Çözüldü Gigabyte A520M-K V2 anakartta BIOS görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

duvarcı

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci
ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba. Dün Windows'a Update geldi Windows 11'e yüksekttim daha sonra Valorant'ta VAN9003 hatası aldım. İnternette Security bootla ilgili bir şeyi değiştirdim sorunu çözmek için, daha sonra siyah ekrandan çıkamıyorum. Klavyeme mouseuma elektrik gelmiyor, işlemci RGB ışığıda yanıp sönüyor biraz arayla normalde sabit yanıyor. CMOS clear denedim kısa devre yapıp olmadı. Pili söküp taktım olmadı. Bunun çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aynı sorunu aynı kartta yaşıyorum. Çözebilidiniz mi?

Kanka ilk önce başka ekran kartıyla görüntü almayı dene eğer ki o şekilde görüntü alırsan(%90) PC format atıp, görüntü vermeyen ekran kartın başka PC'de görünte verecektir. Ekran kartına tekrar BIOS yazıp sürücüsünü indir ve kur. Sonra kasana takabilirsin. Ben böyle çözdüm, Windows 10'dan devam et sonra.
Aynı sorunu aynı kartta yaşıyorum. Çözebilidiniz mi?

Kanka ilk önce başka ekran kartıyla görüntü almayı dene eğer ki o şekilde görüntü alırsan(%90) PC format atıp, görüntü vermeyen ekran kartın başka PC'de görünte verecektir. Ekran kartına tekrar BIOS yazıp sürücüsünü indir ve kur. Sonra kasana takabilirsin. Ben böyle çözdüm, Windows 10'dan devam et sonra.

Çözüm
Ben de şimdi farklı bir porta sahip ekranda denedim, BIOS sıfırlanmış. Ancak şimdi de HDMI'da görüntü vermediğini anladım. Eski sürüme geri dönsem ne olur acaba?

RAM'leri temizleyip, BIOS pilini 1 saat kadar boşta beklettim. RAM'in bir tanesini takıp, ekran kartını DisplayPort'lu başka bir ekrana bağladım, orada BIOS'un sıfırlandığına dair uyarı geldi (yani tuşuna falan bastırıyor), BIOS'a geçtim, orada HDMI kablosunu taktım, BIOS kendi ayarlarını (tarihi falan düzenledi) save&exit deyip kapattım. PC açıldı. Şu BIOS güncellemesi için dosya indirmiştim onu USB'ye tekrar attım kapatıp BIOS'u tekrar açtım ve versiyonu kurdurdum. Ondan sonra sadece HDMI takılı bir şekilde PC'yi açtım, normal bir şekilde açıldı. Bu sefer kapatıp, bu HDMI'de BIOS açmaya çalışınca açmadı, ben de farklı bir ekran kartında denedim öyle açtı. Neyse yapacak bir şey yok deyip yine kendi ekran kartımı taktım, şimdi onda da açıyor. Sözün kısası bu aletler cidden garip, gerçekten. Arada bir nazlanıyorlar sebepsiz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı