Gigabyte A520M-K v2'nin GPU soketi bozulur mu?

koray baş

Centipat
Daha fazla  
RAM
Goodram 16 GB 4000 Mhz CL11
İşlemci
R5 5600
Selamlar Gigabyte'a 520M KV2 anakartım var. Bir buçuk yıldır Gigabyte Eagle RTX 3060 ekran kartımın sokete takılan pinlerinde kırılma ve kütleşme oldu. Oyunlar ha bire çöküp siyah ekran yiyorum. Overclock atip sabit 60 FPS kullanabiliyordum. Bu 1.5 yılda ekran kartı ankarttaki PCI-e slotunu bozmuş mudur? ChatGPT ile bunu tartıştım sorun ekran kartında anakart soketine de bir şey olmamis dedi ama sonuçta yapay zeka güvenemiyorum. Nasıl anlarım ankartımdaki sokette sorun olup olmadığını? Sistem özellikleri şu:
İşlemci; R5 5600.
Ekran karti: Gigabye Eagle RTX 3060.
Anakart: Gigabyte A520M-K V2.
PSU: MSI MAG A750GL.
RAM: Goodram 16 GB 4000 MHz CL11.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun ekran kartında mı yoksa anakarttaki PCI-e slotunda mı olduğunu anlamak için ekran kartınızı farklı bir anakarta takıp test edin. Eğer başka sistemde sorun çıkmazsa slot ihtimali artar. Ek olarak, kendi anakartınızdaki PCI-e slotuna farklı bir ekran kartı takarak karşılaştırmalı test yapmanız daha kesin sonuç verir. Her iki test de sorunu netleştirir.

Sorunun ekran kartında mı yoksa anakarttaki PCI-e slotunda mı olduğunu anlamak için ekran kartınızı farklı bir anakarta takıp test edin. Eğer başka sistemde sorun çıkmazsa slot ihtimali artar. Ek olarak, kendi anakartınızdaki PCI-e slotuna farklı bir ekran kartı takarak karşılaştırmalı test yapmanız daha kesin sonuç verir. Her iki test de sorunu netleştirir.

Şu an maalesef farklı bir anakarta takamam ama sanırım Gigabyte Eagle modellerinde bu slota takılan sarı pinlerin kırılması kronikmiş. Çünkü pinlerin bazılarının yarısı yok. Diğerlerinin de ucu kütleşmiş sorun GPU da olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı