Gigabyte 970A-DS3 Ön USB 3.0 Port Girişi Yok

Emre Akçay

Hectopat
Merhabalar,

Öncelikle şunu belirtmek isterim ; forumunuza yeni kaydoldum.1 Hafta kadardır takip ediyordum, yazılanları okuyup tavsiyeleri uyguluyordum. Hatta 2 gün evvel sizlerin tavsiyesi üzerine Windows 8 bile kurdum ve gerçekten memnunum. Böyle bir teknoloji,bilgi platformu hazırladığınız için kendi adıma sizlere teşekkür ederim.

Sorunuma gelecek olursam ; ben kısa bir süre önce yeni bir kasa topladım kendime. Parçaları satın aldığım şirket kendileri montaj yaptığı için sorun çıkacağını sanmıyordum.Ancak ön taraftaki USB3 bağlantılarının çalışmadığını gördüm.

Corsair 300R modelli bir kasam ve Gigabyte 970A - DS3 (rev 3.0) modelli bir anakartım var. Kasanın içini açıp baktığımda ise bu USB bağlantı kablosunun olması gerekenden daha büyük olduğunu farkettim.. Anakart üzerinde USB3 bağlantı yuvaları var ama kasadaki USB3 kablosunun buraya takılması imkansız.

Yeni bir aparat mı almam gerekiyor,yoksa ben mi yanlıs biliyorum ya da yanlıs gördüm.

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar..

Resim çekip koyabilir misin?

Bende de 400R var, USB 3 soketi direkt bağlanıyor. Eğer USB 2 portuna bağlamak istersem aparat yardımı ile bunu yapabiliyorum. Resimdeki mavi olan USB 3, anakarttaki USB 3 bortuna takınca Kasanın önündeki USB portlarını USB 3 ve 2 olarak kullanabiliyorum. Siyah olan aparat ile USB 2 portuna takılıyor ve haliyle sadece USB 2 olarak kullanılıyor.

Anakartın üç farkı revizyonu var. Sizdeki Revizyon 3.0 mı?

//Güncelleme:

Sorunu buldum. Maalesef anakartınızda ön panel USB 3.0 Header portu yok. Nasıl bir şey derseniz böyle bir şey:

GBniBu9.jpg

Evet,biraz geç oldu. Kasayı da Donanimhaber'den topladım. Hatta technopat.net'i de DH sayesinde tanıdım.

Bu arada ne yapmalıyım öndeki USB'leri kullanmak için ?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman şöyle mi yapacağız ; Usb 3 için aparat alıp onu Ön taraftaki Usb3 lerden çıkan kabloya bağladıktan sonra, diğer kablonunun ucunu da anakartta bulunan usb3 girişlerinden herhangi birine takıyoruz. Çünkü audio girişlerinin yanında usb3 yuvaları var,bu şekilde kullanacağım sanırım..doğru anlamış mıyım ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı