Tabii ki uyumlu olur.Anakartı aldım onun yerine işlemci parası ayarlayıp işlemci almayı düşündüm eyvallah Ryzen 5 5600 uyumlu olur mu?
Sırf AM4 diye uyumludur diye bir şey yok, sitesinde de sadece 3000 serisi ve sonrası uyumlu yazıyor.Elbette çalışır, AM4 neticede.
Sitesinde uyumlu değil gösteriyor ama kullanan tanıdığım vardı bu ikisini birlikte.
Sanırım özel bir BIOS sürümü ile uyumlu hâle getirilebiliyordu diye hatırlıyorum, ya da son sürüme güncelleyince de olabilir tam hatırlamıyorum, ama bir şekilde kullanıyordu. Anakartı yeni mi alacaksın? Eğer yeni alacaksan ASRock B450M-HDV almanı öneririm, daha garanti olur uyumluluğu, ayrıca daha iyi bir çipsete sahip A520'ye göre.
Tabii ki uyumlu olur.Anakartı aldım onun yerine işlemci parası ayarlayıp işlemci almayı düşündüm eyvallah Ryzen 5 5600 uyumlu olur mu?
Sırf AM4 diye uyumludur diye bir şey yok, sitesinde de sadece 3000 serisi ve sonrası uyumlu yazıyor.Elbette çalışır, AM4 neticede.
Tabii ki uyumlu olur.
Sırf AM4 diye uyumludur diye bir şey yok, sitesinde de sadece 3000 serisi ve sonrası uyumlu yazıyor.
Birbiriyle çalışabilecekse bile kesin bir uyumluluktan bahsedilemez, mesela yüksek frekanslı RAM kullanırken sorun oluyor bu şekilde. Ona bakılırsa Intel'in LGA1151 soketini 6, 7, 8 ve 9. nesil işlemciler kullanıyor, ancak 6 ve 7. nesillerin anakartı farklı, 8 ve 9. nesillerin anakartı farklı. Bu kadar kesin konuşmamak lazım, sokete bakıp da "uyumludur" dememek lazım.
AMD tarafında bu öyle değil, %99 uyumluluk var, sadece doğru bios sürümü seçmen gerekir o kadar. Başka soru?Tabii ki uyumlu olur.
Sırf AM4 diye uyumludur diye bir şey yok, sitesinde de sadece 3000 serisi ve sonrası uyumlu yazıyor.
Birbiriyle çalışabilecekse bile kesin bir uyumluluktan bahsedilemez, mesela yüksek frekanslı RAM kullanırken sorun oluyor bu şekilde. Ona bakılırsa Intel'in LGA1151 soketini 6, 7, 8 ve 9. nesil işlemciler kullanıyor, ancak 6 ve 7. nesillerin anakartı farklı, 8 ve 9. nesillerin anakartı farklı. Bu kadar kesin konuşmamak lazım, sokete bakıp da "uyumludur" dememek lazım.
AMD tarafında da Intel kadar yaygın olmasa da durum bu şekilde.AMD tarafında bu öyle değil, %99 uyumluluk var, sadece doğru bios sürümü seçmen gerekir o kadar. Başka soru?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.