Şahsen İşlemci 6300 Anakartıda biraz daha ucuz olanlarından alır Ram 16 gb fazla 8 gb alıp ekran kartına olabildiğince bütce ayırırdım. Alternatif Gtx680 hızlı bir kart ekran kartı olarak seni uzun süre idare eder.
Hatta şunu söyliyim bütcene biraz abartıp bütcene ekliyip 7990 Malta almanı bile öneririm 8 tane orjinal oyun veriyor. 300 Dolar değerinde oyun ve seni baya baya idare eder ama dar boğaz ve sığmama sorunu yaşıyacağından 680 idealdir abartılmamıştır bu sisteme
7970 Matrix bulabiliyorsan onu tercih etmeni öneririm Piyasada az bulunuyor ama normallerinden çok çok daha performanslı bir kart. En iyi alternatif bence sadece bulması sıkıntı. HDD blue neden alıyorsun ki ? Black al bence.
Onun dışında birçok kartın performans özelliklerine baktım : 7970 Bütün oyunları en yüksek ayarda çalıştırıyor yalnız. Saydığın Far Cry 3 Ultra 1920x1080 Çözünürlükte sıkıntı yok ama 8AA açarsan 30 35 te oynatır ama zaten ideal oynatma FPS 30.
Ama burda işin erbabları daha iyi bilirler tabi ama şunu düşünüyorum hd8000 serisi yolda Yeni konsollar geliyor filan jenerasyon değişiyor seneye grafikler çok abartılı olabilir oyun üreticileri grafiklerde acımasız gidebilir ve 7970 erken yaşlanabilir diye tahmin ediyorum. Bende yeni PC topluyorum idare etmediği için yoksa ben bekliycektim yeni jenerasyonu hatta PS4 bile düşünüyordum ama yapcak bişi yok