. Ayrıca performans olarak 4070 Super / 4070 Ti Super civarlarında FPS'ler aldım. Biliyorum 2 kartın performansı çok farklı ama anlık FPS düşüşlerini çok yaşadım. Salt performansı da 4080'den gerçekten geride bir kart. Sıcaklık ve çektiği gücü de düşününce sanırım kartı iade edeceğim.

Sürücü güncellemesi, bilgisayara reset, DDU ile temiz kurulum sonrası sıcaklıklar düzeldi. Bilgilerinize.
Screenshot_20250311-230429_Gallery.jpg

Hocam bende aynı model var ve değerler böyle ne önerirsiniz

Bence bir undervolt yapmayı deneyin. Watt kullanımı ve sıcaklıklar ciddi anlamda düşebilir. Yüksek frekansları daha uzun süre stabil olarak vermesi sağlar kartın.

Arkadaşlar aynı markanın aynı kartını satın aldım. Yarın teslim alacağım. Durumlar nedir ufak bir bilgilendirme sağlayabilir misiniz. Yazılım güncellemeleri ile vs düzelen değerler oldu mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı