Çözüldü Gigabyte A520M K, Ryzen 5 1600 AF ile uyumlu mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İ.AYAZ

Centipat
Daha fazla  
AMD Ryzen 5 1600 AF ile uyumlu mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartı aldım onun yerine işlemci parası ayarlayıp işlemci almayı düşündüm eyvallah Ryzen 5 5600 uyumlu olur mu?
Tabii ki uyumlu olur.

Elbette çalışır, AM4 neticede.
Sırf AM4 diye uyumludur diye bir şey yok, sitesinde de sadece 3000 serisi ve sonrası uyumlu yazıyor.
Birbiriyle çalışabilecekse bile kesin bir uyumluluktan bahsedilemez, mesela yüksek frekanslı RAM kullanırken sorun oluyor bu şekilde. Ona bakılırsa Intel'in LGA1151 soketini 6, 7, 8 ve 9. nesil işlemciler kullanıyor, ancak 6 ve 7. nesillerin anakartı farklı, 8 ve 9. nesillerin anakartı farklı. Bu kadar kesin konuşmamak lazım, sokete bakıp da "uyumludur" dememek lazım.
Sitesinde uyumlu değil gösteriyor ama kullanan tanıdığım vardı bu ikisini birlikte.
Sanırım özel bir BIOS sürümü ile uyumlu hâle getirilebiliyordu diye hatırlıyorum, ya da son sürüme güncelleyince de olabilir tam hatırlamıyorum, ama bi şekilde kullanıyordu. Anakartı yeni mi alacaksın? Eğer yeni alacaksan Asrock B450M-HDV almanı öneririm, daha garanti olur uyumluluğu, ayrıca daha iyi bir çipsete sahip A520'ye göre.

Anakartı aldım onun yerine işlemci parası ayarlayıp işlemci almayı düşündüm eyvallah Ryzen 5 5600 uyumlu olur mu?

Tabii ki uyumlu olur.

Elbette çalışır, AM4 neticede.
Sırf AM4 diye uyumludur diye bir şey yok, sitesinde de sadece 3000 serisi ve sonrası uyumlu yazıyor.
Birbiriyle çalışabilecekse bile kesin bir uyumluluktan bahsedilemez, mesela yüksek frekanslı RAM kullanırken sorun oluyor bu şekilde. Ona bakılırsa Intel'in LGA1151 soketini 6, 7, 8 ve 9. nesil işlemciler kullanıyor, ancak 6 ve 7. nesillerin anakartı farklı, 8 ve 9. nesillerin anakartı farklı. Bu kadar kesin konuşmamak lazım, sokete bakıp da "uyumludur" dememek lazım.

Çözüm

Eyvallah kral teşekkürler

AMD tarafında bu öyle değil, %99 uyumluluk var, sadece doğru bios sürümü seçmen gerekir o kadar. Başka soru?

AMD tarafında bu öyle değil, %99 uyumluluk var, sadece doğru bios sürümü seçmen gerekir o kadar. Başka soru?
AMD tarafında da Intel kadar yaygın olmasa da durum bu şekilde.
500 serisi çipsetli anakartlar resmi olarak 1000 ve 2000 serisi desteklemiyor, farklı BIOS sürümleriyle bir şekilde çalıştırılabiliyor, orası ayrı. Hatta zamanında AM2+ ve AM3 işlemciler her ne kadar farklı olsa da BIOS güncellemesi sonrası AM3 işlemciler AM2+ anakartlara da takılıyordu. Doğrudan sokete bakıp yorum yapmak yerine çipsete ve BIOS sürümlerine bakmak en doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…