Gigabyte A520M H vs. Yoksa Gigabyte B450M S2H mi?

forumda ramlerle alakalı bir konuda şöyle denmiş;
Gündemi çok geriden takip ediyorsunuz hocam. Bu B-Die muhabbeti birinci nesil Ryzen'larda olan bir durumdu. Ben 3700X kullanıyorum, hem B-die hem de Hynix CJR belleklerle denemeler yaptım. CJR daha pürüzsüz çalıştı, hatta 1-1.5 saniye erken açılıyor bilgisayar. Normalde 3200Mhz CL16 olan Hynix kiti, 3733 Mhz CL16'ya kadar OC yaptım ve stabil kullanıyorum. AMD Ryzen 3000'lerle RAM seçme olayını tamamen çözdü zaten.

konunun linkini de bırakayım;

forumda ramlerle alakalı bir konuda şöyle denmiş;
Gündemi çok geriden takip ediyorsunuz hocam. Bu B-Die muhabbeti birinci nesil Ryzen'larda olan bir durumdu. Ben 3700X kullanıyorum, hem B-die hem de Hynix CJR belleklerle denemeler yaptım. CJR daha pürüzsüz çalıştı, hatta 1-1.5 saniye erken açılıyor bilgisayar. Normalde 3200Mhz CL16 olan Hynix kiti, 3733 Mhz CL16'ya kadar OC yaptım ve stabil kullanıyorum. AMD Ryzen 3000'lerle RAM seçme olayını tamamen çözdü zaten.

konunun linkini de bırakayım;
Dostum bir şey soracağım. Konu troll mü ?

AHBC eski bir ünite, üst seviye parçalar kullanılacak ise pek tavsiye etmem. Ayrıca korumaları eksik.

İleride yapacağınız yükseltmeler için elverişli değil.

AHBC derken hocam?
Yükseltme yapmayı düşnüyüorum ama tabii eğer ekran kartları gelirse...
Şu an için calculatordan bakınca bana önerdiği 300W PSU ben rahat etsin kaliteli bir şey alayım diye düşündüm FSP'yi malum sektördeki birçok PSU'yu onlar üretiyor. Şu an için 2200G olacak işlemci anakartta A320M S2H ile B450M S2H arasında kalmıştım ama herkes B450M S2H daha iyi diyor MOSFET açısından.
AHBC eski bir ünite, üst seviye parçalar kullanılacak ise pek tavsiye etmem. Ayrıca korumaları eksik.

İleride yapacağınız yükseltmeler için elverişli değil.
siz nasıl bir psu önerirsiniz ince hesapta ki pc toplama sihirbazından bakıp söylerseniz çok sevinirim, monteyi onlara yaptıracağım da tekrar tekrar açıp uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı