GIGABYTE A620M H anakartta PBO ayarı nereden yapılır?

Hamza N

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600x Asus Rtx 3070 16gb ram Ddr5 Gskill Gigabyte a620m H 650 watt psu
R5 7600X yüksek frekansta çalışıyorsa,
BIOS'ta PBO'yu (Precision Boost OverDrive) kapat.

Olmazsa,

Ryzen Master'dan manuel frekans sınırı koy.
Hocam selam bendede aynı sorun var oyuna girdiğim an hemen 5.3ghzye çıkıyor sabit kalıyor bu yüzden işlemci 90 dereceye ladar çıkıyor biostan core boostu kapattım ısınma sorunu çözüldü 65i geçmiyor böyle ama halen en yüksek frekansta çalışıyor eco modeyi açtım 5.3 yerine sabit 4.7de çalışıyor bu dediğiniz ayarı biosta bulamadım acaba yardımcı olabilir misiniz

Hocam selam bendede aynı sorun var oyuna girdiğim an hemen 5.3ghzye çıkıyor sabit kalıyor bu yüzden işlemci 90 dereceye ladar çıkıyor biostan core boostu kapattım ısınma sorunu çözüldü 65i geçmiyor böyle ama halen en yüksek frekansta çalışıyor eco modeyi açtım 5.3 yerine sabit 4.7de çalışıyor bu dediğiniz ayarı biosta bulamadım acaba yardımcı olabilir misiniz
Oyuna girdiğinizde CPU hızının yükselmesi normal. Eğer anormal yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa Ryzen Master indirip optimizasyon yapabilirsin. Core Boost kapatman performansı azda olsa etkileyecektir. Eğer enerji tasarufuyla ilgilenmiyorsan ECO modu açman performansını ciddi etkiler. MSI anakart kullanıyorsan PBO ayarı AMD Overclocking sekmesinde - Asusta NBIO Common Options kısmında. Diğer anakartlarda da benzer yerdedir. Bu ayarları kapatmanız performansını etkiler haberiniz olsun. Boşta yüksek frekans çalışması normal bir durum çünkü çayırda koşan ata benzer CPU istediği frekansta gezer kullanımınıza göre.

Oyuna girdiğinizde CPU hızının yükselmesi normal. Eğer anormal yüksek sıcaklıklara çıkıyorsa Ryzen Master indirip optimizasyon yapabilirsin. Core Boost kapatman performansı azda olsa etkileyecektir. Eğer enerji tasarufuyla ilgilenmiyorsan ECO modu açman performansını ciddi etkiler. MSI anakart kullanıyorsan PBO ayarı AMD Overclocking sekmesinde - Asusta NBIO Common Options kısmında. Diğer anakartlarda da benzer yerdedir. Bu ayarları kapatmanız performansını etkiler haberiniz olsun.
Güç tasarrufu çok önemli değil brnim için eco modu kapatabilirim sadece işlemcim çok ısınsın istemiyorum core boost açılınca neden 85 90 dereceleri gördü anlamadım kapattım şuan düzgün çalışıyor sadece frekansı ne açarsam açayım 4.7ghz sabit çalışıyor ve bu yüzden fanlar yüksek hızda çalışıyor anakartım gigabyte a620m h dün biosa tüm sekmelere göz attım Pbo ayarını bulamadım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı