Gigabyte AB350 Gaming 3 Sistem 2933MHz RAM'in 1463 MHz gözükmesi

Yessjett

Hectopat
Daha fazla  
Her şey düzgün mü, bütün parçalar tam anlamıyla sıkıntısız çalışıyor mu bunu test edebileceğim bir program var mıdır ?

Ayrı bir soru olarak Gigabyte AB350 Gaming 3 anakartını kullanıyorum EasyTune programında RAM frekansını 2133 gösteriyor fakat ben BIOS'dan X.M.P yerinden Profile 1 i seçip 2933MHz yapmıştım. CPU-Z programında 1463 gösteriyor benim RAM'ler Dual Channel, 2 ile çarpmamız gerekiyor sanırım çarpınca da 2933 çıkıyor. Hangisi doğrudur şimdi ? Programdan da 2933 seçeyim mi, bir sıkıntı olur mu ?

Ekran Alıntısı2.PNG
ram frekans sayfası.PNG

Tamam 2 ile çarptım. Fakat 2 programdada farklı gözüküyor değerler.

Ya arkadaşlar kafayı yiyeceğim, sorunum başlıktaki değil, moderatör arkadaş yanlış anlamış sanırım.
CPUID programında RAM frekanslarım 2933 gözüküyor tamam, ama başka programlarda 2133 gözüküyor hangisine güveneceğim ben şimdi ? Nerden anlarım kesin bilgiyi

Ama şimdi BIOS'a baktığım zaman ordada 2133 yazıyor.
Önemli olan BIOS'dan yapman zaten. 2933 yapıp kaydedip BIOS'a tekrar gittiğinde 2933 olması gerekli. RAM default hızı 2133 çalıştırır ama 2933 aldığında sistem normal başlıyor ise 2933 olması gerekir. Uyumsuzluk durumu olsa 4 kere açılıp kapanır sonra boot olur. Doğru yaptığına emin misin?

Şöyle yapmıştım, X.M.P yeri varya oradan Profile 1 kısmını seçtim. Kaydettim başladı bilgisayar bir sıkıntı yoktu, hala da yok. Şimdi X.M.P'yi kapayıp yeniden başlatıp bilgisayarı sonra tekrardan Profile 1'i mi seçsem düzelir mi :LOL:

Şöyle yapmıştım, X.M.P yeri varya oradan Profile 1 kısmını seçtim. Kaydettim başladı bilgisayar bir sıkıntı yoktu, hala da yok. Şimdi X.M.P'yi kapayıp yeniden başlatıp bilgisayarı sonra tekrardan Profile 1'i mi seçsem düzelir mi :LOL:
Frekansı,voltajı ve zamanlamaları el ile ayarla. XMP sorunluymuş duyduğum kadarıyla. O profilde frekans 2133 gözüküyor zaten. 2933 olması gerekli. -.- Steam adım Kv0the olarak aratır mısın bir de? Sıfırlı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı